Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αστεροσκοπείο Κρυονερίου: Για πρώτη φορά διαδικτυακή παρατήρηση για το ευρύ κοινό

- Advertisement -

Το Ινστιτούτο Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) ανοίγει τα ερευνητικά τηλεσκόπια Κρυονερίου στη Κορινθία και ”Αρίσταρχος” στα Καλάβρυτα, έχοντας ως στόχο να επικοινωνήσει την επιστήμη της Αστρονομίας και της Αστροφυσικής προς το ευρύ κοινό.

Tην Πέμπτη 15 Απριλίου πραγματοποιείται η πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί η λειτουργία και το έργο του τηλεσκοπίου 1.2 μέτρων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Κρυονέρι Κορινθίας.

Για πρώτη φορά (καιρού επιτρέποντος) θα πραγματοποιηθεί και διαδικτυακή παρατήρηση για το ευρύ κοινό με το τηλεσκόπιο Κρυονερίου.

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει: περιγραφή των χαρακτηριστικών του τηλεσκοπίου, τα ερευνητικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, όπως είναι οι προσκρούσεις παραγήινων αστεροειδών/μετεωροειδών στην επιφάνεια της Σελήνης που μελετά το πρόγραμμα NELIOTA, και τον σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων που προγραμματίζονται και αφορούν τόσο το ερευνητικό έργο όσο και την προσφορά προς το ευρύ κοινό του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου Κορινθίας.

 

Λουτράκι: Ζητείται κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης

Λουτράκι: Καθαρίστε άμεσα τα οικόπεδά σας!

Survivor spoiler αποχώρηση 14/4: Αυτός ο παίκτης αποχωρεί απόψε

Δήμος Λουτρακίου: Πρόγραμμα Διανομής αγαθών για τους Δικαιούχους του ΤΕΒΑ/Fead

Λουτράκι: Aναβλήθηκε το θέμα της Τουριστικής Λουτρακίου στο δημοτικό συμβούλιο

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Λες να μην το έστειλα η το κόψανε πάλι 🤔Αστεροσκοπειο έχουμε και στο Λουτράκι αν δεν το γνωρίζετε 😂😂Μπορεί να μην είναι σαν του Κρυονεριου και Αστεροσκοπειο Αθηνών αλλά από την στιγμή που έχει τηλεσκόπιο και μπορεί να τηλεσκοπηση θεωρείται Αστεροσκοπειο 😂😅Τώρα αν παρατηρεί αστέρια και κομήτες η κάνα πιπίνι σε κανένα μπαλκόνι δεν το γνωρίζω 😅😅Ελπίζω σε δημοσίευση και όπως λέει και ένας πονηρός θα γίνει “ενεργό” η rival που λέω και εγώ το άρθρο αυτό 😀😀Αντε και ο Θεός βοηθός Αντρικος 🔭

  2. Υπάρχει και στην Αργολίδα κανένα τηλεσκόπιο για παρατήρηση άστρων, πλανητών, γαλαξιών κλπ, στο Δρέπανο ας πούμε, ή απλώς δείχνουν δια γυμνού οφθαλμού και με το δάχτυλο τα άστρα?

  3. Τσίμπησε ο πρώτος πελατης στο rival -ενεργό άρθρο του Αντρικού !και τι πελατης !Δακτυλοδικτουμενος !!Αγορινα μου και είχαμε χαθεί σε βρίσκω πάλι !!Ακομα να μας απαντήσεις σε όλους εδώ στην ωραία αυτή διαδικτυακη παρέα ,στην ερώτηση μου γιατί λες συνέχεια για το Δρεπανο??Αν εξηγήσεις να γελάσουμε όλοι για τον τρόπο που σκεφτετε ο εγκέφαλος σου !Δεν θα στο κοψουν ουτε εσένα το σχόλιο τα παιδιά του μπλογκ μην φοβασε !Αν λέω αν πεις τον λόγο που γράφεις για το Δρεπανο μετά θα τρέχεις και ουτε με το τηλεσκοπιο θα σε βλεπουμε !Περιμενω να μας πείτε ,αλλά κοκοκο εισε ,και αλανιάρα κότα που λένε εκεί στην Αργολίδα !!Αντρικος 🔭

  4. Ρε Δρέπανε που σε ρε ?Που να είναι !!ουτε με το τηλεσκοπιο θα τον δούμε !Βρε μηπως απάντησε και δεν του το περάστε αγαπητό μου loutrakiblog??Εγω το έχω πει και το ξαναλεω θα σας βάλω όλους στην θέση σας !Με αυτο θέλω να πω ότι όπως εγώ ότι έχω να το πω το λέω στα ίσια και αντρίκια και με ονοματεπώνυμο ,αυτο θέλω να κάνετε και εσεις !Εγω θέλω να μιλάω με αντρες !και με γυναίκες !Με τους «άλλους» δεν γουστάρω να μιλάω γιατί δεν μου λένε σαν αντρες και γυναίκες στα ίσια τη θέλουν να πουν !Για αυτούς που τα λέω τα κατάλαβαν για τους άλλους μην απορούν τι λέει πάλι ο Αντρεας και ζοχαδιάζετε !Αλλα όπως βλέπετε οταν τους ζητάς εξηγήσεις την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια !!Αντρικος εγώ εδώ θα είμαι και θα περιμενω 😎🔭

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog