Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» Κόρινθος και Νεμέα στην Κορινθία (video)

- Advertisement -

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Χαρδαλιά, η Κορινθία και η Νεμέα βρίσκεται στο ΚΟΚΚΙΝΟ.

Πριν λίγες ημέρες ο ίδιος ο υπουργός είχε απευθύνει εκκληση στους Κορίνθιους να μην μετακινούνται άσκοπα και να τηρούν τα μέτρα..

Η σημερινή ανακοίνωση:

Τις περιοχές όπου ο κορωνοϊός χτυπά «καμπανάκι» τις τελευταίες ημέρες ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, μετά και τις σχετικές εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών.

Ειδικότερα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου-βαθύ κόκκινο εντάσσεται από τις 06:00 του Σαββάτου έως και την 1η Μαρτίου ο δήμος Καλυμνίων, όπου τα ενεργά κρούσματα είναι τώρα 79 με περαιτέρω αυξητικές τάσεις, έναντι 72 στις 13/2.

Επίσης, ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης, όπου η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη προκαλεί, σύμφωνα με τον υφυπουργό, προβληματισμό στους ειδικούς. Μάλιστα, όπως τόνισε, τα 2/3 των κρουσμάτων της μετάλλαξης αυτής εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές του Ευόσμου. Ο κ. Χαρδαλιάς απήθυνε έκκληση στους πολίτες της περιοχής να είναι ιδαίτερα προσκεκτικοί και να τηρούν πιστά τα υγειονομικά μέτρα.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής, όπου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει, συνοποτικά, πως στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου-βαθύ κόκκινο βρίσκονται πλέον:

– Ο δήμος Καλυμνίων

– Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης

– Ο δήμος Μυκόνου

– Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας (πλην Σκύρου)

– Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας

– Η Περιφέρεια Αττικής.

 

Στο κόκκινο

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, στο κόκκινο επίπεδο κινδύνου μπαίνουν:

– Ο δήμος Θάσου

– Η Π.Ε. Ηλείας

– Ο δήμος Αγιάς Λάρισας

– Ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης

– Ο δήμος Νεμέας και δήμος Κορινθίων Κορινθίας

– Ο δήμος Άργους-Μυκηνών.

 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη στο κόκκινο επίπεδο είναι και:

– Η Π.Ε. Θεσσαλονίκης

– Η Π.Ε Χαλκιδικής

– η Π.Ε. Ρεθύμνου

– Οι δήμοι Τανάγρας και Θηβών Βοιωτίας

– Ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού Πιερίας

– Ο δήμος Τεμπών Λάρισας

– Ο δήμος Καρπάθου.

 

Άρση πρόσθετων περιοριστικών μέτρων

Αντιθέτως, όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, καθώς η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται, δεν παρατείνονται περαιτέρω τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε συγκεκριμένες περιοχές όπως:

– δήμος Θήρας

– δήμος Αγίου Νικολάου Λασιθίου

– Π.Ε. Ζακύνθου

– δήμος Εορδαίας Κοζάνης

– δήμος Σπάρτης.

 

Κορονοϊός: 27 κρούσματα στην Κορινθία…

Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Γυμνάσιο Λουτρακίου

 

Διαβάστε ακόμα

Sos από Χαρδαλιά για Κορινθία – Ένα βήμα πριν την επιφυλακή

Χαρδαλιάς: Eπιβαρυμένο το επιδημιολογικό φορτίο στην Κορινθία (video)

 

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. τώρα ικανοποιήθηκες πού θα ξανακλεισουν όλα, σέ λίγο θα τρώτε πέτρες, εκτός βέβαια από τους δημόσιους υπαλλήλους και αυτούς που τά παίρνουν.

  2. πηγαιντε στα καταστηματα της κορινθου ειναι ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ (ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ, ΟΠΟΡΟΠΟΛΗΔΕΣ, ΧΡΩΜΑΤΟΠΩΛΗΔΕΣ ΤΣΟΠΑΝΑΚΙΔΕΣ) ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΑ. ΦΑΤΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΩΡΑ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ

  3. Το σχόλιο του άρθρου ότι μας είπε να μην μετακινούμαστε άσκοπα και τώρα την πληρώνουμε, αφορα τους ιθαγενείς… Τόσος κόσμος αναγκαστικά πηγαινοέρχεται με τον Προαστιακό Αθήνα λογω εργασίας.Σε ποιον νομίζει ότι μιλάει με ύφος ?

  4. Α καλά εδώ δεν βλέπω να πτοουμαστε… την έχουμε λήξει μόνοι μας την απαγόρευση κυκλοφορίας!!Οι κόντρες με τις μηχανές τη νύχτα καλά κρατάνε στο Λουτράκι!!! Ζουμ- ζουμ μέσα στα αυτιά μας μη κοιμηθούμε….

  5. Ας δουλέψει και από το σπίτι του λίγο ο κόσμος ρε συ τζον. Εσυ περιορίστηκες στον κόσμο του προαστιακού, λες και όλοι οι υπόλοιποι φορούν μάσκες κανονικά. Εκτός κι αν δεν έχεις μάτια να δεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog