Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήλωση Θ.Πετράκου και Δ.Δρούγκα: «Ντροπή σας κ. Νίκα για τους μαθητές ΑΜΕΑ»

- Advertisement -

Ο κ. Νίκας, αφού αρνείτο για εβδομάδες , να απαντήσει στις συνεχείς μας ερωτήσεις γιατί δεν εφαρμόζει την ομόφωνη απόφαση του ΠεΣυΠ για τη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ, μας απέστειλε μία ιδιαίτερα απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική απάντηση για το σύνολο των μελών του ΠεΣυΠ, αλλά πάνω απ’ όλα ανάλγητη για τους μαθητές ΑΜΕΑ και τους γονείς τους.

Ο κ. Νίκας, χωρίς ίχνος ντροπής, μας απαντά ότι δεν εφαρμόζει την ομόφωνη απόφαση του ΠΕΣΥΠ διότι ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ «με απόφασή του το ΠεΣυΠ καλεί την Οικονομική Επιτροπή να πάρει απόφαση για τη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ, η οποία παρεκκλίνει από τα όσα ορίζει η νομοθεσία»!!!

Επειδή ο κ. Νίκας και ιδιαίτερα νοήμων άνθρωπος είναι, αλλά και ελληνικά γνωρίζει, η προκλητική του αυτή απάντηση δεν είναι προφανώς λόγω άγνοιας ή μη κατανόησης. Είναι μια συνειδητά ανάλγητη απόφαση, επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, η οποία επιπλέον προσβάλει και τα 51 μέλη του ΠεΣυΠ, τα οποία υπερψήφισαν την ομόφωνη απόφαση, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό ο οποίος συμφώνησε.

Το γιατί ο κ. Νίκας έστειλε αυτή την απάντηση μπορούμε να υποθέσουμε πολλά. Αλλά δεν είναι το κύριο ούτε αφορά την κοινωνία και ιδιαίτερα τους γονείς και τα παιδιά ΑΜΕΑ. Αυτό που μας αφορά όλους είναι:

1) Ο κ. Νίκας, ενώ γνωρίζει ότι  η απάντησή του είναι απαράδεκτη, επιμένει σε αυτή. Για τον λόγο αυτό καλούμε και τους 51 συναδέλφους να συνυπογράψουν την αίτηση που θα καταθέσουμε για έκτακτη σύσκεψη του ΠεΣυΠ, διότι δεν έχει κανένα δικαίωμα ο κ. Νίκας να κρατάει αυτή την ανάλγητη στάση και να παραβιάζει την ομόφωνη απόφαση του ΠεΣυΠ.

Μόνο και μόνο για να κατανοήσουν οι πολίτες γιατί προχωράμε σε αυτή την οργισμένη δήλωση, αναφέρουμε τα εξής:

α) Η νομοθεσία ορίζει ότι σε ένα ταξί μπορούν να μεταφέρονται έως 4 άτομα.

β) Το ΠεΣυΠ στις 25-1-2021 ομοφώνως αποφάσισε «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με δεδομένο ότι το ΦΕΚ ορίζει μέχρι και 4 άτομα και όχι 4 άτομα, το ΠεΣυΠ αποφασίζει: Οι μαθητές ΑΜΕΑ από σήμερα καις το εξής επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και 2 άτομα με ένα ταξί». Το ΠεΣυΠ εξουσιοδοτεί την Οικονομική Επιτροπή να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση αυτή και να προχωρήσει στη μίσθωση των επιπλέον ταξί.

Συνεπώς κάθε Έλληνας πολίτης ο οποίος γνωρίζει στοιχειώδη ελληνικά, καταλαβαίνει ότι αφού ο νόμος ορίζει έως 4 άτομα και όχι ακριβώς 4, κάθε απόφαση όπως είναι η απόφαση του ΠεΣυΠ η οποία ορίζει 2 μαθητές, είναι σύννομη και σε καμία περίπτωση δεν είναι απόφαση που καλεί την Οικονομική Επιτροπή να παρανομήσει. Άρα είναι φανερό ότι ο κ. Νίκας δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα.

γ) Από την απάντηση που έστειλε προκύπτει ότι για τους 4 νομούς Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία, Κορινθία, όπου οι απαντήσεις των υπηρεσιών είναι απολύτως σαφείς, πρέπει να μισθωθούν επιπλέον 20 ταξί. Για τη Μεσσηνία, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, η απάντηση είναι σαφής μόνο στο πόσα ταξί είναι με 4 μαθητές, απ’ όπου προκύπτει ότι πρέπει να μισθωθούν επιπλέον 11 ταξί. Δεν είναι καθόλου σαφής πόσα ταξί μεταφέρουν 3 μαθητές, διότι «τσουβαλιάζει» η απάντηση και αναφέρει ότι υπάρχουν 49 ταξί που μεταφέρουν από 1-3 μαθητές χωρίς να αναφέρει πόσα ταξί μεταφέρουν 3 παιδιά .

δ) Κύριε Νίκα, αφού  η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τον κορονοϊό αναφέρει ότι σε κάθε ταξί δεν πρέπει  να είναι περισσότερα από 2 άτομα, και όπως πολύ καλά γνωρίζετε κάθε νεότερος νόμος υπερισχύει του προηγουμένου, άρα είστε και σ’ αυτό διπλά εκτεθειμένος και παρανομείτε εσείς και όχι το ΠΕΣΥΠ . Επιπλέον δημιουργείτε με την άρνησή σας να λύσετε το πρόβλημα, κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή των μαθητών ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους είμαστε βέβαιοι ότι το ΠεΣυΠ θα πράξει το καθήκον του. Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε ούτε  την αναλγησία σας, ούτε να παρανομείτε ούτε την προκλητική σας στάση να μην εφαρμόζετε ομόφωνη απόφαση του Πε.Συ.Π.

 

Επιστολή διαμαρτυρίας του συνδυασμού ‘Δύναμη Δημιουργίας’ της Μαρίας Πρωτοπαππά

Ποιους αφορά η παράταση πληρωμής επιταγών που κατατέθηκε στη Βουλή

1.968 εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ αποχωρούν με εθελουσία έξοδο

Κορινθία: Κρυμμένα κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού πάνω από 3 κιλά ηρωίνης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog