Πρεμιέρα κάνει σήμερα το νέο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω των νέων μέτρων για τον κορονοϊό που ισχύουν από την Πέμπτη στις 6:00 το πρωί.

Αλλαγές αποφασίστηκαν στο ωράριο απαγόρευσης των μετακινήσεων για τα Σαββατοκύριακα. Η κυβέρνηση χαλάρωσε την απαγόρευση κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο κατά μία ώρα.

Τις καθημερινές λοιπόν η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 19:00 το απόγευμα και διαρκεί έως τις 05:00 το πρωί. Εξαιρούνται η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών. Ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 το απόγευμα έως τις 05:00 το επόμενο πρωί. Για όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου («κόκκινο»), η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί.

 

Βόλτες και ψώνια

 

Πλέον μπαίνει φρένο στις διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό 6. Ήταν σύνηθες το φαινόμενο συνωστισμού σε βουνά και θάλασσες. Στέλνοντας ο πολίτης τον κωδικό 6 στο 13033 μπορούσε να μετακινηθεί πχ από τον Πειραιά στην Κηφισιά με το αυτοκίνητο για σωματική άσκηση. Πλέον αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνονται με πόδια ή ποδήλατο. Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει κάποιος δήμο νόμιμα είναι να μετακινηθεί με τα πόδια. Σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος να χρησιμοποιεί τον κωδικό 6 με τη χρήση αυτοκινήτου θα του επιβάλλεται πρόστιμο.

 

Οι αλλαγές στα SMS -Τι ισχύει για τους κωδικούς 2, 3, 6

 

Οι σημαντικές αλλαγές στα SMS αφορούν τους κωδικούς μετακίνησης 2, 3 και 6 και αναπροσαρμόζονται ως εξής:

Στο SMS 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά και στο SMS 3, όσον αφορά το σκέλος των τραπεζών, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνον είτε εντός του οικείου δήμου είτε σε απόσταση έως 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το SMS 6, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη τη χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα του προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

 

Κώστας Παντελέου: Αναβαθμίζουμε το οδικό δίκτυο του δήμου (φωτο)

Απογειώθηκε ο Μίλτος Τεντόγλου: Χρυσός στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Twitter: Έρχεται μεγάλη αλλαγή – Η λειτουργία που φέρνει τα πάνω κάτω στους χρήστες

Survivor: Ο Σάκης επιτέθηκε στον Τζέιμς – Ίσως αποβληθεί απ’ το παιχνίδι

Συνάντηση Γιώργου Γκιώνη με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη