Από την αρχή της εβδομάδας το Facebook ειδοποιεί τους χρήστες του Messenger και του Instagram στην Ευρώπη ότι κάποιες από τις δυνατότητες των εφαρμογών θα απενεργοποιηθούν προσωρινά.

Με ένα μικρό μήνυμα που εμφανίζεται στην αρχική οθόνη των δύο apps, η εταιρεία ενημερώνει ότι αυτό συμβαίνει λόγω των νέων κανονισμών για τις εφαρμογές μηνυμάτων στην Ευρώπη.

Οι χρήστες, μόλις εισέρχονται στο προφίλ τους, βλέπουν ένα μικρό μήνυμα, που τους ειδοποιεί ότι κάποια χαρακτηριστικά έχουν προσωρινά απενεργοποιηθεί, λόγω των νέων κανονισμών που έχουν τεθεί στην Ευρώπη για τις εφαρμογές μηνυμάτων.

Ο κολοσσός των social media δεν αναφέρει αναλυτικά όλες τις λειτουργίες που έχουν απενεργοποιηθεί, αλλά, σύμφωνα με κάποιες σελίδες υποστήριξης της εταιρίας πρόκειται για τα εξής:

Τα αυτοκόλλητα στο Instagram

Τις δημοσκοπήσεις σε Instagram και Facebook

Δεν είναι δυνατές οι προσωποποιημένες απαντήσεις στο Messenger

Όλα τα παραπάνω είναι προσωρινά μη διαθέσιμα στην Ευρώπη.

Παράλληλα, οι χρήστες ίσως παρατηρήσουν ότι δεν έχουν πια τη δυνατότητα να αποστείλουν αρχεία συγκεκριμένου τύπου στο Messenger, ενώ τα ψευδώνυμά τους στις εφαρμογές μπορεί να έχουν εξαφανιστεί.

Τέλος, η δυνατότητα αποστολής διαμοιρασμού φίλτρων AR στα προσωπικά μηνύματα του Instagram επίσης αναστέλλεται προσωρινά.

Η απόφαση του Facebook γίνεται σε μια προσπάθεια να συμμορφωθούν οι δύο εφαρμογές με τις οδηγίες «Περί απορρήτου και ηλεκτρονικών επικοινωνιών», η οποία επιβάλλει αυστηρότερους κανόνες για τη χρήση δεδομένων, σε υπηρεσίες επικοινωνιών που λειτουργούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εταιρία δεν έχει ακόμα γνωστοποιήσει πότε οι συγκεκριμένες λειτουργίες θα επανέλθουν, ωστόσο, ιστοσελίδες τεχνολογίας αναφέρουν πως αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.

 

 

Μιχαηλίδου: Επιταχύνουμε τις διαδικασίες υιοθεσίας και αναδοχής

Ποιοι θα πάρουν τα 1.000 ευρώ της Eπιστρεπτέας Προκαταβολής 5

Άδεια οδήγησης: Ηλεκτρονικά θα γίνεται η αντικατάσταση του εντύπου

Πως να υπολογίσετε το δώρο Χριστουγέννων με online εφαρμογή