Ανησυχητική είναι η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κορινθία.

Την προηγούμενη εβδομάδα εκτός των Δήμων Νεμέας και Κορίνθου που τέθηκαν σε επιτήρηση, φαίνεται πως τα μέτρα δεν ήταν αρκετά ή δεν τηρήθηκαν επαρκώς από τους πολίτες με αποτέλεσμα να τεθεί σε συναγερμό αυξημένης επιτήρησης ολόκληρος ο νομός.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ειδικότερα για το Λουτράκι, που κατέγραψε ιδιαιτέρως ανησυχητική αύξηση στα κρούσματα σε μια βδομάδα . Από 4 σε 27 τόνισε χαρακτηριστικά τόνισε ο υφυπουργός.

Ωστόσο και πάλι, παρά τα μέτρα που επέβαλε η Κυβέρνηση, δεν υπήρξε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Με εκτενή ρεπορτάζ, το loutrakiblog.gr αποκάλυψε μόλις χθες, τουλάχιστον πέντε κρούσματα σε Λουτράκι (ανάμεσά τους και παιδάκια, ένα εκ των οποίων μόλις δύο ετών) και οκτώ στην Κόρινθο.

Προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε το κοινό με συνεντεύξεις από ειδικούς όπως του Πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας κ. Μέλλου, ο οποίος με τη σειρά του εφιστούσε την προσοχή, με συνεντεύξεις αρμοδίων θεσμικών αυτοδιοικητικών, με  άρθρα, αλλά δυστυχώς η διασπορά φαίνεται να παίρνει διαστάσεις.

Η διασπορά του ιού στα σχολεία ειδικά του Λουτρακίου δεν έχει προηγούμενο, ενώ με ευχαρίστηση ακούσαμε σήμερα πως οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι προσανατολίζονται στο κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε όλη χώρα. Απομένει να δούμε αν γίνει πράξη..

Ωστόσο, παρά τα κρούσματα και παρά τις εκκλήσεις των ειδικών και της κυβέρνησης, αν σερφάρει κάποιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα δει ανθρώπους που ανεβάζουν φωτογραφίες από διαφόρων ειδών εκδηλώσεις όπως πχ. παιδικά πάρτι γενεθλίων, ανδροπαρέες που παρακολουθούν ποδόσφαιρο με μεζέδες και ποτό, συγκεντρώσεις άνω του προβλεπόμενου αριθμού ατόμων, κορονοπάρτι κλπ.

Παραθέτουμε τον αριθμό κρουσμάτων που  καταγράφηκαν στην Κορινθία σε μία μόλις εβδομάδα

29 κρούσματα στις 24-02-2021

31 κρούσματα στις 25-02-2021

31 κρούσματα στις 26-02-2021

29 κρούσματα στις 27-02-2021

25 κρούσματα στις 28-02-2021

26 κρούσματα στις 01-03-2021

54 κρούσματα στις 02-03-2021

ΣΥΝΟΛΟ 225 κρούσματα μέχρι χθες

Μετά τη σταδιακή εδώ και λίγες εβδομάδες αύξηση των κρουσμάτων σήμερα υπήρξε και πάλι έκρηξη με τους ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στον ιό να ξεπερνούν τους 2.700 στην χώρα μας

Σήμερα 03-03-2021 ανακοινώθηκαν 48 κρούσματα στην Κορινθία

Ο καθένας λοιπόν ας αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί…

 

Δείτε τις δηλώσεις Χαρδαλιά για την Κορινθία που κατατάσσεται από τα ξημερώματα της 4ης Μαρτίου στις 6.00 έως τις 16 Μαρτίου  στο βαθύ κόκκινο και τι μέτρα ισχύουν 

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7.00 μμ εως 5.00 πμ

Κλειστά όλα τα σχολεία

 

Δείτε ολόκληρη τη σημερινή ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης «Βαθύ κόκκινο» η Κορινθία.. Τα μέτρα που ισχύουν (video)

Ανησυχία στην Κορινθία. Πάλι στα ύψη τα κρούσματα την Τετάρτη 3 Μαρτίου

Τα κρούσματα την Τετάρτη 3 Μαρτίου

Kόρινθος: 8 υπάλληλοι γνωστής πιτσαρίας με κορονοϊό. Τι δηλώνει ο υπεύθυνος της εταιρείας

Λουτράκι: Δασκάλα με κορονοϊό στο 2ο δημοτικό σχολείο

Αποκλειστικό: Εκλεισε και ένα τμήμα στο 2ο νηπιαγωγείο Λουτρακίου λόγω κορονοϊού

Λουτράκι: Κρούσμα κορονοϊού σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό

Διενέργεια ΔΩΡΕΑΝ Rapid Test την Πέμπτη 4 Μαρτίου στο Λουτράκι

Αγιοι Θεόδωροι: Τρία θετικά στα 163 rapid tests που διενεργήθηκαν (φωτο)