Ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο, έγγραφο του Σωματείου Γονέων Παιδιών με Αυτισμό και Αsperger Κορινθίας,

με το οποίο ζητούν να στελεχωθεί το Παιδοψυχιατρικό τμήμα της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Κορίνθου με μια θέση Β’ Επικουρικού Παιδοψυχίατρου.

Σύμφωνα με την Επιστολή, το Παιδοψυχιατρικό τμήμα της Ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου παράγει τεράστιο έργο, καθώς παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες σε κοινωνικές δομές του Νομού, σε Σχολεία , στις Φυλακές ανηλίκων Κορίνθου, στις Δομές προσφύγων και μεταναστών, στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και οικογένειας «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», και φυσικά σε κάθε πολίτη που χρήζει ψυχιατρικής εκτίμησης. Το συγκεκριμένο τμήμα εξυπηρετεί, όχι μόνο κατοίκους της Κορινθίας αλλά και της Αργολίδας, Αρκαδίας, κλπ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι αρμοδιότητές του επιστημονικού προσωπικού είναι ιδιαιτέρως αυξημένες. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα τακτικά προγραμματισμένα ραντεβού να πραγματοποιούνται μετά από πολύμηνη αναμονή!

Δυστυχώς πολλοί γονείς επιβαρύνονται οικονομικά καθώς αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιώτη Παιδοψυχίατρο ακόμα και για την ετήσια Γνωμάτευση Παροχών ΕΚΠΥ που αφορά τις θεραπείες των παιδιών τους!

Ως εκ τούτου, και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα την υποχρέωση της Πολιτείας σε κάθε συγκυρία να καλύπτει τις ανάγκες των πιο ευάλωτων, ζητάμε να ενισχυθεί άμεσα το συγκεκριμένο τμήμα του Νοσοκομείου που ξεκίνησε τη λειτουργία του με μεγάλες προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για να ανταποκριθεί στο πολυεπίπεδο και εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελεί κυρίως για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

 

 

ΕΟΦ: Ανάκληση κυκλοφορίας πέντε σκευασμάτων

Υπόθεση Marfin: Ανοίγει ξανά ο φάκελος – Στο στόχαστρο των αρχών 2 άτομα

Ανακοινώθηκε το νέο “Σπάρταθλον” – Πότε θα διεξαχθεί

Πνευματικός vs Νανόπουλος: Καμαρώνετε με έργο που είστε ανίκανοι να ολοκληρώσετε χρονικά

Παραδόθηκε και πάλι στη ναυσιπλοΐα η Διώρυγα