Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μία δεύτερη σημαία «κυματίζει» πια στη Σελήνη, η κινεζική

- Advertisement -

Το ρομποτικό σκάφος Chang’e 5 της Κίνας, το οποίο την Πέμπτη αναχώρησε από τη Σελήνη μετά από δύο μέρες παραμονής στην επιφάνεια της και τη συλλογή δείγματος, πρόλαβε να κάνει κάτι ακόμη: να «φυτέψει» την επίσημη κινεζική σημαία στο φεγγάρι.

Όπως έκανε γνωστό η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας (CNSA), που έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία που τράβηξε το Chang’e 5, η σημαία από ύφασμα έχει υποστεί ειδική επεξεργασία για να αντέξει τις ακραίες θερμοκρασίες στη Σελήνη.

Βεβαίως, λόγω έλλειψης αέρα στο φεγγάρι, η σημαία δεν κυματίζει, αλλά είναι στερεωμένη και ακίνητη.

Η Κίνα γίνεται η δεύτερη χώρα που βάζει τη σημαία της στο φεγγάρι μετά τις ΗΠΑ (η ΕΣΣΔ-Ρωσία, που έφθασε δεύτερη στη Σελήνη, δεν είχε κάνει κάτι ανάλογο).

Αν το σεληνιακό δείγμα του Chang’e 5 φθάσει με επιτυχία στη Γη, η Κίνα θα γίνει η τρίτη χώρα στον κόσμο που θα έχει φέρει πέτρες και σκόνη από την επιφάνεια της Σελήνης.

Η κάψουλα με το πολύτιμο δείγμα αναμένεται να πέσει στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας στη βόρεια Κίνα.

πηγή

Επιτέλους! Έρχονται τα Plexiglass για τα Αστυνομικά Τμήματα ΟΛΗΣ της Κορινθίας (video)

Eικόνα σοκ: Tηλεκπαίδευση…στο πεζοδρόμιο για 12χρονο μαθητή 

Αντισηπτικά χεριών: Νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα για την προστασία από τον κορονοϊό

Φόρεσε τα γιορτινά του το εξωκλήσι του Αγίου Νικολάου στο Ηραίο (φωτο)

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εκεί θα πάω να ησυχάσω από όλους εσάς εδώ μέσα 😀Θα πάρω και την σημαία του θρύλου να την βάλω εκεί 😂😂Μη το γελάτε ο πρόεδρος ο Βαγκος έχει παραγγείλει να του φτιάξουν ένα πύραυλο σαν τηςΝΑΣΑ! Θα τα κόψει τα καράβια και θα ασχοληθεί με το διάστημα. Εκεί είναι το μέλλον στο space. Όλα για τα άστρα, πόλεμος των άστρων τα Αστέρια του Τζαμπιον λιγκ.., Τι σας λέω εσάς για άστρα τα μόνα άστρα που ξέρετε είναι αυτά που βλέπετε στην φανέλα του θρύλου τα 4 σύντομα 5⭐Λέτε να γίνω και αστροναύτης τώρα στα γεράματα 😂😂Δεν πιστεύω να το μην περάσει 😂😂😂👌

  2. Δυστυχώς θα μείνεις με το *αμήν “στο χέρι και αν δεν σου φτάνει θα σου δώσω και το κοντάρι της σημαίας 😀😀😀Ποιο γραφικός πεθαίνεις μανάρι. Στην Σελήνη πρέπει να στείλουμε πολλούς από εσάς εδώ μέσα. Αντε γειά με έπιασες στις καλές μου γιατί έριξα μια 4αρα στον μεταφραστή του Σαμπιντι του Μπεου δηλαδή με το πατίνι 😂😂

  3. ΑΧΑΧΟΥΧΑΑΑΑΑ, ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΛΕΕΙ, ΛΕΩ ΑΜΗΝ, ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΤΕ. ΠΟΥ ΕΙΔΕ ΤΗ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΜΗΝ ΑΥΤΟΣ? ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΗΛΑΔΗ. ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΙ ΠΑΙΧΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΏΝ ΣΤΟ ΓΟΥΕΜΠΛΕΙ ΤΟ ’71. ΠΑΕΙ, ΤΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΥΤΟΝ. ΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΤΟΝ ΘΟΛΩΣΑΝ.

  4. Κόψανε πάλι το σχόλιο τι να σου κάνω! Μα να μιλούν για σφαλιάρες οι πρέσβης της Ελλάδος που6εχουν γίνει η χαρά κάθε Ζόρια ς Ομονοίας και τέτοιου βεληνηκους ομάδες. Δεν πειράζει αμπαλε βολεψου και φέτος στον καναπέ να βλέπεις θρύλο με κοντομανικα και θα σε πάρω μαζί μου στην Σελήνη να βάλουμε την σημαία που λέγαμε. Μου κόβετε και τα αθλητικά σχόλια 🤔🤔🤔

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog