Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Απαλλαγή δημοτικών τελών ζήτησαν οι ξενοδόχοι αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημα

- Advertisement -

Με μεγάλη απογοήτευση η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας ενημερώθηκε για την από 22.3.2021 αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, στο αίτημα για αναδρομική από τον Νοέμβριο «απαλλαγή από τα Δημοτικά Τέλη ως πλητομένου ΚΑΔ».

Και αυτό διότι μολονότι η κυβερνητική απόφαση εξαιρεί τα ξενοδοχεία από την διαδικασία αναστολής λειτουργίας, ο κλάδος εντάσσεται και λαμβάνει όλα τα μέτρα στήριξης τα οποία έχουν ληφθεί για επιχειρήσεις οι οποίες είναι επίσημα κλειστές, αναγνωρίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο την δυσμενή θέση του ξενοδοχειακού κλάδου.

Οι περισσότεροι Δήμοι της Ελλάδος άλλωστε, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, προχώρησαν στην παράταση της απαλλαγής των δημοτικών τελών των ξενοδοχείων, τα οποία αποφάσισαν λόγω των περιοριστικών μέτρων (μη μετακίνηση από νομό σε νομό, μη ύπαρξη τουριστών κλπ) να παραμείνουν κλειστά αποδίδοντας μηδενικό ΦΠΑ.

Στην αίτηση της η Ένωση είχε συμπεριλάβει αποφάσεις Δήμων οι οποίοι απήλλαξαν Ξενοδοχεία από την καταβολή των τελών, όπως του Δήμου Αθηναίων και Τριπόλεως, ενώ είχαν αναφερθεί και άλλες αντίστοιχες αποφάσεις από Δημοτικές αρχές οι οποίες αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα του «επιχειρείν», την αναγκαιότητα οι επιχειρήσεις να παραμείνουν βιώσιμες, καθότι συμβάλλουν στην στήριξη του εργασιακού ιστού των πόλεων,
και αναγνωρίζοντάς τις συνέπειες οι οποίες θα υπάρξουν σε αντίθετη περίπτωση.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων κινήθηκε σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση αποφασίζοντας έμμεσα την μη στήριξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι οποίες σε έτη εύρυθμης λειτουργίας, όπως το 2019, κατέγραψαν 600.000 και άνω διανυκτερεύσεις απασχολώντας πλήθος εργαζομένων και καταβάλλοντας τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη.

Σε αυτήν την τόσο κρίσιμη για όλους περίοδο όπου η θερινή τουριστική σεζόν προδιαγράφεται δυσοίωνη, και μολονότι έχει αποφασιστεί με βάση Υπουργική Απόφαση από 26.03.2021 έκτακτη επιχορήγηση των δήμων της χώρας συνολικού ποσού ύψους 50.000.000,00 ευρώ (ο Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων θα λάβει 442.200,00 ευρώ) για την κάλυψη των αναγκών που παρουσιάζονται εν μέσω πανδημίας αλλά και την στήριξη των επιχειρήσεων, ο Δήμος μας αποφάσισε να καταψηφίσει το αίτημα μας, αίτημα όλων των ξενοδόχων της χώρας.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Δημοτικούς Συμβούλους των παρατάξεων εκείνων οι οποίες έδωσαν θετική ψήφο στο αίτημα μας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης του ξενοδόχου-επιχειρηματία σε αυτήν την τόσο δυσχερή και απρόβλεπτή για όλους περίοδο.

 

 

Π.Τατούλης: Καρκινοβατεί το τοπικό πρόγραμμα Leader

Λουτράκι: 14 θέματα στην επόμενη, δια περιφοράς, τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής

Κόρινθος: 50χρονη παρασύρθηκε από φορτηγό

Προκαταβολή σύνταξης: Ολοκληρώνονται οι αιτήσεις 31 Μαρτίου – Πότε θα καταβληθεί

Κορινθία: To “Acropolis Rally 2021” με επίκεντρο το Λουτράκι (φωτο)

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑι καλά έκαναν και το καταψήφισαν. ΓΙα μια ακόμη φορά ο συλογγος των ξενοδόχων λειτουργεί “κομματικα”. όλα τα ξενοδοχεία στο δήμο μας είναι κλειστά το χειμώνα έτσι και αλλιώς. ελάχιστα είναι ανοικτά. αλλά αντί να στηρίξετε τα λίγα που είναι ανοικτα και δεν μπορέσατε να το διαχειριστείτε εσωτερικά, τους κάψατε όλους. αντε γεια λουτρακι με τα προεδρεία σου. ο άλλος λεει βάλτε ονοματα που καταψήφισαν…..εντάξει μόνο γέλιο.

  2. ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΥΡΙΕ ΓΚΙΩΝΗ , ΠΩΣ ΖΗΤΑΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΗ? Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΒΟΗΘΑ, Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ? ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ Κ ΑΛΛΑ ΛΕΦΤΑ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog