Στη δίνη του κορονοϊού συνεχίζει να βρίσκεται η χώρα μας με τις μεταλλάξεις, οι οποίες τείνουν να επικρατούν, να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Αν και τα κρούσματα είναι ακόμα πολύ υψηλά, ωστόσο η κυβέρνηση σχεδιάζει τον οδικό χάρτη του ανοίγματος της χώρας.

Μελετά πώς λιανεμπόριο, σχολεία, τουρισμός και εστίαση θα ανοίξουν με ασφάλεια, χωρίς να επιβαρυνθεί η επιδημιολογική εικόνα στην χώρα μας. Βαρόμετρο θα είναι η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει το 1.200.000.

Οι ημερομηνίες στις οποίες εστιάζει το Μέγαρο Μαξίμου για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι συγκεκριμένες

Σύμφωνα με το OPEN TV, η κυβέρνηση έχει στόχο τα εξής:

Άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου είτε με τη διαδικασία του click away είτε με το sms στο 13032
Άνοιγμα της εστίασης μόνο στους εξωτερικούς χώρους γύρω στις 15 Απριλίου
Άνοιγμα σχολείων τον Απρίλιο.
Άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαϊου.

Μάλιστα, προσδοκία της κυβέρνησης είναι να έρθει στην χώρα μας το 50% των τουριστών που ήρθαν το 2019. Η συγκεκριμένη απόφαση θα παρθεί μετά το πρώτο test drive που θα έχει πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο, όταν χώρες που έχουν εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους, όπως το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα υποδεχτούν τους πρώτους τουρίστες. Τον Απρίλιο, άλλωστε, θα έχει εμβολιαστεί και μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στην Ελλάδα, κυρίως όσον αφορά τις ευπαθείς ομάδες και τους άνω των 60, άρα θα υπάρχει και ένα τείχος ασφαλείας.

 

SMS 13032: Έτσι θα στέλνετε μήνυμα για ψώνια στα καταστήματα

Υπενθυμίζεται ότι όταν ανοίξουν τα καταστήματα, οι πελάτες θα μπορούν να τα επισκεφτούν είτε με την διαδικασία του click away είτε στέλνοντας sms στο 13032. Το SMS στο 13032, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr, θα έχει χρονική διάρκεια τριών ωρών και θα δίνει άδεια μόνο για ένα sms την ημέρα.

Οι περιορισμοί, βέβαια, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα περιορίζονται μόνο στον χρονικό περιορισμό αλλά και στα άτομα που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος – βάσει του γνωστού κανόνα 1 άτομο ανά 25 τ.μ. – και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

 

Ποια χώρα έχει κατώτατο μισθό 332 ευρώ και ποια 2.202 ευρώ

Συνωστισμός από F-18 και F-15 στον αέρα της Σούδας – ΦΩΤΟ – BINTEO

Καιρός σήμερα: Ερχονται βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι

Συνελήφθησαν σχεδιαστής μόδας, φωτογράφος και πιλότος για διακίνηση κοκαΐνης

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποιος είναι ο «Γκούφι» που παρασέρνει τα παιδιά στο θάνατο μέσω Ίντερνετ-οι συμβουλές της ΕΛΑΣ