Το πρωί της Παρασκευής 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, στο ΟΑΚΑ, για τον τόπο διεξαγωγής του Rally Acropolis το οποίο επέστρεψε στο ημερολόγιο του WRC.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας οι δήμαρχοι Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης, Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Τάκης Πουρναράκης και μέλη της επιτροπής ανάμεσα στα οποία η Ανίτα Πασαλή (στέλεχος της FIA, πετυχημένη αλυτάρχης διεθνών αγώνων) και ο Παύλος Αθανασούλας (Πολιτικός Μηχανικός που έχει αναλάβει στο παρελθόν την οργάνωση του Rally Acropolis, συνδιοργανωτής του θεσμού Dirt Games).

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υφυπουργός Αθλητισμού, έκανε την πολυπόθητη ανακοίνωση για το τριήμερο 9-12 Σεπτεμβρίου που προέκυψε μετά από εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από την Ακρόπολη, η 1η μέρα θα διεξαχθεί στην Κορινθία με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τους Αγίους Θεοδώρους, ειδική διαδρομή που αναδείχθηκε 3η στην προτίμηση των φίλων του WRC στη σχετική ψηφοφορία του επίσημου site του WRC και τις δύο επόμενες μέρες ο αγώνας θα φιλοξενηθεί στη Λαμία, σε κλασσικές, Ακροπολικές διαδρομές όπως οι Βωξίτες (4η Ε.Δ στην ψηφοφορία του WRC), ο Ταρζάν (5η Ε.Δ στην ψηφοφορία του WRC), η Παύλιανη. Το κέντρο του αγώνα όπως επιβεβαίωσε η Κα. Πασαλή θα είναι στη Λαμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr τη συζήτηση μονοπώλησε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας (που άρπαξε στην κυριολεξία τότε το Rally από το Λουτράκι), Κώστας Μπακογιάννης.

Ετσι και σήμερα «επιχειρηματολόγησε» υπέρ της διεξαγωγής του αθλήματος στη Στερεά Ελλάδα. Ενώ στο Λουτράκι δόθηκαν διαδρομές στους Αγίους Θεοδώρους και τα Πίσια…

Περισσότερο μίλησε ο Κώστας Μπακογιάννης για το Ράλυ στην Επιτροπή παρά ο δήμαρχος της Λαμίας.

Ενώ σε ερώτηση του δημάρχου Λουτρακίου, Γιώργου Γκιώνη ο οποίος πάλεψε στην  κυριολεξία να φέρει το Ράλυ στο Λουτράκι, που θα φιλοξενηθούν οι χιλιάδες αθλητών και τουριστών και επισκεπτών που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες, σε ποια ξενοδοχεία της Λαμίας, απάντησε και πάλι ο Κώστας Μπακογιάννης λέγοντας χαρακτηριστικά:

Θα φέρουμε κρουαζιερόπλοιο στον Άγιο Κωνσταντίνο και θα φιλοξενηθούν εκεί….

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη:

«Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπή για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».

 

Δυστυχώς μια μεγάλη διοργάνωση που είχε ήδη διεξαχθεί στο Λουτράκι με τεράστια επιτυχία, χάθηκε….

(To 2009 το ράλλυ διεξήχθη στο Λουτράκι Κορινθίας και νικητής αναδείχθηκε ο Φινλανδός Μίκο Χίρβονεν στις 14 Ιουνίου. Το 2011 ο διάσημος και πιο σκληρός αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος επανήλθε στο αγωνιστικό καλεντάρι της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Το 2011 το κέντρο του αγώνα ήταν το Λουτράκι,και οι ειδικές διαδρομές επεκτάθηκαν στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία,την Κορινθία και την Αργολίδα.Το 2012 το ράλλυ ακρόπολις ξεκίνησε στις 24 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο με κέντρο του αγώνα στο Λουτράκι, ακόμα το 2012 προστέθηκαν μερικές νέες ειδικές διαδρομές. Η τελετή λήξης έγινε στις 27 Μαΐου στο Club Hotel Casino Loutraki και νικητής αναδείχθηκε ο Σεμπαστιάν Λεμπ.)

Κρίμα !!

 

Αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου στα Υπουργεία για τη δημόσια υγεία και τα self tests

Λουτράκι: Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε 15χρονο κορίτσι (φωτο-video)

Συνάντηση Μαριλένας Σούκουλη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κο Γιώργο Διδασκάλου και τον Γραμματέα της Ένωσης Φίλων Διώρυγας Κορίνθου “Ο Περίανδρος”.

Παρουσία του Γ. Ψυχογιού, στη διακομματική συζήτηση για το Σύμφωνο Μετανάστευσης