Με την κατάσταση να είναι ασφυκτική στη βόρεια Ελλάδα, λόγω covid-19, ξεκίνησε σήμερα η διακομιδή από τα νοσοκομεία της περιοχής, στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, με C-130 θα μεταφερθούν στην Αθήνα για να εισαχθούν σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και του νοσοκομείου Αττικόν, τρεις διασωληνωμένοι ασθενείς από τη Δράμα.

Σύμφωνα με το ekabnews που δημοσιεύει και τις σχετικές φωτό (από την απογείωση του αεροπλάνου από την Ελευσίνα με προορισμό την Καβάλα, με τις άδειες ειδικές κάψουλες για τους ασθενείς), το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 10 το πρωί, με πτητική ομάδα του τμήματος Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ αποτελούμενη από τρεις ιατρούς και τρεις διασώστες με C-130 για να συνοδεύσουν τους ασθενείς που θα παραλάβουν από το αεροδρόμιο της Καβάλας.

Χθες το βράδυ χρησιμοποιώντας πτητικό μέσο της ΠΑ C-130 το ΕΚΑΒ μετέφερε δυο διασωληνωμένα περιστατικά Covid-19 από την Ρόδο σε ΜΕΘ του Ηρακλείου Κρήτης.

Παράλληλα ήταν σε εξέλιξη αεροδιακομιδή περιστατικού Covid-19 με το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Super Puma από Άνδρο για Αθήνα.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Κατέληξε ο πρώτος άνδρας με κορονοϊό που νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ Κορίνθου

Πως κατανέμονται μεταξύ των δήμων τα 50 εκατομμύρια για τον κορονοϊό

Λαϊκή Συσπείρωση: “Ο κορωνοϊός χτύπησε και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”