Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Παρελθόν ο καρκίνος; Ιστορική ανακάλυψη για θεραπεία

- Advertisement -

Καρκίνος: Μια ιστορική ανακάλυψη έγινε λίγο καιρό πριν και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως σε λίγα χρόνια ο καρκίνος θα αποτελεί παρελθόν. Αν και είναι ακόμα νωρίς, οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι ότι ανακάλυψαν -τυχαία- ένα νέο είδος ανοσοποιητικού κυττάρου που εξοντώνει σχεδόν όλα τα καρκινικά κύτταρα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, με επικεφαλής τον καθηγητή Άντριου Σιούελ, ανέλυαν δείγματα από μια τράπεζα αίματος της Ουαλίας, αναζητώντας ανοσοποιητικά κύτταρα που μπορούν να καταπολεμήσουν τα βακτήρια, όταν βρήκαν έναν νέο τύπο Τ-κυττάρου με σημαντικές αντικαρκινικές ικανότητες.

Οι εργαστηριακές μελέτες που ακολούθησαν, έδειξαν ότι αυτά τα ανοσοκύτταρα καταστρέφουν τους καρκίνους του δέρματος, του αίματος, του εντέρου, του μαστού, των οστών, του προστάτη, των ωοθηκών, των νεφρών και του τραχήλου της μήτρας. Ο Σιούελ δήλωσε ότι η πρόοδος αναμένεται να είναι γρήγορη όσον αφορά τη δοκιμή και ανάπτυξη μιας πιθανής νέας θεραπείας.

Οι πρώτες δοκιμές σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου αναμένεται να ξεκινήσουν εφόσον οι επόμενες εργαστηριακές δοκιμές δείξουν ότι η θεραπεία είναι ασφαλής.

πηγή

Βρετανία: Συνετρίβη μαχητικό – Πρόλαβαν και εκτινάχθηκαν τα μέλη του

Google: Διορθώσαμε το πρόβλημα στις Android εφαρμογές 

Ελληνικό: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης στην Ελλάδα

Πελοπόννησος: «Πόλεμος» για τις ελιές με εξώδικα 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog