Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Φακελώνονται» όλα τα ΙΧ αυτοκίνητα είτε κυκλοφορούν ή είναι σε ακινησία

- Advertisement -

Μία τεράστια βάση δεδομένων που θα περιέχονται όλα τα στοιχεία για τα ΙΧ αυτοκίνητα είτε κυκλοφορούν, είτε είναι σε ακινησία, δημιουργούν από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς επίσης και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Σύμφωνα με το σχέδιο που δρομολογείται θα δημιουργηθεί ένας ειδικός ιστότοπος στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ), όπου θα καταχωρούνται πληροφορίες για όλα τα αυτοκίνητα ανεξάρτητα, αν βρίσκονται σε κίνηση ή σε ακινησία.

Η καταγραφή των αυτοκινήτων στην βάση δεδομένων της ΑΑΔΕ θα γίνεται μόνο με τον αριθμό κυκλοφορίας και θα παρέχονται δημόσιες πληροφορίες (open data) σχετικά με:

την κατάσταση κίνησης ή ακινησίας των οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί

  • άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα,
  • την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους,
  • τυχόν δήλωσή τους ως απολεσθέντων ή κλαπέντων

Με βάση τις πληροφορίες που θα αντλούνται από την ειδική ηλεκτρονική πύλη, οι αρχές θα γνωρίζουν ποια αυτοκίνητα κυκλοφορούν ενώ έχουν τεθεί σε καθεστώς ακινησίας ή είναι ανασφάλιστα ή δεν έχουν πληρωθεί από τους κατόχους τους τα τέλη κυκλοφορίας.

Το ηλεκτρονικό αυτό αρχείο θα αποτελεί εργαλείο για τους αστυνομικούς που διενεργούν ελέγχους στους δρόμους σε διερχόμενα σε διερχόμενα οχήματα αλλά και για τους φοροελεγκτές της ΑΑΔΕ που πραγματοποιούν διασταυρώσεις.

Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, θα ορίζονται με υπουργική απόφαση η διαδικασία και οι λεπτομέρειες χορήγησης των στοιχείων μητρώου οχημάτων από την ΑΑΔΕ, προς δημοσίευση στον ανωτέρω ειδικό ιστότοπο, αποκλειομένης της δημοσιοποίησης κάθε είδους στοιχείων ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων.

Επίσης με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης ορίζονται οι πληροφορίες που θα χορηγούνται από άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς προς δημοσιοποίηση στον ιστότοπο.

πηγή

Συνελήφθη 45χρονος για ναρκωτικά στην Κορινθία.Κατασχέθηκαν πάνω από -700- γραμμάρια κάνναβης 

Λουτράκι: Αναβλήθηκε η δίκη για την επίθεση στον Αντιδήμαρχο (video+φωτο από τα δικαστήρια) 

Φρίκη! Χτύπησαν μέχρι θανάτου κουτάβια στην Ψάθα (σκληρές εικόνες) 

Μεγάλη έκρηξη κοντά στο Μπρίστολ: Αναφορές για νεκρό και τραυματίες 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog