«Πρωταθλητής» στην εγκληματικότητα είναι το Λουτράκι Κορινθίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου των Αστυνομικών Κορινθίας κ. Χρήστου Βλαχοπάνου.

Η δύναμη σε ένστολο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, δυστυχώς είναι ελλιπής, τονίζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Λίγοι αστυνομικοί, προσπαθούν να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα, η οποία έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με κινδυνο την ίδια τη ζωή τους. (Προχθές μαχαίρωσαν ένα αστυνομικό αναίτια)

Μέσα από αυτή τη στήλη, εκατοντάδες φορές, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναδείξει αυτό το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και δεν διαφαίνεται λύση…

Ενα αστυνομικό τμήμα, με λίγο προσωπικό προσπαθεί να καλύψει τα περιστατικά ενός ολόκληρου δήμου που τα γεωγραφικά του όρια ξεκνούν από τους Αγίους Θεοδώρους και επεκτείνονται στον Ισθμό,στα χωριά Ισθμια, Καλαμάκι, Περαχώρα, Πίσια, Σχίνο, Μαυρολίμνη, Βαμβακιές, οικισμούς και πολλές ακόμα περιοχές… Ενα περιπολικό για όλους !

Καλούνται να σπεύσουν στα πιο απλά περιστατικά, πχ γιατί πέταξε η γειτόνισσα νερά από το μπαλκόνι, έλεγχο για μάσκα, έλεγχο αν τηρείται η καραντίνα από ασθενείς με covid-19, ελέγχους για δίπλωμα, κράνος,μέχρι να πατάξουν σοβαρά εγκλήματα, όπως υποθέσεις ναρκωτικών, εξυχνίαση δολοφονιών, συλλήψεις παραβατικών, κλοπές, ληστείες  κλπ..

Η μόνη περίοδος που το αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου ήταν στελεχωμένο ως έπρεπε, ήταν επί υπουργίας του κ. Γιάννη Πανούση,(πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη) ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται και επιχειρηματικά στο Λουτράκι. Ηταν ο μόνος που ενδιαφέρθηκε να στελεχωθεί το ΑΤ Λουτρακίου με ανθρώπινο δυναμικό, αφού ο δήμος έχει πάνω από 20.000 μόνιμους κατοίκους , ενώ το καλοκαίρι ως τουριστικός προορισμός κατακλύζεται από κόσμο που ξεπερνά τις 100.000…

«Είμαστε μόνο αριθμοί, κανείς δεν ενδιαφέρεται για μας» είναι τα λόγια αστυνομικού. «Αν κάποιος σκοτώσει έναν από μας, θα πουν εφυγε ένας αστυνομικός. Αν κάποιος από μας σκοτώσει εγκληματία, θα πουν ο τάδε αστυνομικός σκότωσε τον τάδε πολίτη που ήταν αυτός, που έκανε εκείνο κλπ» λέει με παράπονο..

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο περιστατικό που μαχαιρώθηκε ο άτυχος 40χρονος αστυνομικός, οι συνάδελφοί του, χωρίς να κάνουν χρήση των όπλων τους, τον αφόπλισαν και τον συνέλαβαν.

Ομως το πρόβλημα παραμένει…15, 20 άτομα που υπηρετούν στο ΑΤ Λουτρακίου είναι σα σταγόνα στον ωκεανό!

Εύσημα αξίζουν βεβαίως στη Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος κ. Μάρθα Μυστακίδου.Μια γυναίκα που φέρει εις πέρας δύσκολες υποθέσεις μαζί με τους αστυνομικούς της.

Αξίζουν όλοι συγχαρητήρια για το το ζήλο τους, την ευσυνειδησία, τον επαγγελματισμό τους και τις πολλές επιτυχίες τους σε εξυχνιάσεις υποθέσεων και συλλήψεις.

Τόσο λίγοι αλλά τόσο τεράστιο το έργο τους!

ΑΞΙΟΙ !

 

 

 

Στο «κόκκινο» η Κόρινθος μέχρι τις 8 Μαρτίου (videos)

Χρ.Βλαχοπάνος για τον αστυνομικό που μαχαιρώθηκε: Δεν κάναμε χρήση των όπλων μας, δεν σκοτώνουμε (video)

Tι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την αύξηση κρουσμάτων στο Λουτράκι (video)

Γιώργος Γκιώνης: Στο «κόκκινο» ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων (videos)