Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορμοράνοι κάνουν στάση στη Νέα Κίο Αργολίδας – Μαγικές εικόνες

- Advertisement -

Ξεχειμωνιάζουν στον υδροβιότοπο μέχρι την Άνοιξη, όταν και επιστρέφουν στα βόρεια για να χτίσουν τις φωλιές τους.

Κορμοράνοι βρίσκονται στη Νέα Κίο, στην Αργολίδα, για τροφή και ξεκούραση, μέχρι να περάσει ο χειμώνας και να επιστρέψουν στα βόρεια για να αναπαραχθούν.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, κορμοράνοι κάνουν στάση στον υδροβιότοπο στη Νέα Κίο, στην Αργολίδα.

Όσοι έκαναν ένα σύντομο περίπατο στον υδροβιότοπο, ένα 24ωρο πριν αλλάξει το σκηνικό του καιρού, αντίκρισαν μοναδικές εικόνες.

Κορμοράνοι βούτηξαν στα νερά της λίμνης, αναζητώντας τροφή και ξεκούραση. Τα μεγάλα μαύρα πουλιά, με μήκος που μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 95 εκατοστά και άνοιγμα φτερών έως 150 εκατοστά, σταματούν στον υδροβιότοπο στη Νέα Κίο, στην Αργολίδα για να ξεχειμωνιάσουν.

Οι πρώτες αφίξεις γίνονται το φθινόπωρο, με το σμήνος να παραμένει μέχρι την άνοιξη, όταν αρχίζει το ταξίδι της επιστροφής προς τα βόρεια, όπου τα συγκεκριμένα πουλιά χτίζουν τις φωλιές τους.

Οι κορμοράνοι έχουν μακριά ουρά και λευκό πηγούνι. Τα ενήλικα πουλιά την περίοδο της αναπαραγωγής αποκτούν λευκές κηλίδες στους μηρούς και λευκό φτέρωμα στο κεφάλι. Χαρακτηριστικό των πουλιών αυτών είναι ο κίτρινος λαιμός του που διακρίνεται εύκολα και αποτελεί άμεσο σημείο αναγνώρισης.

Οι κορμοράνοι χτίζουν τη φωλιά τους από φύκια, σε δέντρα και βράχια κοντά σε υδροβιότοπους και μερικές φορές στην ενδοχώρα. Γεννούν την άνοιξη 3-4 αβγά, τα οποία κλωσσούν και οι δύο γονείς για 28 -31 μέρες.

Η Νέα Κίος – Ο σημαντικός υδροβιότοπος, όπου κάνουν στάση οι κορμοράνοι τον χειμώνα
Η Νέα Κίος είναι ιστορική συνέχεια της Κίου στη Μικρά Ασία. Βρίσκεται στο νομό Αργολίδας και απέχει μόλις έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Ναύπλιο.

Οι πρώτοι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στη Νέα Κίο το 1926 μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στο λιμάνι της Νέας Κίου δένουν εκδρομικά σκάφη και βάρκες. Στις όχθες του μικρού ποταμού Ερασίνου, που εκβάλλει στην περιοχή, δένουν τα αλιευτικά της πόλης.

Οι κορμοράνοι που ξεχειμωνιάζουν κάθε χρόνο στον υδροβιότοπο, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον κατοίκων και επισκεπτών.

Πηγή

Η παράσταση «Άνθρωποι και ποντίκια» του Βασίλη Μπισμπίκη γίνεται ταινία

Δ. Βασιλείου: Ο Δήμαρχος προσπαθεί να διευκολύνει το Καζίνο να αποφύγει τις υποχρεώσεις του

Κακοκαιρία με ανεμοστρόβιλο στην Ήπειρο: 10 δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

«Locked Down»: Η πρώτη ταινία για τον κορωνοϊό είναι γεγονός – Δείτε το trailer 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog