Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Κορινθίων, κ. Δημήτρης Μπίτζιος, ως γωστόν είναι ένας άνθρωπος που δεν «χαϊδεύει» αυτιά και δεν «μασάει» τα λόγια του.

Με παρρησία καταγγέλει τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοπονήσου (ΥΠΕ) , κ. Γιάννη Καρβέλη διότι άφησε χωρίς γιατρό τους κατοίκους των χωριών της Κορινθίας.

Αναφέρει ακριβώς ο κ. Μπίτζιος

ΝΤΡΟΠΗ  Καταγγέλλω τον υπεύθυνο της έκτης ΥΠΕ Κύριο Καρβέλη, γιατί έχει αφήσει εννιά χωριά στο Δήμου Τενέας χωρίς Αγροτικό γιατρό. Καλώ άμεσα τους υπεύθυνους για την επίλυση του προβλήματος.

Η ταλαιπωρία και τα παράπονα των ηλικιωμένων  είναι πολλά ..

 

 

Το πρόβλημα δεν σταματάει εκεί. Οπως έγραψε πριν καιρό το loutrakiblog.gr (το θέμα έφτασε και στη Βουλή) απομακρύνθηκαν οι γιατροί του ιατρείου της Περαχώρας Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων ...

Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στον Αγιο Βασίλειο Κορινθίας.

Στην εποχή της πανδημίας αντί να στελεχωθούν τα περιφερειακά ιατρεία, όχι μόνο αποστελεχώνονται, αλλά κλείνουν οριστικά!

Τα προηγούμενα χρόνια η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και η αποστελέχωση του δημοσίου, συνοδευόμενη και από την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας, ως πρωτογενείς μονάδες, δημιούργησαν ένα κενό στην κάλυψη των αναγκών, ένα κενό που η πανδημία κατάφερε να αναδείξει με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Μαζική μετακίνηση των γιατρών από τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας σε Νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να καταρρέει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σε καιρό πανδημίας ,αφήνοντας στο έλεός της, τους πολίτες...

 

Λουτράκι: ‘Εκλεισε το δημοτικό ιατρείο στην Περαχώρα. Χωρίς γιατρό οι κάτοικοι

Ντροπή! Κλειστό λόγω έλλειψης ιατρού το Περιφερειακό Ιατρείο των Αγίων Θεοδώρων (φωτο)

Αν. Γκιολής: Δεσμεύτηκε να λειτουργήσουν τα ιατρεία της Περαχώρας και των Αγίων Θεοδώρων (ηχητικό)