Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Αθήνα

- Advertisement -

Μαχητικά πετούν πάνω από την Αθήνα σήμερα σε δοκιμαστική παρέλαση ενόψει της 25ης Μαρτίου σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία.

Η δοκιμαστική παρέλαση πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι. Όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αττική, στο πλαίσιο των δοκιμαστικών για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η 25η Μαρτίου συμπίπτει φέτος με τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, και έχει προγραμματιστεί στρατιωτική παρέλαση παρουσία -εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας- του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, του διαδόχου του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου, πρίγκιπα Καρόλου και του Ρώσου πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης την 25η Μαρτίου ο αττικός ουρανός θα γεμίσει με γαλλικά Rafale, αμερικανικά F-16, ελληνικά F-16 και Mirage.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, «δεν θα είναι μόνον τα αμερικανικά F-16 μαζί με τα γαλλικά Rafale και τα ελληνικά F-16 και Mirage που θα περάσουν πάνω από την παρέλαση, είναι και το αμερικανικό γιγαντιαίο αεροπλάνο KC-35 εναέριου ανεφοδιασμού που σταθμεύει στη Σούδα. Θα τιμήσουν με αυτό τον τρόπο τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Την ίδια ώρα όλα τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας θα απογειωθούν σχεδόν ταυτόχρονα από τις βάσεις τους και θα πετάξουν τιμητικά πάνω από όλες τις ελληνικές πόλεις. Και στη θάλασσα θα πείτε; Πολεμικά πλοία των Αμερικανών, των Ρώσων, των Γάλλων και των Βρετανών θα δέσουν σε ελληνικά λιμάνια. Δεν γνωρίζω εάν το αμερικανικό πολεμικό θα δέσει δίπλα από το ρωσικό (που εάν συμβεί κάτι τέτοιο το ελληνικό λιμάνι έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο), αλλά τέτοια σύναξη πολεμικών πλοίων είχε να ξαναγίνει από τη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Ο Βηματοδότης αναφέρει ακόμα πως «για πρώτη φορά θα παρελάσουν και ιππείς, με άλογα της Διεύθυνσης Ιππικού Τεθωρακισμένων. Συνολικά θα παρελάσουν 15 ιππείς φορώντας στολές του 1821, των βαλκανικών πολέμων και στολές από τον Α και τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς και σύγχρονες στολές. Θα κρατούν ιστορικές σημαίες από τους αγώνες

dikaiologitika.gr

Lockdown: Ξεκινά η χαλάρωση από το Σάββατο – Όλα τα βήματα μέχρι το καθολικό άνοιγμα

Έκλεβαν Smart και τα πουλούσαν ως… ανταλλακτικά!

Αυτό είναι το «πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Απίστευτη εξέλιξη: Εμφάνισε σφυγμό το 3χρονο αγοράκι που βρέθηκε μέσα σε βαρέλι και δηλώθηκε νεκρό

Συναγερμός στην Πάτρα: Στη ΜΕΘ 15χρονη – 6 περιστατικά ανήλικων με κορονοϊό

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog