Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Άνοιγμα σχολείων: Υποχρεωτικό το τεστ κορονοϊού για τους μαθητές

- Advertisement -

Το άνοιγμα των σχολείων είναι η μια από τις δύο δραστηριότητες που φαίνεται να είναι πιο κοντά στην «αποχώρησή» τους από το lockdown.

Η ακριβής ωστόσο ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα σχολεία παραμένει γρίφος που εξαρτάται από δύο παραμέτρους.

Αφενός την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προμήθειας των self test, δεδομένου ότι σε διάταξη που βρίσκεται στη Βουλή προς ψήφιση καθίσταται υποχρεωτική η διεξαγωγή τεστ κορονοϊού από τους μαθητές για να μπουν στην τάξη, και αφετέρου την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στη σκιά του αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων που ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Σε κάθε περίπτωση για τα self test εκκρεμεί, επίσης, το πώς θα δηλώνεται τυχόν θετικό αποτέλεσμα.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ η σκέψη του υπουργείου Παιδείας είναι να γίνονται self test από εκπαιδευτικούς, προσωπικό και μαθητές άνω των 12 ετών στο σπίτι, μόλις αυτά διατεθούν στα φαρμακεία και θα εντάσσονται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον αυτοέλεγχο όσον αφορά τον κορονοϊό.

«Οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό» είπε.

Η κυρία Γκίκα εξήγησε πως σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όπου θα δηλώνεται για να διενεργηθεί νέο τεστ σε εξεταστικό κέντρο, πια.

Σύμφωνα με την ίδια στην αρχή τουλάχιστον της διαδικασίας όλοι οι μαθητές θα ελεγχθούν και αν κάποιος είναι θετικός δεν θα μπει στην τάξη.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το άνοιγμα των σχολείων, με προτεραιότητα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια (και ειδικά την Γ΄ Λυκείου) φαίνεται να πηγαίνει για τις 12 Απριλίου ενώ για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες (Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία) το άνοιγμα καθυστερεί με τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ότι πάμε για επιστροφή μετά το Πάσχα δεδομένου ότι η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά στις 26 Απριλίου και το υπουργείο Παιδείας έχει διαμηνύσει ότι δεν θα διεξαχθούν μαθήματα κατά τις πασχαλινές διακοπές.

 

Προστασία πρώτης κατοικίας για ευάλωτους μέχρι 31 Μαΐου

Χρ. Δήμας: «Κατατέθηκε η πρόταση για την διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις στην Κορινθία»

Γιάννης Καραπανάγος: ‘Eνα φορτηγό αμμοχάλικο αντί για εθνικό ύμνο και στεφάνια !

Θανάσης Πετράκος: Μανώλη Γλέζο μας λείπεις αλλά είσαι παρών

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog