Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πρόεδρος αστυνομικών Σερρών: Ήθελαν νεκρό – Ποιος είναι ο Αγγελος που τραυματίστηκε στη Νέα Σμύρνη

- Advertisement -

Ο 27χρονος αστυνομικός προσλήφθηκε στο Σώμα το 2020 στην τελευταία φουρνιά των ειδικών φρουρών – Τα πρώτα λόγια του και τα νεότερα από την υγεία του

Μόλις ένα χρόνο υπηρεσίας στο Σώμα έχει υπηρετήσει ο 27χρονος Άγγελος που δέχθηκε άγρια επίθεση από κουκουλοφόρους το βράδυ της Τρίτης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη. Γιος αστυνομικού από το Σιδηρόκαστρο Σερρών προσλήφθηκε το 2020 στην τελευταία φουρνιά των ειδικών φρουρών. Ο Άγγελος ήθελε από μικρός να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του Κώστα.

Ο τελευταίος, έχοντας υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στον Προμαχώνα, στο συνοριακό και διαβατηριακό έλεγχο, έπειτα από 37 χρόνια υπηρεσίας συνταξιοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020. «Μίλησα με τον πατέρα του και την ξαδέρφη του. Ο Άγγελος είναι καλά στην υγεία του. Έχει μώλωπες και ράμματα στο κεφάλι από τα χτυπήματα», είπε στο ethnos.gr ο πρόεδρoς της Eνωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών, Αναστάσιος Αραμπατζής.

Ο 27χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο το βράδυ της Τρίτης και ενώ αιμορραγούσε επί ώρα στο οδόστρωμα, απομονώθηκε από κουκουλοφόρους, οι οποίοι τον πέταξαν κάτω από τη μηχανή του στην οδό Πλαπούτα και τον ξυλοκόπησαν άγρια, χτυπώντας τον σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι.

Αναφερόμενος στο εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία τις τελευταίες μέρες ο κ. Αραμπατζής τόνισε «αυτοί που επιτέθηκαν στον Άγγελο ήθελαν νεκρό αστυνομικό. Ήταν μια τυφλή πράξη βίας. Είμαστε και εμεις κομμάτι της κοινωνίας. Και δεν γίνεται για ένα κατακριτέο περιστατικό ενός αστυνομικού να στοχοποιούν ολόκληρη την Αστυνομία. Κάποιοι συντηρούν αυτό το κλίμα».

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Σερρών απευθύνεται στα πολιτικά κόμματα και προτείνει να αφήσουν τις κορώνες και τις αντιπολιτευτικές διαμάχες, να τα βάλουν κάτω και να ηρεμήσουν την κοινωνία. «Βλέπουν ότι το κλίμα δεν πάει καλά εδώ και μέρες. Η δουλειά του αστυνομικού δεν χωράει μικροπολιτικές. Αρκετά παιχνίδια παίχτηκαν στις πλάτες των αστυνομικών χρόνια τώρα. Φτάνει. Είναι καιρός της συναίνεσης, της περισυλλογής. Να κατευνάσουμε τα πνεύματα. Όλα τα πολιτικά κόμματα όλων των χώρων».

Τα νεότερα από την υγεία του αστυνομικού

Στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης ο 27χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή του.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ φέρει μώλωπες και κακώσεις σε όλο του το σώμα, αλλά η αξονική τομογραφία στην οποία υπεβλήθη ήταν καθαρή. Μάλιστα, κατά την νοσηλεία του στο νοσοκομείο είπε στον γενικό γραμματέα ειδικών φρουρών, Σταύρο Μαυροειδάκο και τον πρόεδρο σωματείου ειδικών φρουρών, Βασίλη Ντούμα, οι οποίοι τον επισκέφτηκαν πως «μη φοβάστε, θα αντέξω» ενώ κατά τον ίδιο το γεγονός που φορούσε το κράνος του ήταν αυτό που τον έσωσε από τα χτυπήματα και δεν έπαθε κάτι χειρότερο.

Το χρονικό της άγριας επίθεσης στον αστυνομικό

Στη συμβολή της οδού Πλαστήρα με την Αγίας Φωτεινής, μια ομάδα κουκουλοφόρων ήρθε πρόσωπο με τη μηχανοκίνητη ομάδα ΔΡΑΣΗ. Ένας από τον όχλο των χούλιγκαν ορμά και αρπάζει τον ένστολο συνεπιβάτη, τον ρίχνει κάτω ενώ οι υπόλοιποι από το πλήθος πετούν πέτρες, μολότοφ και καπνογόνα σε βάρος των αστυνομικών.

Δεκάδες άτομα περικυκλώνουν τον αστυνομικό και τον χτυπούν άγρια με κλωτσιές και γροθιές σε όλο του το σώμα. Κάποιοι και ενώ είναι πεσμένος στο έδαφος, συνεχίζουν να τον χτυπούν. Τα χτυπήματα που δέχεται σε όλο το του κορμί, ακόμη και στο κεφάλι, είναι σφοδρότατα. Ο ξυλοδαρμός του ειδικού φρουρού κρατά περίπου δυόμισι λεπτά μέχρι να καταφέρουν να φθάσουν στο σημείο συνάδελφοι του από την ομάδα ΔΡΑΣΗ και τα ΜΑΤ για να τον γλιτώσουν από τον όχλο.

Ένας από τους δράστες τον κλωτσάει και φωνάζει «θα πεθάνεις!». Οι άγνωστοι δράστες εξαφανίζονται στα στενά της περιοχής ενώ το ασθενοφόρο εμφανίζεται έπειτα από περίπου μισή ώρα – αφού δεν μπορούσε να πλησιάσει από τα οδοφράγματα με τους φλεγόμενους κάδους που είχαν στήσει οι μπαχαλάκηδες.

ethnos.gr

- Advertisement -

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ας μαζέψει το σύριζα τα καλόπαιδα του…Άν ήμουν αρχηγός αστυνομίας θα άφηνα την νέα Σμύρνη και όποια δηποτε άλλη περιοχή χωρίς αστυνόμους. .

  2. Ένα μεγάλο μπράβο στους,Ήρωες Αστυνόμους…Άς μαζέψει κάθε μάνα τα καλόπαιδα της και να τους μάθει τρόπους η αστυνομία κάνει καλά την δουλειά της κρίμα όμως να μην την σεβόμαστε.

  3. Ποιά μάνα ρε φίλε 13:07? Οι περισσότεροι δεν έχουν, ενώ όσοι έχουν, είναι σαν αυτήν των καλόπαιδων που χτύπησαν 70 φορές τον σταθμάρχη του μετρό και δήλωνε μετά πως το παιδί μου έχει proficiency στα αγγλικά.

  4. Ποια δράση μωρέ που κάθε μάνα θα έπρεπε να μάθει στο παιδί της τρόπους και ευπρεπεια;Και όχι να τα αφήνει ελεύθερα να κτυπάει κόσμο και να καταστρέφει περιουσίες.Για εμένα κάθε αστυνομικός έιναι άξιος. Πολλά μπράβο στα σώματα ασφαλείας.

  5. Για το βίντεο που πετάει μολότωφ στο πλήθος ο αστυνομικός,μουγκα στη στρούγκα.Για τον αστυνομικό που λέει ότι θα σας γ@@@@@@ και θα σας σκοτώσει,το ίδιο.Για την παράσυρση ανηλίκου με το μηχανάκι,το ίδιο.Για την ανήλικη που πέταξαν σαν τσουβάλι από τις σκάλες,το ιδιο.Κακα τα ψέματα.Η βία γεννά βία και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το κακο

    • κατάληξέ το. Για να σταματήσει το κακό, πρέπει να αφήνουμε τους μπαχαλάκηδες και τα χουλιγκάνια να αλωνίζουν? Ή μήπως να τους χαϊδεύουμε και τα μαλλιά για συγχαρητήρια από πάνω?

  6. To κακό μπορεί πανεύκολα να σταματήσει αν οι αναρχικοί σταματήσουν να είναι αναρχικοί. Υπάρχει δημοκρατία. Τα τρικάκια τους, τα τόξα τους και οι μολότοφ με τις σιδερόβεργες δεν θα αντικαταστήσουν την έννομη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας. Συμφωνείς ρε συ Α(νάρχα)!!! ;

  7. Για τον αστυνόμο που μαχαίρωσαν στο Λουτράκι τίποτα δεν λέτε.Που ακούστηκε μερικοί άχρηστοι εν μέσω πανδημίας να κάνουν κατάληψη στο Πανεπιστήμιο.Άν ήθελαν να τελειώσουν αυτό το Πανεπιστήμιο δεν θα έφταναν 30 και 40 χρόνων μουλάρια.

  8. Δεν είμαι άναρχα και δεν θα γίνω ποτέ,σε αντίθεση με σένα που όπου φυσάει ο άνεμος….Μήπως χρειάζεται να θυμηθείς τις παλαιότερες δηλώσεις του κυρίου Χρυσοχο’ι’δη για μολότοφ και νεαρούς;;;Όταν αστυνομικός πετά μολότοφ, είναι άναρχα;;χούλιγκαν;;με αυτή την ιδιότητα προσλήφθηκε;;το ξαναγράφω μπας και το νιώσεις.Η βία γεννά βία.

  9. Ναι, τα κλασικά παραμύθια της χαλιμάς. Τα επεισόδια δεν τα κάνουν οι αναρχικοί. Τα κάνουν οι αστυκομικοί. Σε λίγο θα μας πουν πως η εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση ρουβίκωνας έχει ιδρυθεί από προπαγανδιστές αστυνομικούς. Ρε κούνα το κόκκινο κεφάλι σου να ασπρίσει. Σαν πασχαλινό κλούβιο αυγό είναι.

  10. Να αλλάξη ο νόμος… Όποιος καταστεφειΝα τα πληρωνη με κοινωνική εργασία.. Και τα ισόβια να είναι ισόβια.. Και οχιΣε 8 χρόνια έξω και πάλι τα ιδια…. Οι φυλακές κατάντησαν ξενοδοχειαΓια κλέφτες μπσχαλακιδες και δολοφόνους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog