Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

To Λουτράκι έχασε το Rally Acropolis λόγω «αστάθμητων παραγόντων»

- Advertisement -

Το πρωί της Παρασκευής 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, στο ΟΑΚΑ, για τον τόπο διεξαγωγής του Rally Acropolis το οποίο επέστρεψε στο ημερολόγιο του WRC.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Φάνης Σπανός, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας οι δήμαρχοι Αθηνών Κώστας Μπακογιάννης, Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Τάκης Πουρναράκης και μέλη της επιτροπής ανάμεσα στα οποία η Ανίτα Πασαλή (στέλεχος της FIA, πετυχημένη αλυτάρχης διεθνών αγώνων) και ο Παύλος Αθανασούλας (Πολιτικός Μηχανικός που έχει αναλάβει στο παρελθόν την οργάνωση του Rally Acropolis, συνδιοργανωτής του θεσμού Dirt Games).

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο υφυπουργός Αθλητισμού, έκανε την πολυπόθητη ανακοίνωση για το τριήμερο 9-12 Σεπτεμβρίου που προέκυψε μετά από εξαιρετική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Η εκκίνηση θα δοθεί κάτω από την Ακρόπολη, η 1η μέρα θα διεξαχθεί στην Κορινθία με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τους Αγίους Θεοδώρους, ειδική διαδρομή που αναδείχθηκε 3η στην προτίμηση των φίλων του WRC στη σχετική ψηφοφορία του επίσημου site του WRC και τις δύο επόμενες μέρες ο αγώνας θα φιλοξενηθεί στη Λαμία, σε κλασσικές, Ακροπολικές διαδρομές όπως οι Βωξίτες (4η Ε.Δ στην ψηφοφορία του WRC), ο Ταρζάν (5η Ε.Δ στην ψηφοφορία του WRC), η Παύλιανη. Το κέντρο του αγώνα όπως επιβεβαίωσε η Κα. Πασαλή θα είναι στη Λαμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr τη συζήτηση μονοπώλησε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας (που άρπαξε στην κυριολεξία τότε το Rally από το Λουτράκι), Κώστας Μπακογιάννης.

Ετσι και σήμερα «επιχειρηματολόγησε» υπέρ της διεξαγωγής του αθλήματος στη Στερεά Ελλάδα. Ενώ στο Λουτράκι δόθηκαν διαδρομές στους Αγίους Θεοδώρους και τα Πίσια…

Περισσότερο μίλησε ο Κώστας Μπακογιάννης για το Ράλυ στην Επιτροπή παρά ο δήμαρχος της Λαμίας.

Ενώ σε ερώτηση του δημάρχου Λουτρακίου, Γιώργου Γκιώνη ο οποίος πάλεψε στην  κυριολεξία να φέρει το Ράλυ στο Λουτράκι, που θα φιλοξενηθούν οι χιλιάδες αθλητών και τουριστών και επισκεπτών που θα παρακολουθήσουν τους αγώνες, σε ποια ξενοδοχεία της Λαμίας, απάντησε και πάλι ο Κώστας Μπακογιάννης λέγοντας χαρακτηριστικά:

Θα φέρουμε κρουαζιερόπλοιο στον Άγιο Κωνσταντίνο και θα φιλοξενηθούν εκεί….

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη:

«Στον εθνικό μας αγώνα δε χωρούν διλήμματα και διχαστικές προσεγγίσεις. Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει στην Ελλάδα. Καταλήξαμε μετά από συζητήσεις με ειδικούς, με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και βέβαια ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον το δημόσιο διάλογο που διεξήχθη όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι το Ράλι Ακρόπολις να φιλοξενηθεί σε 3 μοναδικά σημεία της Πατρίδας μας. Θα βάλουμε μπροστά τις μηχανές κάτω από την Ακρόπολη, στην Αθήνα που ως οικοδέσποινα θα καλωσορίσει μετά από 8 χρόνια απουσίας τον εθνικό μας αγώνα. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από την Κορινθία και τους Αγίους Θεοδώρους, μια ειδική που αναδείχθηκε ως η 3η καλύτερη από το WRC. Ένα μέρος εξαιρετικής ομορφιάς με ανθρώπους που έχουν αγαπήσει τον αγώνα, ένα μέρος που διαθέτει την εμπειρία και τη γνώση στη φιλοξενία διεθνών αγώνων αυτοκινήτου. Θα κατευθυνθούμε προς στην ιστορική Λαμία για δύο ημέρες. Στην Λαμία, εκεί όπου τα σύγχρονα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, θα ξυπνήσουν ξεχωριστές αναμνήσεις από τους Βωξίτες, την Παύλιανη, τον Ταρζάν και πολλές άλλες ειδικές διαδρομές. Επιδιώκουμε έτσι το Ράλι Ακρόπολις να εδραιωθεί στην πατρίδα μας και πάλι. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους Περιφερειάρχες, τους Δημάρχους αλλά και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπή για την πολύ στενή και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε, αλλά και για τη συνεργασία που ξεκινά από σήμερα για να κάνουμε το καλύτερο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών. Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Παγκόσμια Ομοσπονδία – FIA, τον WRC Promoter, τις ομάδες για τις συμμετοχές τους αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του motorsport για τα μηνύματά τους».

 

Δυστυχώς μια μεγάλη διοργάνωση που είχε ήδη διεξαχθεί στο Λουτράκι με τεράστια επιτυχία, χάθηκε….

(To 2009 το ράλλυ διεξήχθη στο Λουτράκι Κορινθίας και νικητής αναδείχθηκε ο Φινλανδός Μίκο Χίρβονεν στις 14 Ιουνίου. Το 2011 ο διάσημος και πιο σκληρός αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος επανήλθε στο αγωνιστικό καλεντάρι της Παγκοσμίου Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Το 2011 το κέντρο του αγώνα ήταν το Λουτράκι,και οι ειδικές διαδρομές επεκτάθηκαν στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία,την Κορινθία και την Αργολίδα.Το 2012 το ράλλυ ακρόπολις ξεκίνησε στις 24 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο με κέντρο του αγώνα στο Λουτράκι, ακόμα το 2012 προστέθηκαν μερικές νέες ειδικές διαδρομές. Η τελετή λήξης έγινε στις 27 Μαΐου στο Club Hotel Casino Loutraki και νικητής αναδείχθηκε ο Σεμπαστιάν Λεμπ.)

Κρίμα !!

 

Αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου στα Υπουργεία για τη δημόσια υγεία και τα self tests

Λουτράκι: Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε 15χρονο κορίτσι (φωτο-video)

Συνάντηση Μαριλένας Σούκουλη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κο Γιώργο Διδασκάλου και τον Γραμματέα της Ένωσης Φίλων Διώρυγας Κορίνθου “Ο Περίανδρος”.

Παρουσία του Γ. Ψυχογιού, στη διακομματική συζήτηση για το Σύμφωνο Μετανάστευσης

 

- Advertisement -

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από δημοσιεύματα αλλά και γεγονότα αποδεικνύεται πως ο Δήμαρχος του τόπου μας, ο κ. Γιώργος Γκιώνης, το πάλεψε πολύ και σωστά. Συμπαραστάτες στη διεκδίκηση του Λουτρακίου, και μπράβο τους, οι Υπουργοί, Βουλευτές και οι Δήμαρχοι του νομού μας και ο Περιφερειάρχης. Αλλά δεν ήταν ‘δυνατοί’. Ας πούμε αλήθειες. Ας πούμε τα γεγονότα με το όνομα τους. Η Λαμία είχε ως ‘άσσο στο μανίκι’ την ‘Αγία Οικογένεια Μητσοτάκη’ δηλαδή την θέληση και την εντολή από τον Πρωθυπουργό που εκφράστηκε από τον ανιψιό Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη.Άντε μετά να αποφασίσει ο Αυγενάκης πως δεν είναι καλύτερη η φιλοξενεία στις καμπίνες κρουαζιερόπλοιου από τα δωμάτια πεντάστερων ξενοδοχείων.

  2. Τι κρίμα, ο άλλος πάει με Μπακογιαννη κι εσύ πας με Νικά….Όταν σου λέει ο ανιψιός,ότι θα φέρουν κρουαζιερόπλοια για να κοιμηθεί ο κόσμος,τότε δεν έχεις τι άλλο να συζητήσεις !

  3. Το ότι θα βγουν και θα τα ρίχνουν στον Δήμαρχο για το ραλλυ δεν θα μας παραξενέψει!!Ειδη από την ώρα της ανακοινώσεις στο διαδύκτιο ακούς τα γνωστά !αναλογα που ανήκουν δηλαδή Γκιωνικοι με αντιΓκιωνικους !Στην Ελλάδα μας όπως ξέρουμε όλοι η αξιοκρατία περνάει πάντα σε δεύτερη μοίρα !!ο Αντρικος δεν θα πει ποιος είχε το καλύτερο «πακέτο «να αναλάβει το ραλλυ αλλά θα πει που θέλουν να το δώσουν !!Απο ότι φαινετε και μας λένε όλοι έγινε σπρωξίματακι κατά Λαμία μεριά !!Για να μην αρχίσουμε εδώ οι γνωστοι μας άγνωστοι σχολιαστές να λένε τα γνωστά για τον Δήμαρχο ας το αφήσουμε !Καλος κακος υπάρχουν πολλά προβλήματα στον τόπο δυστυχως που έχουν περισοτερη ανάγκη επιλύσεις από το ραλλυ !Η γνώμη του Αντρικού !!

  4. Νομίζετε οτι το σημερινο Λουτράκι ειναι αυτό της δεκαετίας του 70; Οσο για τις χιλιαδες επισκεπτων και τουριστών που δεν θα βρουν δωματια σε ξενοδοχεια της Λαμίας ας ειμαστε ειλικρινείς. Ελάχιστοι ή και καθόλου δεν υπάρχουν τουρίστες για το Ραλλυ.ειτε στο Λουτράκι γίνονταν ειτε στην Λαμία τώρα. Αυτοι που θα ρθουν θα ειναι τα πληρώματα,οι συνοδοι τους, οι εκπροσωποι των αυτοκινητοβιομηχανιών,οι δήμοσιογραφοι και ολοι οι άλλοι οι θεατές ειναι κατοικοι της περιοχής,το ίδιο συνέβαινε και στο Λουτράκι. Σιγά μην έρχονταν με ειδικές πτήσεις τουρίστες να δουν τις ειδικές του Ραλλυ, τι ειναι Ολυμπιακοί αγώνες;Αρα για όσους βρεθούν στη Λαμια αρκουν και περισσεύουν δωμάτια στην Λαμία,στα Καμένα Βούρλα,την Υπάτη και πολλά λέω. Παρηγορηθείτε με την ειδική διαδρομή που σας χάρισαν,Ειναι κάτι κι αυτό.

  5. Κυρίε Μιχα σωστή η τοποθετηση σας για το γεγονός αυτόΑλλά δεν μπορουμε να επιρριπτουμε ευθυνες στους άλλουςΟ Κύριος Δήμαρχος και φίλος σας δεν έχει τόσα χρόνιαΠου είναι στη θέση αυτή δεν έχει προσφέρει τιποταΣας αρέσει που ο τόπος μας έχει μαραζωσει έχει φθασειΣτο πάτο.Ποιος φταιει;Με τόσα λεφτά που διαχειρηστηκανΈπρεπε να ήταν Κάννες και όχι βρώμικο και εξαθλιωμενο

  6. Aξιοτιμε κυριε Μιχα, ισχυριστηκατε πως η Λαμια ειχε ως “ασσο στο μανικι της” την “Αγια οικογενεια Μητσοτακη”. Ειστε αραγε τοσο σιγουρος γι’ αυτο? Διοτι εμενα τωρα μου προκυπτει μιαν εντελως διαφορετικη αισθησης και απλως δηλωνω πως εφεξης δεν την βλεπω καθολου καλα και… σωα αυτη την κακομοιρα την Λαμια!!! Τ.Ζ.

  7. Εντελως ασχετος μου φαινεται πως ειναι ο ανηψιος Κωστας Μπακογιαννης. Σε τι και για πιο λογο θα χρειαστουν τα κρουαζιεροπλοια? Δεν γνωριζει αραγε ο δημαρχος, οτι τοσο στον δημο Λαμιεων, οσο και στον ομορο δημο Μωλου- Αγιου Κωνσταντινου υπαρχουν επισημως πανω απο 80 ξενοδοχεια ολων των κατηγοριων? Και οχι τιποτε αλλο, αλλα ειναι και γεννημα-θρεμα στερεοΕλλαδιτης με καγωγη απο το γειτονικο, με την Λαμια, Καρπενησι… Τ.Ζ.

  8. Φίλε μου ΤΖ θέλω να πιστευω ότι δεν γνωρίζεις τον Παύλο Μιχα!Να σε ενημερώσω ότι έχουν μεγάλη βαρύτητα τα σχόλια του η γνώμη του αν προτιμας !φυσικα με βρίσκουν συμφωνο και τα είπε όλα ο κύριος Μιχας που λες εσυ !!Σωστες και οι δικές σου πληροφορίες σχετικά με την Λαμία !Να προλάβω επίσης να πω ότι ας πούμε ότι είχε πάρει το Λουτρακι το ραλλυ τώρα θα έβγαιναν και θα έλεγαν ,έχουμε τόσα προβλήματα και θέματα το ραλλυ μας μάρανε !!Μηπως αμφιβάλεις ΤΖ μου ?Ειμαστε μυστήρια φρούτα εμεις εκεί πάνω από το αυλάκι στο Λουτρακι και άλλο εσεις κάτω από το αυλάκι 😜😜Αντρικος ο ραλλιαρης

  9. Να καλησπερισω τον φιλο μας τον Αντρικο. Τωρα δεν κρατιεμαι και θα την πεταξω ξανα την… κακια μου! Εγω αγαπητε μου, εαν η πολη μου, η και γενικοτερα η περιοχη στην οποια κατοικω συνεβαινε καποια στιγμη να αναλαβει μια οποιαδηποτε πολυποθητη διοργανωση, με τις ευλογιες ομως και την αγαστη υποστηριξη ενος Μητσοτακη, ε τοτε φιλε μου, θα ειχα δικαιολογημενους, βασιμους, οσο και σοβαροτατους λογους να φοβαμαι και να ανησυχω…!! Τ.Ζ.

  10. 22:42 απορώ πώς τον ψηφίζει ο κόσμος αφού δεν κάνει τίποτα και το χειρότερο για εσένα είναι ότι θα τον ξαναψηφίσει και στις ερχόμενες εκλογές.Το συνονθύλευμα της αντιπολίτευσης δεν θα ψηφίσουν και αν αλλάξει και ο εκλογικός νόμος που θ αλλάξει θα τον βλέπετε με το κιαλι

  11. Εκτός των ξενοδοχείων υπάρχουν και αρκετοί άλλοιπαράγοντες σε θέματα οργάνωσης που παίζουν τον ρόλο τους.Οπότε μην κρίνετε αν δεν γνωρίζετε.

  12. Να πω ένα μπράβο στον Κύριο Γιώργο Μαγγινα για το σχόλιο του. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε η όχι τον κύριο Μιχα αλλά επειδή τον γνωρίζω εγώ να σας πω ότι δεν έχει καμία σχέση με όλους αυτούς τους ανώνυμους εδώ μέσα. Ότι είναι να πει το λέει επώνυμα! Όπως και είναι το σωστό ότι έχεις να πεις το λες και το υπογραφεις. Ο λόγος που εγώ προσωπικά τους ζητώ να βάζουν ονόματα δεν είναι για μένα αλλά για τους άλλους να βλέπουν ποιος λέει βλακειες τύπου (να γίνουν στις φαβελες του Νιουπορτ) Εσύ κύριε Γιώργο η ο κύριος Μιχας αν διαβάζει τα σχόλια δεν θα ήθελε να ήξερε ποιος συμπολίτης γράφει αυτά. Αντρικος και έτσι για την ιστορία ραλλυ γίνετε στα δάση της ουαλλια εξυπνάκια για ενημερώσου πριν ανοίξεις το στόμα σου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog