Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Άνοιγμα του Taxisnet κοντά στο Πάσχα

- Advertisement -

Γύρω στο Πάσχα πάει το ανοιγμα του Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις 2021, καθώς υπάρχουν πολλά ζητήματα ανοιχτά και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.

Περίπου την ίδια περίοδο με το Πάσχα αναμένεται να κάνει φέτος πρεμιέρα η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Εκεί γύρω αναμένεται να ανοίξει το Taxisnet, αφού πρώτα ληφθούν μια σειρά από αποφάσεις, ειδικά για τα τεκμήρια που απειλούν τα νοικοκυριά.

Όπως φαίνεται το οικονομικό επιτελείο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του στο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου για μια σειρά από θέματα τα οποία αφορούν στην προκαταβολή φόρου νομικών προσώπων, στην υποχρέωση των φυσικών προσώπων να έχουν δαπανήσει με πλαστικό χρήμα το 30% του εισοδήματος του περασμένου έτους αλλά και για τα τεκμήρια διαβίωσης.

Ειδικά τα τεκμήρια απειλούν να «δαγκώσουν» φορολογούμενους με δραστική πτώση εισοδήματος αλλά με ιδιόκτητα ακίνητα.

Επίσης πρέπει να ξεκαθαριστεί αν θα επιστρέψουμε στις τρεις διμηνιαίες δόσεις εξόφλησης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων ή θα παραμείνει το σχήμα των μηνιαίων πληρωμών έως το τέλος του 2021 ή και το πρώτο δίμηνο του 2022.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν κρίσιμες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν πριν ανοίξει το Taxisnet.

Ειδικότερα

  • Τα τεκμήρια και η αναστολή τους
  • Η μείωση προκαταβολής φόρου
  • Οι ηλεκτρονικές αποδείξεις

Στους τυχερούς της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης είναι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά μικρότερο φόρο για τα εισοδήματα που εισπράττουν.

Βέβαια αυτά τα εισοδήματα είναι για τους περισσότερους εξαιρετικά μειωμένα.

Η μείωση στα εισοδήματα των πολιτών η οποία επήλθε από τις κλειστές επιχειρήσεις και τις αναστολές συμβάσεων εργαζομένων θα φέρει σε χιλιάδες εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα επιστροφές φόρων αλλά και πτώση έως 80% στις φορολογικές επιβαρύνσεις σε πάνω από 1.900.000 μικρομεσαίους και ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά ταυτόχρονα κινδυνεύουν από τα τεκμήρια.

Παράλληλα ισχύει και μείωση συντελεστών φορολογίας εισοδήματων φυσικών προσώπων για εισοδήματα του 2020 αλλά και προσωρινή κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Σε αναστολή τέθηκαν πάνω από 1.700.000 μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα για χρονικά διαστήματα 3ών έως και 10 μηνών. Πάνω από 1.500.000 ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι ανέστειλαν τη λειγουργία τους για 5 έως και 7 μήνες μέσα στο 2020, ενώ όσοι ήταν ανοιχτοί είχαν σημαντικά μειωμένους τζίρους. Ακόμη, πάνω από 400.000 ιδιοκτήτες ακινήτων δέχθηκαν μειωμένα ενοίκια για χρονικά διαστήματα 6 έως και 10 μηνών, κατα 40% η και περισσότερο.

Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους άνω φορολογούμενους ήταν ύψους 800 και 534 ευρώ και αυτές δεν συνυπολογίζονται στα ετήσια φορολογητέα εισοδήματα.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως 3.600.000 φορολογούμενοι που θα υποβάλλουν δηλώσεις φέτος, θα εμφανίσουν φορολογικά εισοδήματα αρκετά μειωμένα σε σχέση με τις δηλώσεις που υπέβαλλαν το 2019.

πηγή

Δημήτρης Βασιλείου: «άνευ όρων και άρον – άρον» μετατροπή της Κοινοπραξίας 

Παράδοση υλικού σε σχολεία της Κορίνθου 

Γ.Ψυχογιός: Πάρτε πίσω την απόφαση που περιλαμβάνει στα 5.000 Ευρώ την ενίσχυση αναδιάρθρωσης αμπελώνων και δώστε άμεσα έκτακτη ενίσχυση στον κλάδο. 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog