Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Οριστικό: Κλείνουν δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί

- Advertisement -

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών στο πλαίσιο του γενικού lockdown, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Η εισήγηση βασίστηκε στην έντονη κινητικότητα γονέων, δασκάλων και ακόμα και «παππούδων» που παρατηρείται, πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

«Προέχει η δημόσια υγεία. Τα δημοτικά ήταν το τελευταίο πράγμα που επιθυμούσαμε να κλείσει και αυτό από μόνο του είναι ένα σαφές μήνυμα προς όλους για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση», είπε ο υπουργός, δίνοντας τον λόγο στην υπουργό Παιδείας.

Η κα Κεραμέως διευκρίνισε πως ανοικτές θα μείνουν οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων σε όλη τη χώρα.

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία των μονάδων σε όλη τη χώρα.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο «αλληλένδετους τρόπους», εξήγησε η υπουργός. Αφενός με την εκπαιδευτική τηλεόραση, αφετέρου με την τηλεκπαίδευση. Από τις 9πμ της Δευτέρας θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ 2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί αύριο.

Από Τετάρτη τηλεκπαίδευση

Όσο για την σύγχρονη τηλεκπαίδευση,«από τη Δευτέρα η διεύθυνση του σχολείου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταστήσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές».

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, μετά την σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.

Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική και κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια τριάντα λεπτά, σύμφωνα με την σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

 

Λουτράκι: Απολύμανση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο λόγω κορονοϊού (φωτο)

Κορονοϊός: Ολοταχώς για επ αόριστον παράταση του lockdown

Aσθενείς με covid-19 θα νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πω, πω, ειναι που ειναι τα… νευρακια της στη τσιτα, βλεπω να αποτρελαινεται εντελως η γυναικα μου με 2 ζωηρους μικρους αντρες ολημερης πια μες στο σπιτι! Ευτυχως κανω τον σταυρο μου και λεω καλα που υπαρχεις και εσυ σωτηριο και Αγιο γραφειο-ησυχαστηριο!! Κριμα μονο, που δεν εισαι ανοικτο και το Σαββατοκυριακο!! Τακης

  2. Ωχ, απο αυριο τι με περιμενει, Θεε μου: Ξεκιναει για μενα μια νεα ιδιαιτερως δυσκολη και κοπιαστικη εβδομαδα σκληρης δουλειας και εξαντλητικης εργασιας μεχρι τελικης… πτωσεως, αρχης γενομενης κατα σειρα απο την… Αγια Δευτερα, την Αγια Τριτη, εν συνεχεια την Αγια Τεταρτη, την Αγια Πεμπτη εως και την… Αγια Παρασκευη! Οποια ευτυχια: Το υπεροχο, οσο και… Αγιο αυτο γραφειακι μου μπορει μεν να μην ειναι ιδιαιτερως εργονομικο, η και… οβαλ, συνιστα ομως την απολυτη χαλαρωση, την ησυχια, την…ξαπλα, την ηρεμια, την αναπαυση, την ξεκουραση, το realax και γιατι οχι και την… υπνοθεραπεια, οπως επισης και οτιδιποτε αλλο ηθελε προκυψει! Οχι παιζουμε! Τακης

  3. Υπομονή βρε Τακη, θα περάσει κι αυτό. Δες πόσοι άνθρωποι γύρω μας έχουν ήδη “φυγει”. Οπότε το σημαντικό για την ώρα είναι να σωθούμε. Άσε τα φλερταρίσματα, αυτά τα ατσούμπαλα με Ούρσουλα Άντρες, για άλλους. Η ασφάλειά σου και της οικογενείας σου προέχουν.

  4. Φιλε μου καλε, μου δινεις τωρα μια πολυ ωραια πασα να πω και εγω τουτο. Ειχαμε καποτε εναν καλο και στενο οικογενειακο φιλο ο οποιος τυγχανε να ειναι συγχρονως και ενας ιδιαιτερως πλουσιος ανθρωπος. Μιλαμε για πολυ χρημα! Η μοιρα του ομως ειχε… αλλη αποψη για εκεινον, παιζοντας του ενα ιδιαιτερως οδυνηρο και ασχημο παιχνιδι μιας και διαγνωσθηκε με επιθετικης μορφης καρκινο του παχεως εντερου και που αυτο ειχε σαν συνεπεια, εκτος ολων των αλλων, να του κοπει ολοκληρωτικα και η ορεξης. Μας ελεγε λοιπον τοτε με νοημα και΄αρκουντως διδακτικα. “Χιλιες φορες καλυτερα να ημουν παμπτωχος και να ψωφαγα της πεινας, παρα τωρα που ενω εχω του κοσμου τα χρηματα, εντουτης δεν εχω την υγεια μου, ειμαι και εντελως ανορεσχτος και οδευω ολοταχως προς βεβαιο θανατο”!! Για την ιστορια “εφυγε” σε ηλικια μολις 51 ετων!. Γι αυτο λοιπον, καθε μερα να κανουμε τον σταυρο μας, να λεμε δοξα ο Θεος που εχουμε, η και να εχουμε την υγεια μας και ολα τα υπολοιπα ρυθμιζονται… πολυ ευκολα και σιγουρα δεν ειναι δεδομενο και αυτονοητο, στη ζωη για κανεναν μας, τιποτα! Τακης

  5. Τάκη μου, πλούσιοι επτωχευσαν και επεινασαν, οι δε εκζητούντες τον Κύριον, ουκ ελαττωθήσονται παντός αγαθού. Και ασε τους αφελείς να περιμένουν τον Μαρξ να τους σώσει!!!

  6. Δηλαδή αν ήταν πάμπτωχος δεν θα είχε καρκίνο ;;; Οι πάμπτωχοι μόνο ψοφάνε της πείνας;;; Δεν αρρωσταίνουν!!!!!!Όλοι οι πάμπτωχοι είναι τυχεροί ψοφάνε της πείνας αλλά δεν αρρωσταίνουν !!!!!Εύγε ,η λογική μόλις αυτοκτόνησε.

  7. Αγαπητε, βεβαιως και δυναται να αρρωσταινουν και οι φτωχοι. Εγω προσωπικα αν ειχα να επιλεξω, θα προτιμουσα φτωχος,…τιμιος, και υγιης, απ οτι πλουσιος,… ατιμος και ασθενης! Δεν ειναι καθολου θεμα αυτοκτονιας της λογικης, που λες και εσυ, αλλα το τι στην ζωη του επιθυμει να επιλεγει κανεις! …Ελπιζω και ευχομαι να σου εγινα τωρα ακομη πιο σαφης… Τακης

  8. 12:28 Αγαπητε, ενας ανθρωπος “ματσο”, κοινως μπρουκλης και παραλης, οπου ομως λογω βαρυτατης νοσου ο δυστυχης ψυχορραγει, θα προτιμουσε ενα τρισεκατομμυριο φορες, φανταζομαι, εκεινη την στιγμη να μετατρεπετο αιφνης σε παμπτωχον, τιμιον, αλλα και βεβαιως, βεβαιως σε γερον, ακμαιον και υγιην! Νομιζω οτι σου εγινα οσο το δυνατον πιο λεπτολογος, διαυγης, ακριβης, σχολαστικος, λεπτομερης, κατανοητος και σαφης και το κυριοτερο σου ανεστησα και την αυτοκτονουσα λογικην! Εγκρινεις? Με εκτιμηση, Τακης και παλι Τακης

  9. Τακη,καθε “ματσο”οπως γραφετε μπορει να πει ”ας εχανα τα λεφτα μου προκειμενου να γινω καλα!!!!” ,αλλα ειναι διαφορετικο να λες ας χασω ολα μου τα χρηματα αρκει να εχω την υγεια μου και αλλο αυτο που γραψατε.Ειστε μεγαλος ανθρωπος θα επρεπε να καταλαβαινετε την διαφορα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog