Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά

- Advertisement -

Εχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων με κορονοϊό, με τα παιδιά να είναι πλέον αρκετά, χωρίς όμως υψηλό κίνδυνο για την υγεία τους

Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής νοσοκομείου Πατρών, Γαβριήλ Δημητρίου, μιλώντας στο Open TV, δήλωσε πως είναι αυξημένο το ποσοστό των παιδιών με κορoνοϊό, αλλά δεν κινδυνεύουν όπως οι ενήλικες καθώς τα συμπτώματα που παρουσιάζουν είναι σαφώς ηπιότερα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον χρόνο αποθεραπείας τους αλλά και στη χρήση μάσκας.

«Τέλος Μαΐου είχαμε διαγνώσει ένα παιδί, από μέσα Οκτωβρίου μέχρι τώρα έχουμε 60 παιδιά ενώ έχουν νοσηλευτεί και ακόμα 30 παιδιά. Τα περισσότερα παιδιά που νοσηλεύονται έχουν θετικούς γονείς», είπε χαρακτηριστικά για την αύξηση των παιδιών με κορονοϊό και συνέχισε: «Εμείς είμαστε νοσοκομείο αναφοράς. Δεν τα στέλνουμε τα παιδιά στο σπίτι αμέσως. Το ποσοστό που χρειάστηκε να νοσηλευτεί ή να στείλουμε στο Παίδων είναι πολύ μικρό. Ακόμα και στην περίπτωση της πνευμονίας που είχαμε η νοσηλεία δεν ήταν μεγάλη. Ο μέσος χρόνος παραμονής στο νοσοκομεία για τα παιδιά είναι 2-3 ημέρες».

 

Για τη χρήση μάσκας στα παιδιά υποστήριξε ότι πρέπει να ακολουθηθεί η οδηγία ότι άνω των 6 ετών είναι απαραίτητη.

Πλατανησιώτης: Νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατανησιώτης, μιλώντας στο Open TV, τόνισε ότι «νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες με κορονοϊό» και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα σχολεία. «Να σκεφτούμε σοβαρά αν και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τα νοσοκομεία είναι στα όριά τους. Έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας νοσηλευόμενων. Είναι δύσκολο να υπάρξει τήρηση των μέτρων. Το ακορντεόν δεν αποδίδει».

ethnos.gr

Σοκ με τα συνολικά κρούσματα την Τρίτη 9 Μαρτίου – Διπλασιάστηκαν και στην Κορινθία

ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για covid – 19 στον Κάτω Άσσο την Πέμπτη 11.03.21

Η Ολυμπία Οδός παρουσιάζει το πρόγραμμα «Νερό από τον αέρα»

Προχωρούν τα έργα ανάπλασης για το νέο υδατοδρόμιο στην Τρίπολη

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog