Στην ΓΑΔΑ βρίσκεται εκτάκτως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μια κίνηση που φανερώνει τις ανησυχίες της Αστυνομίας για την κλιμάκωση των επιθέσεων, με φόντο την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η καταδρομική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής απέδειξε ότι υπάρχουν ομάδες που μπορούν να πετύχουν χτυπήματα αυξημένου κινδύνου και ρίσκου. Οι κουκουλοφόροι που εκτόξευσαν μολότοφ στο Α.Τ. Καισαριανής όχι μόνο έφτασαν μία ανάσα από τους αστυνομικούς που φυλούσαν το Τμήμα αλλά κατάφεραν και να διαφύγουν χωρίς να συλληφθούν.

Και αυτό παρότι το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα είναι από τους «προβλέψιμους» στόχους. Στο συγκεκριμένο Τμήμα είχε γίνει ξανά στο παρελθόν επίθεση με μολότοφ, ενώ είχε λάβει χώρα και τρομοκρατική επίθεση. Παρά ταύτα οι δράστες κατάφεραν χθες Κυριακή να αιφνιδιάσουν και να «χτυπήσουν» σε ώρα αιχμής, με κίνηση στους δρόμους. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν, μάλιστα, ότι από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί αστυνομικών.

Μετά τη επίθεση η Αστυνομία αυστηροποιεί ακόμα περισσότερο το σχέδιο αντιμετώπισης των καταδρομικών ενεργειών που γίνονται υπέρ του αιτήματος του Κουφοντίνα για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού. Συγκεκριμένα αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας στους αστυνομικούς στόχους και ενισχύονται οι στατικές δυνάμεις. Οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής, όπως η Άμεση Δράση, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και η ΟΠΚΕ, θα βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση σε σημεία στόχους, ενώ η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική θα αυξήσουν την εγρηγορση τους στο κομμάτι των πληροφοριών.

Παράλληλα, έχει γίνει επικαιροποίηση των στόχων και έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας σε στόχους κυβερνητικούς, δημόσιες υπηρεσίες αλλά και δικαστικούς. Φόβοι υπάρχουν και για αιφνιδιαστικές καταδρομικές επιθέσεις σε εμπορικούς δρόμους, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με εκτεταμένες καταστροφές σε κεντρικά καταστήματα. Οι φόβοι δεν αφορούν μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε περιοχές των βορείων προαστίων (Χαλάνδρι, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή).

Διέρρηξαν χρυσοχοείο στο Λουτράκι και διέφυγαν με κλεμένο αυτοκίνητο (φωτο)

Προσοχή! Αλεποχώρι-Το πρόβλημα στα φανάρια παραμένει

Δ. Σικυωνίων: Πάνω από 700 γυναίκες έχουν ήδη εξεταστεί στην κινητή μονάδα του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας

«Ζωντανεύει» και πάλι το Ειρηνοδικείο στο Δερβένι (Video)

Χρίστος Δήμας: Kαλά νέα για την επιστημονική-ερευνητική κοινότητα!