Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακίου: ΟΧΙ στην υφαρπαγή του ιαματικού μας πλούτου

- Advertisement -

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν σταματά να μας εκπλήσσει αρνητικά. Το νομοσχέδιο που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης και αφορά τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρίας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος ΙΠΕ» υφαρπάζει τον ιαματικό πλούτο του Δήμου μας, στερώντας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση έναν πολύτιμο αναπτυξιακό πόρο.

Αυτή η κατάφωρα αντιδημοκρατική κίνηση, εκτός του ότι εγείρει ζητήματα συνταγματικότητας καθώς ακυρώνει τον αναπτυξιακό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος, καταδεικνύει και τη φιλοσοφία της κυβερνητικής πολιτικής που είναι η συγκέντρωση εξουσιών στο Κράτος.

Πολλοί Δήμοι, ανάμεσα σε αυτούς και ο δικός μας, έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση των φυσικών τους πόρων ως ιαματικών, και έχουν λάβει ή βρίσκονται σε διαδικασία λήψης των Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας (ΕΣΛ) των εγκαταστάσεών τους. Πολλοί βρίσκονται σε διαδικασία προκήρυξης Διαγωνισμών για την ανεύρεση επενδυτή, αρκετοί συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα για την αναβάθμιση των υποδομών τους, ενώ άλλοι συμμετέχουν ήδη σε εταιρικά σχήματα εκμετάλλευσης των ιαματικών φυσικών πόρων τους.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λουτρακίου, θα κάνει «ό,τι περνά από το χέρι της» για να αποτρέψει την εφαρμογή των άρθρων αυτού του νομοσχεδίου. Θεσμικά, μεταφέροντας τη συζήτηση στη Βουλή, στα δημοτικά συμβούλια των Δήμων, στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στην ΠΕΔ Πελοποννήσου αλλά και στην κοινωνία, όπου θα αναζητήσουμε συμμαχίες σε τοπικό επίπεδο για την υπεράσπιση της Δημοτικής περιουσίας.

Η δημιουργία φορέων και κρατικών ανωνύμων εταιριών για την ικανοποίηση των κυβερνητικών golden boys, η συστηματική απαξίωση της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας για να υπάρξει το έδαφος για την περαιτέρω ιδιωτικοποίησή της και η συγκεντρωτική αναπτυξιακή λογική που δεν λαμβάνει υπ’ όψη της τα τοπικά χαρακτηριστικά, αυτή τη φορά πρέπει να σταματήσει στο «τείχος προστασίας» των τοπικών κοινωνιών.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λουτρακίου

 

Κρούσμα κορονοϊού στο Γυμνάσιο Λουτρακίου

Κορονοϊός: 15 κρούσματα στην Κορινθία

Λουτράκι: Τα ψέματα του Γκιώνη για το Casino (video)

Ζευγολατιό: Ξέσπασε φωτιά σε εργοστάσιο –Φόβοι για έκρηξη

- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οι πηγές είναι σε τραγική κατάσταση παρατημένες & ασυντήρητες από τον Δήμο ο οποίος δεν ξέρει τι να τις κάνει και τώρα τους πειράζει που θα τις πάρει το κράτος.Καλά να κάνει και να τις κατασχέσει αφού είναι ανάξιοι οι Δήμοι να τις εκμεταλλευτούν.

  2. Αγαπητε μου 09:24, εχετε δει σε τι κατασταση εχει αφησει το… ασυγκινητο και αναισθητο Ελληνικο Δημοσιο τις ιαματικες πηγες, αλλα και γενικοτερα τα περιουσιακα του στοιχεια? Απλα ενα σας λεω: Σε ερειπιωδη! Ο,τι δημιουργημα εχει διασωθει στην Ελλαδιτσα, αποτελει, δυστυχως η ευτυχως, αποτελεσμα του ενδιαφεροντος της ιδιωτικης πρωτοβουλιας και μονον! Πηγαινετε πχ να δειτε τι εικονα επικρατει στις εγκαταστασεις των ιαματικων πηγων στα Λουτρα Καιαφα, στα Λουτρα Πλατυστομου, στα Λουτρα Σμοκοβου, στα Λουτρα Αιδηψου, στα Κα μενα Βουρλα, κλπ(θα μπορουσα να γραψω εδω ολοκληρο κατεβατο με απειρα τα παραδειγματα) και απλα θα φριξετε, αλλα συναμα και θα αγανακτησετε με την απαξιωση και την προκλητικη αυτη αδιαφορια και εγκαταλειψη απο το ανικανο, οσο και ανεκδιηγητο αυτο Ελληνικο κρατος… Τ.Ζ.

  3. Ξεπούλησαν το λιμάνι του Πειραιά, 14 αεροδρόμια, το όχι του ελληνικού λαού το έκαναν ναι , υπόγραψαν μνημόνιο σκλαβιάς για 99 χρόνια με το 4 μνημόνιο, χάθηκαν 1,2 δις που πήγαιναν για τους λαθρομετσναστες, άνοιξαν το 2015-16 τα σύνορα και μπήκαν 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες και τώρα το ΣΥΡΙΖΑ Λουτρακιου ρίχνουν ευθύνες και θέλουν να γίνουν πρόβατα

  4. Αυτό που βαράτε παλαμάκια στον εαυτό σας με δευτερα μηνύματα επιδοκιμασιας με ξεπερνάει. Τέτοιο γέλιο είχα μέρες να ρίξω. 😂😂😂😂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog