Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συνάντηση Γιώργου Γκιώνη με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη

- Advertisement -

Συνάντηση του Δημάρχου Λουτρακίου -Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη

Τα ζητήματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου -Περαχώρας -Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαρτίου 2021 στο Υπουργείο Τουρισμού.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος τόνισε την αντίθεσή του με τα άρθρα 7 έως 14 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο: «Ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού και λοιπές διατάξεις», που αφορούν στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος (ΙΠΕ)», καθώς οι εν λόγω διατάξεις αναιρούν σε μεγάλο βαθμό τον αναπτυξιακό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων έχει προχωρήσει στην αναγνώριση των φυσικών πόρων ως ιαματικών, και έχει λάβει το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (ΕΣΛ) των εγκαταστάσεών του. Η πρόθεση δημιουργίας της «Ι.Π.Ε. Α.Ε» στο σχέδιο Νόμου που προκρίνει η Κυβέρνηση αποτελεί ένα μη βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης και εκμετάλλευσης των τοπικών φυσικών πόρων, όπως άλλωστε αναφέρουν με απόφασή τους τόσο ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (Σ.Δ.Ι.Π.Ε.) όσο και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Στην ίδια κατεύθυνση, συζητήθηκε η προοπτική ανάπτυξης στρατηγικού σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, λόγω και των διεθνούς φήμης ιαματικών πηγών του Λουτρακίου που αποτελούν μοναδικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Τέλος, ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης εξέφρασε στον Υφυπουργό το αίτημα για δημιουργία νέας εκπαιδευτικής δομής του Υπουργείου Τουρισμού στην περιοχή, προσφέροντας κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή για την υποστήριξη του εγχειρήματος.

 

Λουτράκι: Που τραγουδάει ο Δημήτρης Βασιλείου;; (video)

Λουτράκι: Επική ατάκα της Ειρήνης Γκιώνη στο δημοτικό συμβούλιο (video)

Πνίγονται από τις μεταλλάξεις αρκετές περιοχές της χώρας

Κορονοϊός: Όλες οι αλλαγές σε ΚΤΕΟ και γάμους

Μαρία Πρωτοπαππά: Να γίνονται με τηλεδιάσκεψη και τα τοπικά συμβούλια (video)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog