Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Ανοίγει η πλατφόρμα εμβολίων για 60 – 64 ετών και 75 – 79 ετών

- Advertisement -

Οι εμβολιασμοί για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού στις ηλικιακές ομάδες 60 έως 64 καθώς και 75 έως 79 ετών προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, η πλατφόρμα ανοίγει για την ηλικιακή ομάδα 60 έως 64 στις 10 Φεβρουαρίου, όπου θα εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca και για την ηλικιακή ομάδα 75 έως 79 ετών ανοίγει στις 12 Φεβρουαρίου.

Οι εμβολιασμοί για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες ξεκινούν στις 15 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο με βάση τις διευκρινιίσεις του κ.Θεμιστοκλέους, η διαδικασία θα γίνει σε δύο παράλληλα προγράμματα: Όσοι ανήκουν στην ομάδα από 60 – 64 ετών θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μόνο για το εμβόλιο της ΑstaZeneca σε συγεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Αντίστοιχα όσοι ανήκουν στη ομάδα 75 με 79 έτη δεν θα εμβολιάζονται με αυτό, συνεπώς θα κλείνουν ραντεβού μόνο στα κέντρα με τα εμβόλια των υπολοίπων εταιρειων.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι έχουμε ξεπεράσει τους 410.000 εμβολιασμούς και έχουμε πετύχει σαν χώρα ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης της τάξης του 3,9 %.

Παράλληλα ανέφερε ότι παραλάβαμε τις πρώτες 45.000 δόσεις από την εταιρεία AstraZeneca κι αναμένουμε περισσότερες παραλαβές τις επόμενες ημέρες, γνωστοποίησε ο κος Θεμιστοκλέους υπενθυμίζοντας πως το εμβόλιο της είναι εξαιρετικής αποτελεσματικότητας με την Εθνική επιτροπή εμβολιασμών όπως και άλλες χώρες της ΕΕ να έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν αυτό για εμβολιασμούς σε ηλικίες κάτω των 65 ετών.

 

Λουτράκι: Δωρεάν μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου (φωτο)

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Μηχανάκι παρέσυρε και σκότωσε 9χρονο παιδί

ΕΟΔΥ: Tα κρούσματα σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2021

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog