Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αδιανόητο: Γιατροί θεώρησαν νεκρό ένα νεογέννητο και το έβαλαν ζωντανό στο ψυγείο

- Advertisement -

Οι γιατροί όταν διαπίστωσαν το λάθος τους δεν έκαναν κάτι για να το διορθώσουν επειδή είχαν καταχωρίσει το βρέφος ήδη ως νεκρό.

Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο γιατροί και μια μαία νοσοκομείου στο Καζακστάν οι οποίοι έβαλαν το νεογέννητο στο ψυγείο του νεκροτομείου μολονότι αυτό ήταν ακόμα ζωντανό.

Αν και οι γιατροί και η μαία είδαν το πόδι του μωρού που γεννήθηκε πρόωρα να κινείται εντούτοις αρνήθηκαν να κάνουν το παραμικρό για να το σώσουν επειδή είχε ήδη καταχωρηθεί στις καταστάσεις ως νεκρό.

Το δικαστήριο στο οποίο οδήγηθηκαν τους καταδίκασε για ανθρωποκτονία από πρόθεση επειδή σκότωσαν το παιδί για να κρύψουν το ιατρικό τους λάθος.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε, επίσης, ότι οι δύο γιατροί και η μαία αρχικά συζήτησαν να πνίξουν στο νερό το παιδί πριν να το βάλουν στο ψυγείο του νεκροτομείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νεογέννητο ήταν κορίτσι.

Σε ένα από τα τηλεφωνήματα που αντάλλαξαν μεταξύ τους οι τρεις καταδικασθέντες, ο ένας εξ αυτών ακούγεται να λέει «ο Θεός να μας συγχωρέσει».

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι από τα στοιχεία που έχουν οι πράξεις των γιατρών και της μαίας ήταν προσχεδιασμένες καθώς «γνώριζαν τι διακυβεύεται».

πηγή

Κόρινθος: Εμβολιάστηκαν οι πρώτοι αστυνομικοί στο Νοσοκομείο (φωτο) 

Κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στο Ντουμπάι – Αναστέλλεται η διασκέδαση σε ξενοδοχεία και εστιατόρια

Βιντεοκλήσεις, η νέα κοινωνικοποίηση στην πανδημία: Έλα να τα πούμε online 

Ανεμογεννήτριες και στο Μαίναλο 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog