Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

- Advertisement -

Οι προτάσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” παραδόθηκαν από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, με τον οποίο ο περιφερειάρχης -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- είχε μια “απολύτως επιτυχή συνάντηση” στην Αθήνα.

Οι προτάσεις ανέρχονται στο ύψος των 20.012.684,40 ευρώ και είναι απολύτως τεκμηριωμένες, κατά τις απαιτήσεις του εν λόγω προγράμματος.

Παρακάτω παραθέτουμε απόσπασμα από την επιστολή του Περιφερειάρχη ,κου Νίκα ,προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κο Πέτσα ,που αφορά την ανάπλαση του Κέντρου της Νεμέας:

«Η πρόταση χρηματοδότησης περιλαμβάνει δύο κύρια υποέργα : Α) Το πρώτο υποέργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΜΕΑΣ», προϋπολογισμού 2.963.847,20 € αφορά στον εκσυγχρονισμό των βασικών οδικών αρτηριών όπου συγκεντρώνουν τον εμπορικό τομέα της πόλης της Νεμέας και ταυτόχρονα γίνεται σύνδεση με το οικοδόμημα που προορίζεται για το Νέο Μουσείο Οίνου της πόλης το οποίο είναι κτίριο του Έρνστ Τσίλλερ και αποτελεί κτίριο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Στόχος της προτεινόμενης ανάπλασης του πρώτου υποέργου είναι αναδειχθεί η πόλη της Νεμέας έχοντας μια εικόνα αγροτουριστικής περιοχής με τους αμέτρητους αμπελώνες και το φημισμένο κρασί της (τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι το ξύλο, η πέτρα κλπ) και να μπορέσει να ενισχύσει την τοπική της οικονομία προσελκύοντας όλο και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών. Να καταφέρει να δημιουργήσει ένα εμπορικό κέντρο στο οποίο να μπορεί ο επισκέπτης-πεζός να έχει την δυνατότητα κίνησης και στάσης σε χώρους πρασίνου και ταυτόχρονα να είναι μια φιλική πόλη προς τα εμποδιζόμενα άτομα με ειδικές ανάγκες. Τέλος να μπορέσει να αναβαθμίσει τους ήδη κενούς χώρους της πόλης (όπως η πλατεία επί της οδού Δερβενακίων, το μνημείο, οικόπεδα εγκαταλελειμμένα κ.λπ.) σε λειτουργικά αίθρια και σημεία στάσης και να επιφέρει μια ενιαία μορφολογία στις προσόψεις των κτιρίων. »

Εμβολιασμοί παιδιών και έλεγχος covid-19 στα Εξαμίλια Κορινθίας

Νοσοκομείο Κορίνθου: Εγκρίθηκε Διαγωνισμός για προμήθεια Επιστημονικού Ιατροτεχνολογικού και Λοιπού Εξοπλισμού

Χωρίς νερό: Το ευφυές τέχνασμα των αρχαίων Ελλήνων για να περνούν τα πλοία τον Ισθμό της Κορίνθου

Βόμβα: Παραιτήθηκε ο νομικός σύμβουλος της Τουριστικής Χρήστος Τζοάνος

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog