Εξώδικο και προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα έχει αποστείλει η Πανελλήνια Ενωση Μεταποιητών, Τυποποιητών και Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ), όπως γνωστοποίησε ο ίδιος.

“Μου απεστάλη εξώδικη δήλωση, από επιθετική έως υβριστική, για όσα δήλωσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και στην τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε η Π.Ε. Μεσσηνίας για την ΠΟΠ ‘ελιά Καλαμάτας’”

δήλωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι ήδη έχει ανατεθεί σε δικηγόρο της Περιφέρειας η σύνταξη απάντησης.

“Από την πλευρά μας συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση να προστατεύουμε τα συμφέροντα των παραγωγών και της εθνικής μας οικονομίας. Η άποψή μας είναι ότι αν εξακολουθήσει να ισχύει η απόφαση Αποστόλου οι παραγωγοί στην Ελλάδα θα αντιμετωπίσουν πολλά και πολύ μεγάλα προβλήματα, κάτι το οποίο ήδη αποτελεί βίωμα για τους παραγωγούς στη Μεσσηνία”

σημείωσε ο Π. Νίκας.

Η ΠΕΜΕΤΕ με αυτή την ενέργειά της κήρυξε και τυπικά τον «πόλεμο» στην Πελοπόννησο, αφού όπως αποδεικνύεται θέλει πάση θυσία να σταματήσει την επέκταση της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) σε Λακωνία, Αρκαδία και Ηλεία.

Αντίδραση βουλευτών

Υπενθυμίζουμε ότι η Πανελλήνια Ενωση Μεταποιητών, Τυποποιητών και Εξαγωγέων Επιτραπέζιων Ελιών (ΠΕΜΕΤΕ) αρχικά έστειλε εξώδικες διαμαρτυρίες για την ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας στις μεσσηνιακές εφημερίδες «Ελευθερία» και «Θάρρος».

Την απόπειρα φίμωσης του Τύπου κατήγγειλαν αμέσως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, το ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας, επικεφαλής δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων, καθώς και αγροτικοί φορείς. Η ΠΕΜΕΤΕ όμως αγνόησε επιδεικτικά το παμμεσσηνιακό μέτωπο και, κηρύσσοντας πόλεμο σε όλη την Πελοπόννησο, έστειλε εξώδικη διαμαρτυρία και στον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου πρόσφατα αποφάσισε να καταθέσει πρόταση επέκτασης της ζώνης της ΠΟΠ ελιάς Καλαμάτας σε Λακωνία, Κυνουρία και Ολυμπία.

Η επέκταση σε αυτή την ευρύτερη περιοχή της Νότιας Πελοποννήσου, με τα κοινά χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων θα εξασφαλίσει και την κρίσιμη ποσότητα που απαιτείται για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Θα αποδυναμώσει επίσης το –άσχετο ούτως ή άλλως με την έννοια του ΠΟΠ– επιχείρημα όσων υποστηρίζουν ότι η Μεσσηνία δεν παράγει επαρκείς ποσότητες ελιάς.

Από την πλευρά του ο δήμος Καλαμάτας επιχειρεί να υπερασπιστεί νομικά το brand name «Καλαμάτα»: Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είναι αποφασισμένος να αναθέσει σε καταξιωμένα νομικά γραφεία την άσκηση διώξεων εναντίον όσων χρησιμοποιούν χωρίς άδεια το brand name «Καλαμάτα» στα προϊόντα τους.

πηγή

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Δέος και συγκίνηση (φωτο, video)

Google: Διορθώσαμε το πρόβλημα στις Android εφαρμογές

Χρόνια πολλά Ελλάδα – 1821-2021, 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 

Λουτράκι: 25η Μαρτίου: Φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και αγωνιστές του ’21