Ακόμη μια σπείρα εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Έχουν χάσει κυριολεκτικά τον… ύπνο τους οι σπείρες κλοπής αυτοκινήτων καθώς η Ελληνική Αστυνομία τους τελευταίους μήνες έχει συλλάβει πάρα πολλές τέτοιες ομάδες προκαλώντας σοβαρά πλήγματα στο οργανωμένο έγκλημα.

Αυτή τη φορά η ΕΛΑΣ συνέλαβε μία σπείρα κλοπής αυτοκινήτων στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη στα νότια προάστια στην οποία συμμετείχαν τρία άτομα με ηλικίες 70, 59 και 46 ετών και δραστηριοποιούνταν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά στις 6 Φεβρουαρίου συνέλαβαν τα τρία άτομα ως μέλη της εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων, τα αποσυναρμολογούσαν και στη συνέχεια πωλούσαν τα ανταλλακτικά και εξαρτήματά τους.

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα τα διέλυαν σε συνεργείο που διατηρούσε ο 70χρονος το οποίο ανήκε στον 59χρονο άντρα μέλος της ομάδας όπου και βρέθηκαν και τα ειδικά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας ώστε να διαλύσουν προσεκτικά τα εξαρτήματα από τα αυτοκίνητα.

Τα μέλη της ομάδας πωλούσαν τα ανταλλακτικά κυρίως σε ιδιοκτήτες συνεργείων οι οποίοι είτε προσέρχονταν στο διαλυτήριο για να τα παραλάβουν είτε ο 70χρονος και ο 46χρονος αναλάμβαναν την αποστολή τους.

Εντός του συνεργείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • τρία κλεμμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • πλήθος εργαλείων,
  • πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,
  • ποσότητα κάνναβης βάρους 23,9 γραμμαρίων,
  • 8 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας αλλοδαπών αρχών και
  • κλειδιά οχημάτων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για -τα κατά περίπτωση αδικήματα- της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ψευδούς κατάθεσης, απάτης και της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες κ.α. και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

πηγή

ΜΗΔΕΙΑ – ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Οδηγίες και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας: Πότε σταματά η προστασία 

Το ηφαίστειο Σουσάκι στους Αγίους Θεοδώρους, δραστήριο 2,5 εκατ. χρόνια μετά την έκρηξη 

Άγιοι Θεόδωροι: Eνταση έξω από την δομή φιλοξενίας με 70 γυναικόπαιδα στο δρόμο (βίντεο/φωτο)