Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σταυρέλης: Αυτή είναι η θέση μας για το ΞΕΝΙΑ της Αρχαίας Κορίνθου

- Advertisement -

ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ 390.000 !!!!!

 

Στη τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η Δημοτική Αρχή έφερε θέμα για Υποβολή αιτήματος ένταξης στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης του Υπουργείου Εσωτερικών της «Εκπόνησης μελέτης αποκατάστασης του κτιρίου ΞΕΝΙΑ Αρχαίας Κορίνθου και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου» με το ποσόν των 390.000 €.

Το ποσόν αναλύεται σε 330.000 € για την Αποκατάσταση του κτιρίου και 60.000 € για τη Διαμόρφωση του Περιβάλλοντος χώρου.

 

Στη τοποθέτησή μου ανέφερα:

► Είναι τρομερά μεγάλο το ποσόν για τη μελέτη. Ίσως αποτελεί πανελλήνια πρωτιά.

► Είναι αδιανόητο να δίνουμε 330.000 € για μελέτη του κτιρίου (και μόνο) και 60.000 € για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου . Στο Δήμο μας ουδέποτε έχουν δοθεί τέτοια ποσά (τα συνήθη είναι της τάξης των 50.000€).

► Αν για το υπάρχον κτίριο εμβαδού 280 τ.μ. (όπως έχει νομιμοποιηθεί από την Πολεοδομία το 2015) δίνουμε 330.000 € , πόσο θα δώσουμε για τη Δημοτική Αγορά που είναι εμβαδού 980 τ.μ. το ισόγειο, πλέον του α΄ ορόφου. Θα δώσουμε 2.000.000 € για τη Μελέτη και μόνο της Δημοτικής Αγοράς;

► Τι θα γίνει με τη μελέτη για το ανοικτό θέατρο (αυτό είναι το ζητούμενο που θα δώσει ανάπτυξη στην Αρχαία) , η οποία δεν πέρασε από το ΚΑΣ, παρουσία του Δημάρχου; Θα χρειαστεί να πληρώσουμε επιπλέον χρήματα;

Εμείς δώσαμε θετική ψήφο με πολλές επιφυλάξεις μόνον όσον αφορά την υποβολή στο αναπτυξιακό πρόγραμμα Α. Τρίτσης του συγκεκριμένου έργου και η τοποθέτησή μας θα γίνει στην Οικονομική Επιτροπή όταν θα έλθει το θέμα διακήρυξης, εφόσον φυσικά ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Τονίζουμε ότι η δημοπράτηση ή τυχόν ανάθεση της μελέτης με το ποσόν αυτό θα αποτελεί πανελλήνια πρωτιά για τέτοια έργα και θα αγγίζει τα όρια του σκανδάλου.

Η πρότασή μας είναι με το ποσόν αυτό να γίνει δημοπράτηση Μελέτης-κατασκευής του έργου, όπως προβλέπεται στο ν. 4412 (1000-1200 € το τετραγωνικό είναι οι τιμές αγοράς κατασκευής επί 280 τ.μ. εμβαδόν κτιρίου). Σε τέτοια πρόταση θα δώσουμε τη θετική μας ψήφο.

Κάθε άλλη διαδικασία , πέραν των όσων αναφέραμε, θα δείξει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση του έργου που ενδιαφέρει τους Αρχαιοκορίνθιους και όχι μόνο και ο σκοπός θα είναι να μείνουμε με μελέτες, οι οποίες επιπλέον θα χρειαστεί να εγκριθούν από το ΚΑΣ.

Άξιο λόγου είναι βέβαια το γεγονός ότι στο τεχνικό πρόγραμμα και το προϋπολογισμό του 2021 , που ψηφίστηκε μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, η συγκεκριμένη “Σύνταξη μελέτης εφαρμογής αξιοποίησης ΞΕΝΙΑ Αρχ. Κορίνθου” έχει ενταχθεί με το ποσόν των 30.000 € (Αριθμός Νο.1162 Κ.Α. 64/7411.0001).

 

                  ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

                ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                                                                 ΚΟΡΙΝΘΟΣ 04/02/2021

 

Λουτράκι: Yπάρχουν και όρια! 

Για ποιο λόγο απουσίαζε η παράταξη ‘Δύναμη Δημιουργίας’ της Μαρίας Πρωτόπαππα από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο

Λουτράκι: Κατάπτυστη απάντηση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ιστορια με τα θρυλικα “Ξενια” ειναι πολυ πονεμενη, καθως επισης και απιστευτα σκανδαλωδης και αμαρτωλη και σιγουρα δεν τιμα το παμφαγο και απληστο αυτο Ελληνικο κρατος! Και αυτο, γιατι καποτε αυτο το Ελληνικο κρατος και συγκεκριμενα ο ΕΟΤ ειχε δημιουργησει απο τις αρχες της δεκαετιας του ’60 εως και στις αρχες τις δεκαετιας του ’80 ολα αυτα τα δεκαδες, ανα την Ελληνικη επικρατεια, “διαμαντακια” και αρχιτεκτονικα αριστουργηματα, τα οποια βρισκονται μαλιστα στις καλυτερες περιοχες και τοποθεσιες της χωρας μας, σε θεσεις “φιλετα” και τα οποια ξεπουληθηκαν στα τελη περιπου της δεκαετιας του ’90 αντι “πινακιου φακης” (κοινως τζαμπα με τις μιζες, οπως πολυ σωστα καταλαβατε, να πεφτουν “βροχηδον”) σε ημετερους ιδιωτες επιχειρηματιες και λοιπους “μεγαλοκαρχαριες”!! Οσα δε, δεν ειχαν αυτη την… τυχη, (δηλαδη του ξεπουληματος) φανταζουν και στεκουν σημερα απολυτως εγκαταλελειμμενα σε τραγικη, οικτρη οσο και θλιβερη κατασταση, σκετα ερειπια, ρημαδια και κτιριακα “φαντασματα”! Τ.Ζ.

  2. Τελικα πουθενα αλλου στον κοσμο και σε κανενα αλλο υποτιθεμενα πολιτισμενο κρατος(παρα μοναχα στο Ελληνικο) που θελει μαλιστα να λεγεται και σοβαρο, το εκαστοτε δημοσιο δεν ξεπουλα τοσο ευκολα και με “ελαφρια την καρδια” τα πολυτιμα περιουσιακα του στοιχεια, αδυνατωντας το ιδιο το κρατος, να τα διαφυλαξει στοιχειωδως, να τα συντηρισει και περαιτερω να τα αξιοποιησει και να τα αναδειξει! Γι αυτο λοιπον και δεν ειναι αλλωστε και τυχαιο οτι στο υποσυνειδητο ολων ημων των Ελληνων υπηκοων επικρατει δυστυχως η αντιληψης και δικαιως, πως οτι ειναι δημοσιο και κρατικο ειναι ταυτοχρονως παραμελειμμενο, εγκαταλελειμμενο, αχρηστευμενο και διαλυμενο!! Τ.Ζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog