Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στο Λειβαδάκι για τον προαστιακό

- Advertisement -

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής Λειβαδάκ Λουτρακίου, αφού όπως ισχυρίζονται δεν ενδιαφέρεται κανείς για τις περιουσίες τους στο δήμο. Εχουν επίσης καταθέσει εξώδικο με τις υπογραφές 169 δημοτών με αίτημα να συζητηθούν τα προβλήματά τους στο δημοτικό συμβούλιο αλλά μέχρι στιγμή “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”

Αναλυτικά αναφέρουν

Δυο μήνες πέρασαν αφότου κατατέθηκε εξώδικο με 169 υπογραφές πολιτών οι οποίοι απαιτούν στην προστασία της περιοχής αλλα και την διενέργεια Δ συμβουλίου ώστε να δοθούν απαντήσεις στο θέμα του προαστιακού.
Η αρχή του τόπου όμως καθυστερεί την διαδικασία επίτηδες στερώντας το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να ακουστούν.
Καταλαβαίνουμε βέβαια που αποσκοπεί η στρατηγική τους η οποία δεν έχει προτεραιότητα τους πολίτες αλλα τα συμφέροντα.
Οι πρακτικές αυτές θυμίζουν άλλες εποχές. Αγαπητοί συμπολίτες αναλογιστείτε τι συμβαίνει στην πολη

Αυτή τη στιγμή μια τεράστια οικιστική και περιβαλλοντική καταστροφή συντελείται στο μισο Λουτρακι.
Τείχη σηκώνονται, προσβάσεις αποκόπτονται ενώ δεν ύπαρχουν δρόμοι και η περιοχή πλημμυρίζει συνεχώς καταστρέφοντας τις περιουσίες των πολιτών.
Αγαπητοί συμπολίτες σταματήστε το «έγκλημα». Μια από τις ελάχιστες περιοχές με πράσινο όπου εκατοντάδες κόσμου περπατά καθημερινά αποκόπτεται τελείως.
Μέσα στην καρδιά της πόλης!

Διαβάστε σχετικά

Λουτράκι: Διαμαρτύρονται με εξώδικο στο Δήμο για τον προαστιακό

Τηλεδιάσκεψη για τη σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο

- Advertisement -

34 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Προαστιακός είναι κέρδος για όλο το Λουτράκι. Καταλαβαίνω ότι μπορεί κάποιοι να είναι αρνητικοί γιατί ξεβολευονται η θίγονται οι περιουσίες τους, αλλα για 200 η 300 άτομα δεν αξίζει να χαντακωθει όλη η πολη.

  2. <Μεσα στη καρδια της πολης.> Το τρενο στο Λουτρακι εφτανε στη πλατεια ΟΣΕ. Το διωξανε αφηνοντας προκλητικα τα αυτοκινητα τους παρκαρισμενα πανω στη σιδηροδρομικη γραμμη. Τωρα θα φτανει μεχρι την οδο Αιγαιου, για να ικανοποιηθουν οι πολεμιοι του τρενου. Ουτε εκει τους κανει; Που θελουν το σταθμο; στον Ισθμο; Στη Κορινθο καλυτερα, μια και καλη. Οσο για τους κατοικους, θα πρεπει τα εργα να περατωθουν το ταχυτερο, ωστε να μη ταλαιπωρουνται.

  3. 11:15 μήπως είσαι φιλαράκι με τον άλλο τον τρενοφιλο που μας έχει ζαλίσει με τον προαστιακό για να μπορεί να πηγαίνει οικονομικά στα @@@@@@

  4. Τώρα σιγά σιγά θα φαίνεται η τεράστια ζημιά που θα κάνει ο ΠΡΟαστιακός στο κέντρο της πόλης, μέσα στον οικιστικό ιστό, μέσα στο σχέδιο πόλης. Πάρτε μία ισόπεδη διάβαση κάθε 150 και μέτρα ενώ όλο το υπόλοιπο θα καλύπτεται με διαχωριστικό – προστατευτικό πέτασμα και μην παραπονιέστε. Μιλάμε για … την ομορφιά και την …καλαισθησία!!!Σας πείραζε το τρένο να σταματά στον Ισθμό. Είστε όλοι καλομαθημένοι εδώ στο ΛΟυτράκι που το θέλετε δίπλα στην πόρτα του σπιτιού σας. Οι άλλοι είναι μαλ@@ες που το πήγαν πάρα έξω (όπως άλλωστε το λέει και η λέξη). Να δω φίλε μου 11,15 ποιό θα είναι το κέρδος. Δηλ. αν ήταν στον Ισθμό δεν θα ήταν κέρδος?

    • καμια ζημεια δεν θα κανει..οπως δεν εκανε και το τρενο που υπηρχε τοσα χρονια…και φυσικα θα υπαρχουν προστατευτικα πετασματα για να μην παρκαρουν κατι “εξυπνακιδες” πανω στις γραμμες οπως εκαναν με του τρενου..Ναι ο προαστιακος θα σου χαλασει την ομορφια και την καλαισθησια..δεν βλεπεις που εχεις ενα παραλιακο μετωπο που εδω και χρονια ειναι λες και ειναι βομβαρδεσμενο…Οχι δεν ειμαστε καλομαθημενοι.Δεν γουστρουμε να πληρωνουμε νταβατζιλι εξτα λεφτα στους ταριφες ,που υπαρχουν φορες που φουσκονουν την ταριφα,ενω υπαρχει η δυνατοτητα να σε αφηνει μεσα στην πολη..οπως εκανε το τρενο πολυ πριν γινουν τα σπιτια..

  5. Απέναντι από το κολυμπητήριο, στην λεωφόρο Αθηνών, στο μέρος που αποθηκεύουν τα παλαιά αποκριατικά άρματα, θα ήταν μια χαρά θέση για το σταθμό!

  6. Το εννοείς για 200~300 άτομα δεν αξίζει να χαντακωθει η πόλη φίλε μου . Για πόσα άτομα θα σε βόλευε εσένα να ασχοληθείς. Πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι με κάποιο τρόπο. Προφανώς σε σένα δεν ήρθαν να σκάψουν 4 μέτρα από την πόρτα σου να μην μπορείς να βγεις.

  7. Εχουν δικιο ολοι στο λειβαδακι δνε μπορει ο δημος με το ετσι θελω να χωρις απολοτροιωσεις που με κοπο και ιδρωτα εχουν αποκτησει οι ανθρωποι εκει οτι εχουν οσο για τον προαστικαο περισοστερο κακο θα κανει στον τοπο παρα καλο ο τοπος δεν εχει αναγκη απο προαστικαο αλλα απο αλλα καθαριοτητα κυνοκομειο καινουργιες πλακες και αλλα πολλλα και οχι προαστιακο το γκε ορ νουκου γκεκε

  8. Ο προαστιακός θα είχε έρθει στο Λουτράκι από το 04–05 εάν μικρά και μεγάλα συμφέροντα δεν άφησαν να έρθει το τρένο, παρά τους όποιους αγώνες των φίλων του και τις όποιες υποσχέσεις Δημάρχων, Περιφέρειας, βουλευτών κλπ, κλπ.Δεν είναι και δύσκολο να καταλάβει κάποιος το πόσο όφελος θα προσφέρει στην πόλη και προ πάντων στους εργαζόμενους στην Αθήνα και γενικότερα στην αττική από τη στιγμή που θα μπορούν εύκολα να προγραμματίσουν τις δουλειές και το χρόνο τους, πέρα από τα άλλα οφέλη που θα προσφέρει στην πόλη.Η διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής που λένε ότι θίγονται είναι μάλλον μικρόψυχη και δεν λαμβάνει υπόψη της το συμφέρον ολόκληρης της Κοινωνίας.

  9. Καλό θα είναι να το καταλάβουμε ότι θα μας διευκολύνει όλους ο ερχομός του προαστιακού στο Λουτράκι.Θα μπορούμε να πηγαίνουμε στην δουλειά μας χωρίς να πηγαίνουμε στην Κόρινθο.

  10. ΈΤΥΧΕ ΝΑ ΠΆΡΩ ΜΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΉ ΗΜΈΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΌ ΑΠΟ ΚΌΡΙΝΘΟ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΛΟΓΩ ΕΠΙΣΚΕΥΉΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΉΤΟΥ ΜΟΥ. ΓΕΜΙΣΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΚΟΣΜΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΆΔΕΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΌΠΥΡΓΟ. ΑΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ..ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑ ΣΠΊΤΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΊΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΆΜΠΑ ΚΑΙ ΓΥΡΊΖΟΥΝ ΜΕ ΓΕΜΆΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ

  11. 18,27 αν δηλαδή το τέρμα ήταν στον Ισθμό ή στου ΘΡουβάλα, τι θα σε πείραζε? Είναι εικόνα πόλης αυτή να βλέπεις όταν μπαίνεις το χάλι που επικρατεί με τους κάδους και ότι παλιατζούρα έχει ο Δήμος, αντί έναν ωραία διαμορφωμένο χώρο για αφετηρία και τερματισμό του τρένου?Γιατί τόση ταλαιπωρία να μπει μέχρι τις πόρτες των σπιτιών μας? Ας βγει κάποιος να μας πει!

  12. Στον Ισθμό σίγουρα θα ήταν καλύτερα και η μεταφορά των επιβατών θα γινόταν με λεωφορείο…Θα ήταν το πιο λογικό και ανέξοδο…Οι μπατίρηδες , οι Πακιστανοί και όσοι πουλούν κοσμήματα κλπ σε ταμπλό ,..θα έρθουν με τον προαστιακό …Αυτό είναι το σίγουρο !!!!

  13. Εμείς ο λαός του Λουτρακιου περιμένουμε χρόνια να έρθει ο Προαστιακός στη πόλη μας, και τώρα τελευταία στιγμή πατε να το σαμποτάρατε για να πάρετε αποζημιώσεις;Ε όχι! Φθάνει πια!Ο Προσστιακος μέσα στη πόλη βοηθάει αυτούς που δεν έχουν αμάξι – και θα φέρει επισκέπτες όλο το χρόνο αλλά και θα βοηθήσει αυτούς που εργάζονται στην Αθήνα.Σταθμό του Προαστιακού στη Κόρινθο η στον Ισθμό δεν βολεύει.Αφήστε λοιπόν να ολοκληρωθεί το έργο ύστερα από τόσα χρόνια!

  14. Δεν έχει γίνει η παραμικρή απαλλοτρίωση ή εφαρμογή σχεδίου πόλης
    και το ΔΣ έχει δώσει άδεια να συνεχιστεί το έργο. Το συνεχές επιχείρημα ότι είναι
    περιουσία του ΟΣΕ και μπορεί να κάνει ότι θέλει είναι ψέμα. Δηλαδή αν μας ανήκει
    ένα οικόπεδο χτίζουμε 50 ορόφους χωρίς περιορισμούς; Την γραμμή θα συνοδεύουν συρματοπλέγματα
    και έτσι το τρένο θα κόψει την πόλη στα δυο, κόβοντας την πρόσβαση στη θάλασσα
    σε εκατοντάδες κατοίκους ενώ δημιουργεί τραγικές συνθήκες στην οικιστική ανάπτυξη
    της περιοχής. Ο δήμος αγνοεί επιδεικτικά τους κατοίκους πάνω από ένα χρόνο τώρα
    κατηγορώντας τους ως παράνομους!!! Ποιος παράνομος θα είχε κάνει δυο προσφυγές
    στο ΣΤΕ; Αναρωτιόμαστε γιατί καλύπτουν συνεχώς το θέμα ενώ έχει κατατεθεί εξώδικο
    με 169 υπογραφές κατοίκων;;;

  15. Εχουμε να δουμε Λιοσια και Ασπροπυργο στην παραλια Λουτρακιου με ταπερ και σαμπουαν στα ντουζ που θα τρεχουμε και δεν θα φτανουμε. Αυτα που σε μικροτερο βαθμο βλεπαμε πριν 15-20 χρονια με το παλιο τρενο και οι μαγαζατορες τοτε φωναζαν!! Ο οικογενειαρχης με το αμαξι θα ερθει ετσι κι αλλιως. Μια τριμελης οικογενεια θελει 60 ευρω παν-ελα με το τρενο.

    • Σε ποια παραλια;Σε αυτην που εχει βγαλει τραπεζακια μεχρι και η κουτσι μαρια για να τα κονομαει χοντρα χρεωνοντας τιμες παραπανω απο οσο αν καθεσε στα τραπεζακια απο πανω;Επισης μαλλον δεν κανεις περατζαδα το καλοκαιρι να δεις τι γινεται στο παραλιακο μετωπο απο “Λιοσα και Ασπροπυργο” σιγα που περιμενουν τον προαστιακο για να σου ρθουν…

  16. Αγαπητοί σχολιαστές/σχολάστριες, αν και πολλοί το αρνιούνται, η Ελλάδα είναι μιά χώρα με νόμους. Οι νόμοι λένε ότι μια ηλεκτροδοτούμενη σιδηροδρομική γραμμή απαιτεί 3,5 μέτρα, καθώς δεξιά και αριστερά δρόμους 10 μέτρων. Οι δρόμοι χρειάζονται σύστημα υπονόμων για τα όμβρια.Εκτός αυτού σήμερα απαιτείται η τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, Ίντερνετ να γίνεται υπογείως. Που υπάρχουν όλα αυτά στο Λειβαδάκι;;;;;

  17. Επιτέλους θα έρθει η ανάπτυξη και ο τουρισμός στην περιοχή μας και εμείς δεν θα αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε στον προαστιακό στην Κόρινθο.

  18. 14:52 Νομιζουν με τον προαστιακο θα ρεει το χρημα 11:15 Αμα ειχες αποκτησει με κοπο και ιδρωτα εκει σπιτι η κτηματακη δεν θα ελεγες τα ιδια δεν εχει το δικαιωμα κανενας με το ετσι θελω χωρις να σου δωσει την αποζημειωση της απολοτριωσεις να σου παρει το βιος σου

  19. Τον προαστιακο τον θελουν και για τους προυχοντες του τοπου που πριν
    κορονας πηγαιναν ταξιδακια εωτερικο και δεν μποορυν να πληρωνουν ταξι
    για το Βενιζελος αλλα και δεν μπορουν να κουβαλανε τις βαλιτσες τους
    μεχρι την οικια τους θελουν τον προαστικαο αν γινοταν και μπροστα στην
    πορτα τους επειδη μερικοι θα πειτε οτι εχω εκει στο Λειβαδακι το κατι
    τις μου δεν εχω τιποτα εκει αλλα δεν μου αρεσει να αδικουν κοσμο

    • Που ακριβως τον αδικουν;Τρενο υπηρχε και μαλιστα στο χρησιμοποιουσε πολύς κοσμος…Υπηρχε πολυ πριν αυτοι αγορασουν κοψοχρονια διαμερισματα και εκτασεις εκει.Απλα .βολευτηκαν που σταματησε το τρενο…Οπως βολευτηκαν και πολυ ταξιτζηδες που φουσκωναν τα κομιστρα…Εστω και για να σε πανε απο τον Ισθμο στην πολη…Και αυτοι σιγοντραρουν τους κατοικους απο πισω…

  20. ποσο ψευτες μπορειτε να εισαστε οσοι ειστε εναντια στο μεγαλο εργο του Προαστιακού, επειδη εχετε βαλει μαντρες παρανομα μεσα στον προς ρυμοτομηση διαδρομο της οδου Κορινθου, οπως προβλεπει το Νεο Σχεδιο Πολης του Δημου ? οχι κυριοι, να οπισθοχωρησετε τρια μετρα και να μην παραβιαζετε τον θεσμοθετημενο ρυμοτομικο και πολεοδομικο σχεδιασμό. Η σιδηροδρομικη γραμμη ειναι εκει απο το 1953 και η απαλλοτριωση της ζωνης του σιδηροδρομου στην οποια φτιαχνεται η νεα γραμμή ειναι απο το 1949, οταν εσεις δεν υπηρχατε ουτε στα ονειρα σας και η περιοχη ηταν χερσα τελειως. Απο που κι ως που θελετε να διωξετε εσεις τον σιδηροδρομο, το οικολογικωτερο μεσο μεταφορας σπο την ιδιοκτησια του ? το θρασος σας ειναι απεραντο, αλλα θα φατε τα μουτρα σας, ειστε απομονωμενοι, ολοι οι τοπικοι φορεις και οι δημοτικες παραταξεις, καθως και η πλειοψηφια του κοσμου ειναι υπερ του εργου, για το οποιο εχουν συνυπογραψει αιτημα πανω απο 3000 συμπολιτες. Αρκετά πλεον με οσους βαζουν το ατομικο τους συμφερον πανω απο το συλλογικο. Ο Προαστιακός θα φερει μεγαλη ωθηση στην περαιτερω τουριστικη αναπτυξη του Λουτρακιου

  21. Ο προαστιακός στο Λουτράκι ειναιΔΕΔΟΜΈΝΟ και αργά ή γρήγορα καποτεΘα γινόταν.. Τώρα αυτό που πρέπει ναΓίνει βελτιώσεις και λειτουργικοτηταΣε αυτό ας βοηθησουν όλοι να τελειωνουμεΤο γρηγορότερο!!!!

  22. Αγαπητέ 18:16, έλεγα δεν θα το γράψεις το χιλιοειπωμένο σχόλιο σου, για τους προύχοντες και τα ταξιδάκια , άργησες λιγο αλλά χαλάλι σου μας ενημέρωσες και πάλι …

  23. Πραγματικα δεν καταλαβαινω τι σας εχει πιασει και γραφετε για δικαιολογιες τοσα πραγματα που ειναι ανυποστατα. Αυτοι που δεν θελετε τον προαστιακο για τον α η β λογο τουλαχιστον βρειτε μια καλη διακιολογια και οχι χαζομαρες οτι θα γεμισει το λουτρακι γυφτους κλεφτες που θα πηγαινουν κιολας παραλια με σαμπουαν και ταπερ.Δλδ ποση βλακεια πια.και φυσικα υπαρχει επιχειρημα για αυτο. Ο προσατιακος περναει ηδη απο αγιους και κινετα ,εκει γιατι δεν εχει γυφτους η παραλια ? Σιγα βεβαια μην εχετε παει,απλα να πειτε μια χαζομαρα. Φυσικα και πρεπει και θα γινει ο προαστιακος μεσα στην πολη και φυσικα και θα προσφερει στην πολη μας πολλαπλα ωφελη, Σταματηστε να ειστε μικροψυχοι και δειτε περα απο το δεντρο.

  24. Σε όλες τις χώρες του κόσμου προτάσσουν ως πλεονέκτημα την ικανότητα των τρένων να φτάνουν στο κέντρο της πόλης. Είναι πραγματικά γελοίο να λέμε ότι πρέπει το τρένο να σταματάει…. έξω απο τη πόλη για να μην….έρχονται οι γύφτοι με τάπερ στη παραλία.Πέρα απο εμάς, που θα το χρησιμοποιούμε, σκεφτείτε ότι αν θέλουμε πχ ποιοτικό τουρισμό, πόσο εύκολο είναι να πείσουμε τον Γάλλο, τον Γερμανό να έλθει στο Λουτράκι με το τρένο απο το αεροδρόμιο. Γιατί οι Ευρωπαίοι (και όχι οι…Ρομά) έτσι έχουν μάθει. ΥΓ όταν ακούς Έλληνα να μιλάει για το περιβάλλον, για προδιαγραφές κλπ που πρέπει να προστατευθούν – αυτό σημαίνει ότι κάποιο συμφέρον του ή κάποια λαμογιά θίγεται!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog