Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Ανακοίνωση του ΚΚΕ Κορινθίας για τα αυξημένα κρούσματα

- Advertisement -

Το αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα στο νομό μας και τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι λογικό να δημιουργούν ανησυχία και φόβο.

Όμως κανένα lockdown πάνω στο lockdown δεν πρόκειται να αντικαταστήσει τα αναγκαία μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, όπου αλλού υπάρχει συνωστισμός, ούτε να συμβάλει στην εξεύρεση επιπλέον νοσοκομειακών κλινών, κλινών ΜΕΘ και υγειονομικού προσωπικού.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χτες, η κυβέρνηση προχωράει σε νέες αναστολές λειτουργίας κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία, για να νοσηλευτούν τα κρούσματα Covid που αυξάνονται αλματωδώς.

Το νοσοκομείο Κορίνθου ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο μιας νόσου. Οι 6 κλίνες ΜΕΘ έχουν μετατραπεί αποκλειστικά σε ΜΕΘ COVID, και μάλιστα είναι ήδη γεμάτες, αφήνοντας μια ολόκληρη περιοχή χωρίς κρεββάτι ΜΕΘ. Και μάλιστα μια περιοχή με μεγάλες βιομηχανίες και άλλους μαζικούς χώρους δουλειάς, με τα εργατικά ατυχήματα να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας των εργαζομένων.

Οι κλινικές που είχαν ήδη συγχωνευτεί για να δημιουργηθούν κλίνες ασθενών covid και κλίνες ύποπτων κρουσμάτων πλέον γέμισαν και η απάντηση σε αυτό είναι και άλλη μεγαλύτερη συγχώνευση των κλινικών, πρακτική με απρόβλεπτές συνέπειες στην υγεία και τη ζωή των ασθενών. Και όλα αυτά σε ένα Νοσοκομείο που και πριν την πανδημία είχε τεράστιες ελλείψεις σε ειδικότητες και υλικοτεχνική υποδομή. Παράλληλα τα κέντρα Υγείας του νομού αποδυναμώνονται καθώς το προσωπικό μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Και οι πολυαναμενόμενοι εμβολιασμοί καθυστερούν λόγω των ανταγωνισμών μεταξύ των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών για το πως θα βγάλουν περισσότερα…

Απάντηση σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση για την υγεία και τη ζωή του λαού δεν μπορεί να είναι βέβαια οι χορηγίες εταιριών και τα ευχαριστήρια της διοίκησης του Νοσοκομείου!!!

Απαιτείται αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, με ενίσχυση των υποδομών και ουσιαστική αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Χρειάζεται άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα χωρίς καμία αποζημίωση και ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό. Και όταν βέβαια μιλάμε για επίταξη δεν εννοούμε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το “νέο” τάχα ΕΣΥ που όταν η κυβέρνηση ανακοίνωνε τα κόστη των συμπράξεων με τους κλινικάρχες, διαμαρτυρόταν ότι η πίτα δεν μοιράζεται ακριβοδίκαια και ότι δίνονται «επιλεκτικά “δωράκια” σε κάποιους». Γι’ αυτό πρότεινε «να συζητήσουμε μια μικρή αύξηση στο ημερήσιο νοσήλιο ΜΕΘ (π.χ. 20-25%), για όσο διαρκεί η πανδημία, λόγω και της μείωσης του τζίρου της (ιδιωτικής Υγείας), αλλά για όλους»!

Η κυβέρνηση με τις δηλώσεις που έκανε για τα νέα μέτρα μπορεί να ομολόγησε ότι οι χώροι εργασίας είναι από τις βασικές αιτίες έκρηξης των κρουσμάτων, όμως κουβέντα δεν είπε για συγκεκριμένα μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση. Και στο νομό μας πληθαίνουν τα δημοσιεύματα αλλά και οι καταγγελίες για κρούσματα μέσα σε χώρους δουλειάς, όπως super-market, εργοστάσια κ.α. Χρειάζεται να παρθούν άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των εργαζομένων όπως συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ, με έξοδα της εργοδοσίας και όχι από την τσέπη των εργαζομένων, θερμομέτρηση, απολύμανση και ιχνηλάτηση όταν υπάρχει κρούσμα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο λαός της Κορινθίας με θυσίες και τεράστιες δυσκολίες περιόρισε με τη στάση του τη διασπορά του κορονοϊού. Την ίδια περίοδο κυβέρνηση και τοπική διοίκηση δεν έκαναν επί της ουσίας τίποτα. Η κυβέρνηση, θεωρώντας κόστος τα μέτρα, ακολούθησε την εγκληματική λογική κόστους-όφελους και παίζει τη ζωή μας κορώνα-γράμματα. Αποδείχτηκε με τον πιο τραγικό τρόπο ότι η προστασία της υγείας και της ζωής του λαού δεν μπορεί να συνυπάρξει με το καπιταλιστικό κέρδος, με την Υγεία και το Φάρμακο – εμπόρευμα. Αυτό είναι το πιο τρανό συμπέρασμα από την περίοδο της πανδημίας, που φωτίζει τη μόνη πραγματική διέξοδο στην πάλη του λαού για ουσιαστική προστασία της υγείας και της ζωής του.

Μαζί με τον καθημερινό αγώνα για την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων, του εισοδήματος που πρέπει να συνεχιστεί, βγαίνει στο προσκήνιο και η ανάγκη ριζικών ανατροπών με στόχο μια νέα κοινωνική οργάνωση που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών, με πρώτο αυτό της υγείας και της ζωής. Ο αόρατος εχθρός είναι ο ιός, ο ορατός όμως εχθρός είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός γιατί αυτός δεν γιατρεύεται, πάρα μόνο ανατρέπεται.

 

Κορινθία: Ανησυχητική η αύξηση. 273 κρούσματα από τις 24-02 έως σήμερα (video)

Ανακοίνωση του Δήμου Λουτρακίου-Π.-Αγ.Θ. για τα αυξημένα μέτρα λόγω κορονοϊού 

Κόρινθος – Λουτράκι: Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας 

Εντοπίστηκαν μεταλλαγμένα κρούσματα στην Κορινθία 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog