Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Οι νοτιάδες… τράβηξαν πίσω την παραλία: Εντυπωσιακές εικόνες από το φαινόμενο της άμπωτης

- Advertisement -

Μπροστά σε ένα ασυνήθιστο τέτοιας έντασης φαινόμενο βρέθηκαν όσοι επισκέφθηκαν σήμερα την περιοχή «Στραβά» του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Η άμπωτη που σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή, είχε ως αποτέλεσμα τα νερά του Kόλπου των Αλκυονίδων να τραβηχτούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα! Η υποχώρησh του νερού ξεπερνά τα δέκα μέτρα!!

Κάτοικοι σε Θεσσαλονίκη, Κυκλάδες, Βόλο, Καβάλα είδαν τη θάλασσα να… εξαφανίζεται, εξαιτίας του φαινομένου της άμπωτης. Σύμφωνα με τον καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιο Λέκκα, το φαινόμενο οφείλεται στους νοτιάδες. 

Από το τέλος Φεβρουαρίου, το φαινόμενο της άμπωτης έχει παρατηρηθεί, αρχικά στην Καβάλα, με τη θάλασσα να «υποχωρεί» μέχρι και δέκα μέτρα.

Να σημειωθεί πως τις τελευταίες ημέρες το φαινόμενο παρατηρείται τόσο σε παραλίες του Θερμαϊκού όσο και του Παγασητικού και Ευβοϊκού Κόλπου.

 

Δείτε εικόνες

 

 

 

«Πρωταθλητής» στην εγκληματικότητα το Λουτράκι. (video)

Kόρινθος: 8 υπάλληλοι γνωστής πιτσαρίας με κορονοϊό. Τι δηλώνει ο υπεύθυνος της εταιρείας

Βέλγιο και Ολλανδία στοχεύει ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου

 

 

 

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποιοι νοτιάδες ρε παιδιά !ο Κουλης !θα στερέψει και τις θαλλασες αυτός 😜😜Σεισμός στον Τύρναβο !Φυλαχτητε αύριο Τσικνοπεμπτη έχει τα γενέθλια του ο Κουλης 😮😮😮Να έχετε νερό προχυρο πυροσβεστήρα μην έχουμε τίποτα εκεί που θα τσικνίζετε 😜😜Την Καλησπερα μου από την λίγο συννεφιασμένη Wales 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Αντρικος 🍗🥩🍖🥓🥩🍻

  2. και 5,5 ώρες μετά τη συνέντευξη του Λέκκα στο Μεγκα για το συγκεκριμένο φαινόμενο, έγινε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ. Ωραία πράγματα……… αύριο έχει γενέθλια και ο Μητσοτάκης. Αυτά!!!

  3. Το φαινόμενο παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα σχεδόν. Ίσως οφείλεται στην μεγάλη άνοδο της ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από τη χώρα μας (βαρομετρικό ΥΨΗΛΟ) σε συνδυασμό με την φάση του φεγγαριού που προκαλεί την άμπωτη. Συνέπεσαν δηλαδή και τα δύο αυτά φαινόμενα ταυτόχρονα και εμφανίζεται πολύ έντονη η άμπωτις σε όλη τη χώρα. Μου αρέσει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog