Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το μήνυμα του Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

- Advertisement -

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί την κατεξοχήν εθνική εορτή τιμής στην Επανάσταση του 1821 και τους αγωνιστές της και συμβολίζει την ημέρα που στάθηκε ο προάγγελος της νέας περιόδου της εθνικής μας ζωής, μια επέτειος που συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η σημερινή εορτή όμως είναι διπλή. Σήμερα, τιμάμε και γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου, το χαρμόσυνο άγγελμα της έλευσης του Θεανθρώπου και την απαρχή της σωτηρίας του γένους των ανθρώπων.

Η υγειονομική πανδημία του κoρωνοϊού Covid-19 δεν μας επιτρέπει τη διεξαγωγή επετειακών εκδηλώσεων παρουσία κοινού, όπως θα έπρεπε να γίνουν. Ωστόσο, η πανδημία ούτε αλλοιώνει την αξία της επετείου ούτε μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους Ήρωες της Επανάστασης, αλλά διαφοροποιεί τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να τιμήσουμε την επέτειο και να στείλουμε παράλληλα και ένα ηχηρό μήνυμα, εντός και εκτός Ελλάδας.

Με σεβασμό στο παρελθόν σχεδιάζουμε το μέλλον μας σε έναν κόσμο διαφορετικό, ικανοποιημένοι γιατί δεν προδώσαμε το έργο των προγόνων μας και προβληματισμένοι για τα λάθη που σίγουρα έγιναν. Κι αν η απόκτηση της ελευθερίας, κατά τον Ανδρέα Κάλβο ήθελε «αρετή και τόλμη», η διατήρησή της σίγουρα χρειάζεται λογική και σύνεση.
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με ατομική ευθύνη, ενότητα και κοινωνική αλληλεγγύη απέναντι στον σύγχρονο εχθρό, την επιθετική συμπεριφορά γειτονικών μας κρατών και την παγκόσμια επιδημία του κορωνοϊού.

Ζήτω το Έθνος!
Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821!

Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης

Λουτράκι: 25η Μαρτίου: Φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και αγωνιστές του ’21

Στη φυλακή του Κολοκοτρώνη (video)

Μαριλένα Σούκουλη: Ζήτω η Ελλάδα

Χρίστος Δήμας: Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες

Μήνυμα του Νίκου Ταγαρά για την 25η Μαρτίου

Δήλωση Γιώργου Ψυχογιού για την 25η Μαρτίου

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog