Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Lockdown: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο και ΙΧ τώρα

- Advertisement -

Lockdown: Από το νέο lockdown που τέθηκε σ’ εφαρμογή την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, δεν λείπουν τα μέτρα για τις μετακινήσεις με ταξί και αυτοκίνητο.

 

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, επανήλθε η αυστηροποίησή τους και σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις είτε με ΙΧ είτε με ταξί, έπειτα από την χαλάρωση των μέτρων για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Οι αλλαγές αφορούν τον αριθμό των επιβαινόντων σε αυτοκίνητα και ταξί, τη χρήση της μάσκας εντός των οχημάτων, αλλά και στις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακίνησης και sms στο 13033 χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ώστε να μην σας επιβληθεί το πρόστιμο των 300 ευρώ

 

Πλέον, από Κυριακή, επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης πλέον του οδηγού σε ταξί και σε ΙΧ αυτοκίνητα. Εξαιρέσεις ισχύουν μόνο για ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη, ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

 

Εξάλλου, επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μεικτής χρήσης και τύπου βαν οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

 

Γραπτή βεβαίωση και sms στο 13033 για τη μετακίνηση με ΙΧ

Σε ό,τι αφορά στις γραπτές βεβαιώσεις, οδηγοί κι επιβάτες θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση μετακίνησης από και προς τον χώρο εργασίας τους, τα οποία χορηγεί ο εργοδότης είτε μέσω του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» είτε πρόκειται για τη Βεβαίωση Μετακίνησης Εργαζομένου. Προσοχή όμως, αντιστοίχως και οι επιβάτες στα ΙΧ θα πρέπει να έχουν ανάλογες βεβαιώσεις, είτε απεσταλμένα SMS στο 13033 με την αιτιολογία μετακίνησής τους με το ΙΧ.

 

Σχολεία: Ανοίγουν νηπιαγωγεία και δημοτικά -Τα μέτρα για την επιστροφή στα θρανία

Επαναλειτουργεί η Τουριστική Σχολή Μετεκπαίδευσης Επαγγελματιών – Αιτήσεις επαναπρόσληψης σε εποχιακά ξενοδοχεία

Εστίαση: Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων έως 5000€

Νοσοκομείο Κορίνθου: Το μήνυμα του Διοικητή Γρ. Καρπούζη για τον εμβολιασμό

Τροχαίο ατύχημα στο Λουτράκι χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog