Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μίκαελ Σουμάχερ: 7 χρόνια από το ατύχημα που καθήλωσε τον θρυλικό οδηγό

- Advertisement -

Σαν σήμερα ο επτά φορές πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 τραυματίζεται σοβαρά στο κεφάλι, καθώς κάνει σκι στις γαλλικές Άλπεις. Ποια η κατάστασή του σήμερα.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Φόρμουλα 1, με σημαντικές διακρίσεις και σπουδαία καριέρα στους αγώνες αυτοκινήτων.

Το 2006 ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση, ωστόσο επέστρεψε το 2010 μέχρι και το 2012, που ανακοίνωσε για δεύτερη φορά, ότι αποσύρεται, οριστικά πλέον, από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Από το 1991 μέχρι και το 2006, ο Γερμανός οδηγός συμμετείχε συνολικά σε 250 Γκραν-Πρι, από τα οποία κέρδισε τα 91, ενώ στα 154 τερμάτισε μέσα στην πρώτη τριάδα, έχοντας επίσης, άλλες 36 παρουσίες στις βαθμολογούμενες θέσεις.

Στην επιστροφή του στο άθλημα από το 2010 ως το 2012, συμμετείχε σε 58 Γκραν-Πρι έχοντας έναν τερματισμό στην πρώτη τριάδα, καθώς και άλλες 30 παρουσίες στις βαθμολογούμενες θέσεις, ενώ κατετάγη αντίστοιχα στην 9η, 8η και 13η θέση του πρωταθλήματος οδηγών.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ υπήρξε επτά φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής ως οδηγός της Φόρμουλα 1.

Ο σοβαρός τραυματισμός στις Άλπεις

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ο Μίχαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι ενώ έκανε σκι στις Γαλλικές Άλπεις. Το ατύχημα πάντως έγινε σε σημείο που βρίσκεται εκτός της πίστας που έκανε σκι.

Η βοήθεια που του παρασχέθηκε ήταν άμεση. Οι τραυματιοφορείς έφτασαν κοντά του σε διάστημα οκτώ λεπτών.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Μουτιέ (στις 11:53 τοπική ώρα) και ενώ ο Σουμάχερ είχε ακόμη τις αισθήσεις του.

Το νοσοκομείο στο Μουτιέ δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το συμβάν και ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στη γειτονική Γκρενόμπλ (στις 12:45 τοπική ώρα).

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν τα γαλλικά ΜΜΕ, τα τραύματα που έφερε ο Σουμάχερ ήταν πιο σοβαρά απ’ ότι αρχικά έδειχναν.

Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί και οι γιατροί τον υπέβαλαν σε τεχνητό κώμα.

Ο Σουμάχερ υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις, καθώς είχε εγκεφαλική αιμορραγία.

Μελέτη του βίντεο και φωτογραφικού υλικού από την κάμερα που ήταν στο κράνος του Σουμάχερ από τις γαλλικές αρχές δείχνουν πως ο Σουμάχερ δεν έκανε σκι με μεγάλη ταχύτητα την ώρα που χτύπησε.

Ερευνάται αν ο Σουμάχερ μείωνε την ταχύτητά του πριν το ατύχημα, πιθανώς επειδή δεν αισθανόταν καλά.

Η σημερινή κατάσταση της υγείας του

Στις 16 Ιουνίου του 2014, η μάνατζερ του Σουμάχερ, Σαμπίνε Κεμ, προχώρησε σε ανακοίνωση όπου ενημέρωσε πως ο Σουμάχερ βγήκε από το κώμα, ενώ μεταφέρθηκε και από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ όπου νοσηλεύονταν για 6 μήνες, σε άγνωστο μέρος, ώστε να ξεκινήσει την αποθεραπεία του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Έκτοτε, οι πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του είναι λίγες, ύστερα και από επιθυμία της συζύγου του.

Οι δικοί του άνθρωποι προσπαθούν να τον προστατεύσουν και γι’ αυτό και δεν μιλούν για τον πρώην οδηγό της Φόρμουλα 1, ούτε δίνουν λεπτομέρειες και διευκρινίσεις.

Πληροφορίες τον θέλουν να είναι καθηλωμένος, μετά τα σοβαρά κρανιοεγκεφαλικά τραύματα που υπέστη, και να υποβάλλεται σε θεραπεία στο σπίτι του στην Ελβετία, ωστόσο, λόγω της μη έγκυρης ενημέρωσης από το οικογενειακό του περιβάλλον, οι πληροφορίες για την υγεία του είναι συγκεχυμένες.

Δημοσιεύματα του 2018 ανέφεραν πως κατάφερε να σηκωθεί από το κρεβάτι και να σταθεί όρθιος.

Από την άλλη, δημοσιεύματα του 2019 αναφέρουν πως ο Σουμάχερ φέρεται να έχει υποστεί μυική ατροφία η οποία έχει προκαλέσει την απώλεια των μυών του καθώς και οστεοπόρωση η οποία εξασθενεί τα οστά.

Ο Σουμάχερ θα κλείσει τα 52 του χρόνια τον ερχόμενο Ιανουάριο και δεν έχει θεαθεί σε δημόσιο χώρο μετά το ατύχημα.

πηγή

Πέθανε ο θρύλος της μόδας Pierre Cardin 

Η Κρήτη ηλεκτρίστηκε για πρώτη φορά με το καλώδιο που τη συνδέει με την Πελοπόννησο

Ηλιούπολη: Νεκρός από πυροβολισμούς – Γνωστός στις αρχές για σχέσεις με τη νύχτα  

Ένοπλη συμπλοκή με πέντε τραυματίες σε καταυλισμό Ρομά στα Μέγαρα 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η αποδειξη που κάποιος τόσο διλασημος, τόσο επιτυχημένος, τόσο πλούσιος, μπορεί να παλεύει για την ίδια του τη ζωή, χωρίς δυστυχώς δυνατότητα ανακάμψεως. Γιαυτό πρέπει να είμαστε ευτυχείς που έχουμε την υγεία μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog