Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πάνω από 470 χιλιάδες .gr διευθύνσεις

- Advertisement -

Τη στροφή των ελληνικών επιχειρήσεων προς την αξιοποίηση του Διαδικτύου υποδηλώνει η σταδιακή αύξηση που παρατηρείται στον αριθμό των διευθύνσεων με κατάληξη .gr που έχουν εκχωρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Έκθεση Πεπραγμένων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), το 2019 υποβλήθηκαν 67.467 αιτήσεις για ονόματα χώρου (domain names) με κατάληξη .gr ή .ελ και εκχωρήθηκαν 67.177 ονόματα. Επίσης, 290 αιτήσεις απορρίφθηκαν. Αξιοσημείωτο είναι ότι όπως αναφέρει η ΕΕΤΤ, η πλειονότητα των αιτήσεων (67.396) εξετάστηκε μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας. Σημειώνεται, ότι η καταχώρηση ενός ονόματος στο σχετικό μητρώο που διατηρεί η ΕΕΤΤ διέπεται από την αρχή της χρονικής προτεραιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των domain names με κατάληξη .gr ή .ελ έφθασε στο τέλος του 2019 στα 473.735, παρουσιάζοντας μία αύξηση της τάξεως του 3% σε σχέση με το 2018. Σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, από το 2004, ο ρυθμός εκχωρήσεων παραμένει θετικός.

Η συντριπτική πλειοψηφία των domain names που έχουν εκχωρηθεί αφορά διευθύνσεις με κατάληξη .gr (440.974).

Υπάρχουν, πάντως, και εκχωρημένα 15.703 domain names με κατάληξη .com.gr, αλλά και 12.951 με κατάληξη .ελ. Σύμφωνα με παρατηρητές της αγοράς, όσες επιχειρήσεις και οργανισμοί αποκτούν διεύθυνση με κατάληξη .ελ διατηρούν συνήθως και την ίδια ιστοσελίδα με .gr.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν 979 εκχωρημένα domain names με κατάληξη .net.gr καθώς και 812 που χρησιμοποιούν το org.gr.

Ο αριθμός των ιστοσελίδων με κατάληξη .edu.gr που χρησιμοποιείται από εκπαιδευτικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα ήταν στα 1866, ενώ εκείνα με .gov.gr που χρησιμοποιείται από κρατικούς φορείς ήταν 450.

Με επιτυχία τα rapid-test στο Λουτράκι. ΟΛΑ αρνητικά ! (φωτο)

Αυξήθηκαν οι διαδικτυακές απάτες

Δείτε τους συχνότερους τρόπους «ψαρέματος» στις ηλεκτρονικές οικονομικές απάτες

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog