Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τέθηκε το θέμα της μετεγκατάστασης του ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλεως του Λουτρακίου (το θέμα είχε ψηφιστεί παλαιότερα).

Αυτή τη φορά τέθηκε επίσης το μίσθωμα που θα καταβάλλει το ΚΤΕΛ στο δήμο, ο οποίος του παραχωρεί ακίνητο 600 τ.μ. έναντι μισθώματος 150 ευρώ μηνιαίως.

Το ΚΤΕΛ υποχρεούται να κατασκευάσει ένα μεταλλικό κτίριο που θα στεγάζονται τα εκδοτήρια εισιτηρίων και χώρος για τους επιβάτες. Θα κοστίσει περίπου 60.000 ευρώ.

Στο Τοπικό Συμβούλιο του Λουτρακίου-Περαχώρας, οι εκπρόσωποι της ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ  .κ. Κόντης Ιωάννης και Αλεξανδρής Ιωάννης, είχαν προτείνει το μεταλλικό κτίριο αυτό να κατασκευασθεί από το δήμο και να πληρώνει το ΚΤΕΛ το ανάλογο αντίτιμο.

Η πρόταση αυτή έπεσε στο κενό και καταψηφίστηκε από τους τοπικούς συμβούλους της δημοτικής αρχής.

Την ίδια πρόταση έκανε και ο κ. Κώστας Σταυρόπουλος, δημοτικός σύμβουλος, στη συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά και πάλι η πρόταση έπεσε στο κενό.

Χαρίζουμε λοιπόν στο ΚΤΕΛ ένα οικόπεδο φιλέτο, για 20 χρόνια έναντι μισθώματος 150 ευρώ μηνιαίως.

Το σκανδαλώδες επίσης, στην υπόθεση αυτή είναι, ότι η αρχική εισήγηση ήταν 750 ευρώ ετησίως. Αφού καταψηφίστηκε σε παλιότερη συνεδρίαση, η δημοτική αρχή επανέφερε άλλη εισήγηση ( του ίδιου εισηγητή) για 1800 ευρώ το χρόνο !!!!

Γι’ αυτό λοιπόν αφού λέμε ότι ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ελέγχει αλλά και να προτείνει, προτάσεις που είναι προς όφελος του δήμου, πρέπει να εισακούγονται και να υιοθετούνται !

Τελικά το θέμα πέρασε με τις ψήφους των παρατάξεων ΓΚΙΩΝΗ, ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ και ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ..

Συμπέρασμα : Αλλη μια ΑΕ που θα ωφεληθεί εις βάρος μας!

 

Λουτράκι: Σκάνδαλο Γκιώνη ! «χάρισε γη και ύδωρ» στο ΚΤΕΛ Κορινθίας