Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη βουλή το θέμα που ανέδειξε το loutrakiblog.gr – Χωρίς plexiglass η Αστυνομική Δ/νση Κορινθίας (video)

- Advertisement -

To θέμα-καταγγελία που ανέδειξε το loutrakiblog.gr αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας κ. Χρήστος Βλαχοπάνος για τα προστατευτικά plexiglass, αποτέλεσε το “κερασάκι στην τούρτα”, μετά τις αλλεπάλληλες παρόμοιες καταγγελίες από πολλούς αστυνομικούς της χώρας.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός και 50 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφεραν το θέμα στη Βουλή με ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

 

 

Γ.Ψυχογιός: Στη Βουλή τα ανεπαρκή υγειονομικά μέτρα προστασίας για αστυνομικούς και πολίτες.

Οι καταγγελίες των συνδικαλιστικών εκπροσώπων της Αστυνομίας σε όλη τη Ελλάδα, με τελευταία αυτή του Προέδρου Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας, κ. Χρήστου Βλαχοπάνου, που δήλωσε ότι δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα προστατευτικά plexiglass στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, αποδεικνύουν την παντελή απουσία κυβερνητικής μέριμνας, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων αστυνομικών, των πολιτών, αλλά και των κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας σε τοπικό Μέσο της Κορινθίας και συγκεκριμένα στο loutrakiblog.gr, προχώρησε στη σοβαρή καταγγελία ότι στα γραφεία των Αξιωματικών Υπηρεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας που έρχονται σε άμεση και διαρκή επαφή με τους πολίτες, δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα προστατευτικά plexiglass. Σημείωσε, επίσης, ότι το σχετικό αίτημα είχε κατατεθεί πριν καιρό, αλλά το Αρχηγείο δεν έχει εγκρίνει ακόμα τη δαπάνη, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν σαφείς οδηγίες για τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται.

 

Σε αυτό το πλαίσιο και σε συνέχεια άλλων παρεμβάσεών μας για το θέμα, 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταθέσαμε πρόσφατα Ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο για τις ελλείψεις μέτρων προστασίας και υγειονομικών ελέγχων για το σύνολο του ένστολου προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ ζητάμε να προσκομιστούν τα έγγραφα των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε ΑΤ, Υπηρεσίες της Αστυνομίας και Καταστήματα Κράτησης.

Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

– Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και οι υπάλληλοι των καταστημάτων κράτησης εκτίθενται εξαιτίας της πανδημίας συνεχώς στον ιό.
– Ενδεικτικά, τον προηγούμενο μήνα είχαμε 25 κρούσματα σε αστυνομικούς ανά τη χώρα.
– Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι περίπου 300 αστυνομικοί έχουν προσβληθεί από covid-19 και άλλοι περίπου 900 βρίσκονται σε καραντίνα.
– Την ίδια ώρα, για τους κρατούμενους στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας και στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ., η κατάσταση είναι δραματική.

Με βάση τα παραπάνω και, μεταξύ άλλων, ζητάμε με την Eρώτηση μας άμεσες απαντήσεις και ενέργειες, από τον αρμόδιο Υπουργό:

Για τον ακριβή αριθμό των νοσούντων αστυνομικών, για το αν έχει χορηγηθεί υγειονομικό υλικό προστασίας στις υπηρεσίες, αν πραγματοποιούνται υγειονομικοί έλεγχοι, αν γίνεται καθημερινή απολύμανση των οχημάτων μεταγωγής και των χώρων διαβίωσης και εργασίας αστυνομικών υπαλλήλων και αν θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους αστυνομικούς, σωφρονιστικούς και στους υπαλλήλους εξωτερικής φρούρησης ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσφέρουν με κίνδυνο της προσωπικής τους υγείας

 

Χρ.Βλαχοπάνος: Χωρίς προστευτικά plexiglass η Αστυνομική Διεύθυνση Κορίνθου (ηχητικό)

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν ακούω τίποτα. Πρέπει να κάνει και ράδιο το μπλογκ 😉Χαρά εκτός από το γυαλί από ότι ακούω έχεις και φωνή για ραδιόφωνο 😊Και σε τέτοια περίπτωση για τα αθλητικά πιστεύω να με προτιμήσετε 😆😆Θα κάνω εκπομπή από εδώ αλλά για πάρτη σας γυρίζω πίσω 😄😄Καλημέρα Χαρά πιστεύω να τον πρόλαβα τον Τάκη στο άρθρο αυτό 🤗😎

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog