Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ταξίδι στο χρόνο: Η Λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι το 1975 (video)

- Advertisement -

Η πανέμορφη φύση, τα πεύκα και η ήρεμη λιμνοθάλασσα του Λουτρακίου πριν από 45 χρόνια!

Λίμνη Βουλιαγμένη είναι λιμνοθάλασσα που βρίσκεται στην περιοχή του Λουτρακίου, της φημισμένης λουτρόπολης της Κορινθίας, πολύ κοντά στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Ηραίου και στην Περαχώρα.

Βρισκόμαστε απογευματάκι του 1975 μπροστά στα ήσυχα νερά της Λίμνης Βουλιαγμένης, ένα βαρκάκι αραγμένο, ένα ζευγάρι αγκαλιασμένο κάνει περίπατο, πανέμορφη φύση. Στη συνέχεια η παρέα κάθεται για φαγητό στην ταβέρνα του Μιχαήλ Παπαϊωάνου ή Πούπη, η οποία δεν λειτουργεί σήμερα.

Μια παρέα ψαρεύει και απολαμβάνει τη θέα. Η σκιά μιας γυναίκας στο φόντο της Λίμνης, η παρέα έχει μετακινηθεί δυτικά της Βουλιαγμένης κι έχει φτάσει στη χερσόνησο της Περαχώρας, όπου βρίσκονται τα ερείπια του ναού της θεάς της αρχαιότητας Ήρας Ακραίας- Λιμενίας, το Ηραίο, τα πιο σημαντικά απομεινάρια του πρώιμου Κορινθιακού πολιτισμού, απλώνονται μέχρι την μικρή παραλία.

Πλάνο από ψηλά στο μικρό κόλπο της Περαχώρας, πλάι στη θάλασσα τα ευρήματα του Ηραίου και των συμπληρωματικών κτιρίων του αρχαϊκού συγκροτήματος του ιερού και στα ανατολικά του κολπίσκου ο χριστιανικός ναός του Αγίου Ιωάννη.

Ψηλά στο βράχο πάνω από τον αρχαιολογικό χώρο ο χριστιανικός ναός του Αγίου Νικολάου.

 

Λουτράκι μια φορά κι έναν καιρό

Έτσι ήταν το Λουτράκι το 1960 (φωτο)

Ετσι ήταν η Κόρινθος πολλές δεκαετίες πριν (φωτο)

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog