Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο OPEN το πρωί του Σάββατου, δήλωσε ότι «υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε και άλλα μέτρα ανά πάσα στιγμή, όχι μόνο για την Αττική, αλλά για όλη τη χώρα».

Ο κ. Γεραπετρίτης, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, τόνισε ότι

«η επιθυμία μας είναι να έχουμε ένα ισόρροπο μείγμα που θα διασφαλίσει την όσο δυνατόν καλύτερη λειτουργία της αγοράς κ από την άλλη τη δημόσια υγεία».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η αίσθηση είναι ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και ότι σχετική επιπεδοποίηση θα μετρηθεί, υπογραμμίζοντας ότι «αν απαιτηθεί θα κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές».

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων, ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι

«πρέπει με κάθε τίμημα, αλλά με ασφάλεια να μένουν ανοιχτά.. Δεν είναι μόνο το γλωσσολογικό κομμάτι, είναι ζήτημα ψυχικής υγείας των παιδιών. Δεν προκύπτει από πουθενά ότι η κινητικότητα που προκύπτει εντός των σχολείων συντελεί στην υπερμετάδοση».

Αναφορικά με τον τουρισμό υπογράμμισε ότι

«θα σωθεί, καθώς δεν έχουμε την δυνατότητα να θυσιάσουμε φέτος τον τουρισμό, τα δημοσιονομικά μας υποχρεώνουν να ανοίξουμε τον τουρισμό με ασφάλεια κ προσοχή κ είναι αυστηρά τα πρωτόκολλα».

Τέλος, υπογράμμισε ότι μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου θα έχει δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα ανοσίας.

πηγή

Ο L.T.O στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης Virtual Greek Panorama 

Survivor: Δείτε πως θα βρείτε όλες τις πίστες και τις εγκαταστάσεις στο google earth 

Διώρυγα Κορίνθου: Δείτε εικόνες από τη μεγάλη κατολίσθηση

Γ. Ψυχογιός: Πάρτε προσωπικό και μέτρα για το «μπάχαλο» στον ΕΦΚΑ Κορινθίας. Χιλιάδες συντάξεις εκκρεμούν εν μέσω πανδημίας.