Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έφυγε από την ζωή η Κατερίνα Ζαρόκωστα

- Advertisement -

Έφυγε από τη ζωή η συγγραφέας Κατερίνα Ζαρόκωστα σε ηλικία 70 ετών. Τελευταίο της βιβλίο, που εκδόθηκε λίγο καιρό πριν, ήταν η συλλογή με αυτοβιογραφικά διηγήματα «Ιστορίες οικογενειακής τρέλας» (εκδ. Σοκόλη).

Η Κατερίνα Ζαρόκωστα σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κοινωνική Ψυχολογία στο Παρίσι, στην Ecole Pratique.

Από το 1979 ως το 1993 συνεργάστηκε με την Κρατική Ραδιοφωνία, αρχικά με το Γ΄ Πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκι, και στη συνέχεια με το Α΄ Πρόγραμμα, σε εκπομπές πολιτιστικού περιεχομένου.

Συνεργάστηκε, επίσης, με την Κρατική Τηλεόραση (ΕΤ1), ως σεναριογράφος (Κοχλίας, Το κουτί της Πανδώρας, Η δική σου μέρα), ως συντονίστρια συζήτησης σε εκπομπή με αντικείμενο προβλήματα εφήβων και ενηλίκων (Μικροί Μεγάλοι) και ως σύμβουλος ενημερωτικής εκπομπής (Υμείς και ημείς).

Ήταν υπεύθυνη βιβλιοπαρουσίασης στο περιοδικό Elle (1993 – 2000) και στο περιοδικό Θητεία. Δίδαξε Γαλλική γλώσσα στην Πανεπιστημιακή Λέσχη Αθηνών και Ελληνική γλώσσα και πολιτισμό σε Αμερικανούς φοιτητές στο Αρκαδικό Κέντρο Βαλκανικών και Μεσογειακών Σπουδών.

Συνεργάστηκε με περιοδικά και εφημερίδες και υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού Ρεύματα.

Είχε γράψει διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα (Οι αδερφές Ραζή, Του έρωτα και της τύχης, Ένα κομματάκι ουρανός κ.ά.) και είχε ασχοληθεί επίσης με την παιδική λογοτεχνία και τη μετάφραση.

Στο τελευταίο της βιβλίο, τις Ιστορίες Οικογενειακής Τρέλας, αναφερόμενη στην ασθένεια που την ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια, γράφει:

«Ο ορίζοντας στένεψε αποπνικτικά.

Στράφηκα λοιπόν προς τα πίσω όπου τα γεγονότα ουκ απογίνονται.

Πίσω, πιο πίσω, παρά πίσω έφτασα στα ξέγνοιαστα φωτεινά καλοκαίρια των παιδικών μου χρόνων.

Προχώρησα στην εφηβεία, ως την ενηλικίωσή μου.

Το βιβλίο αυτό ήταν για ένα μεγάλο διάστημα το παράθυρό μου στον κόσμο».

Η Εταιρεία Συγγραφέων, με ανακοίνωσή της, εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια της Κατερίνας Ζαρόκωστα η οποία ήταν από τα ενεργά μέλη της Εταιρείας, διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπήρξε από τους βασικούς συντονιστές της Λέσχης Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων, που ιδρύθηκε το 2011 με δική της πρωτοβουλία. «Το χαμόγελο και η αισιοδοξία της θα μας λείψουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγή

Δολοφονία στο Λουτράκι: Nέα στοιχεία στο φως. Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για το δράστη (Φωτο-Video)

Ένωση Ιδιοκτητών Αγροτικών Ακινήτων Ελλάδας: «Η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην άρνηση αναθεώρησης των δασικών χαρτών οδηγεί στη δήμευση των περιουσιών μας»

Λουτράκι: Aκόμα μία επιτυχία του Α.Τ.Λουτρακίου 

Νίκος Σταυρέλης: Γιατί καταψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου 2021 (video) 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog