Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

O Αλκιβιάδης Δρίτσας για τα κρούσματα κορονοϊού στο δήμο μας

- Advertisement -

Μετά την αλματώδη άνοδο των θετικών κρουσμάτων και στο δήμο μας, ένιωσα  την ανάγκη να τοποθετηθώ δημόσια για όσα συμβαίνουν και για όσα θα έπρεπε να αλλάξουν άμεσα.

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες/ισσες, που αθρόα γέμισαν τις λίστες των προληπτικών tests, που διενήργησε ο δήμος μας, με τη βοήθεια του ΕΟΔΥ. Μέσα από τους μαζικούς ελέγχους, καταφέραμε να εντοπίσουμε αρκετά αδιάγνωστα περιστατικά, και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλουμε ενεργά στον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Η ατομική ευθύνη, αποτελεί το σύνολο εκείνο των ενεργειών  που πρέπει να πραγματοποιούμε καθημερινά, προκειμένου να μειώσουμε τη διάδοση του  ιού και να διευκολύνουμε το έργο της επιστημονικής κοινότητας.

Η πιθανότητα να νοσήσει κάποιος από εμάς είναι αυξημένη , αν αναλογιστεί κανείς ότι τα σημερινά αποτελέσματα  του ΕΟΔΥ ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο . Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι το να νοσήσεις δεν σε καθιστά σε  καμία περίπτωση « Δακτυλοδεικτούμενο « ή στιγματισμένο».

Αντιθέτως , κουβαλάς 2 μεγάλες ευθύνες .

Η πρώτη είναι να παραμείνεις ψύχραιμος και να τηρήσεις απαρέγκλιτα τις οδηγίες της πολιτείας.

Η δεύτερη είναι να ενημερώσεις τους ανθρώπους που ήρθες σε επαφή ώστε και αυτοί με την σειρά τους να κάνουν ότι είναι απαραίτητο ώστε να αποφευχθεί η διασπορά περαιτέρω.

Η οποιαδήποτε παρέκκλιση από τα παραπάνω, μπορεί να καταστεί καταστροφική για τους οικείους μας άλλα και για την περιοχή γενικότερα . Ταυτόχρονα και η εκάστοτε εργοδοσία θα πρέπει να υποστηρίξει τον κάθε πληττόμενο εργαζόμενο, δίνοντας του, τις απαραίτητες άδειες  χωρίς να υποβόσκει ο φόβος του εργαζομένου για το τι θα συμβεί όταν θα επιστρέψει στη θέση του .

Δυστυχώς η κυβέρνηση βλέποντας τα μέτρα να μην αποδίδουν για άλλη μια φορά και το σύστημα υγείας να είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης , επικαλείται συνεχώς την « άτομική ευθύνη»  προσπαθώντας να απεμπολήσει η ίδια τις εγκληματικές της παραλείψεις . Ωστόσο όσο εμείς τηρούμε τα βασικά μέτρα αυτοπροστασίας και  κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν θα τους δώσουμε την δυνατότητα να κρύψουν τις ευθύνες τους.

Ο στόχος είναι κοινός για όλους και δεν είναι άλλος από το να επιστρέψουμε στις ζωές όπως ήταν πριν από όλο αυτό . Η υπομονή είναι η αρετή μας και με αυτή πρέπει να πορευτούμε. Και δεν παραλείπουμε, όταν μας δίνεται η δυνατότητα, να κάνουμε covid-τεστ.

 

Σοκ με τα συνολικά κρούσματα την Τρίτη 9 Μαρτίου – Διπλασιάστηκαν και στην Κορινθία

ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για covid – 19 στον Κάτω Άσσο την Πέμπτη 11.03.21

Η Ολυμπία Οδός παρουσιάζει το πρόγραμμα «Νερό από τον αέρα»

Προχωρούν τα έργα ανάπλασης για το νέο υδατοδρόμιο στην Τρίπολη

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γιατί να δαχτυλοδειχτουμε τα άτομα που κόλλησαν τον ιο; Και τα άτομα που υπήρχαν κάποτε στην Σπιναλόγκα στην Κρήτη θεραπεύτηκάν.Έμεις εδώ είμαστε προκατειλειμενοι και δεν κοιτάμε την δικιά μας την καμπούρα μόνο δείχνουμε τον γείτονα.Έλεος πια ένας ιός θεραπευσιμος είναι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog