Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο διάγγελμά του πως ανοίγει η γραμμή για τους εμβολιασμούς των 30 και άνω ηλικιακά.

Προκειμένου να επισπευσθεί το «χτίσιμο» του «τοίχου ανοσίας» με τον εμβολιασμό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του, ανακοίνωσε πως από την Μ.Εβδομάδα ανοίγει ο εμβολιασμός στη χώρα μας και για τους 30 ετών και άνω πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε για το θέμα του εμβολιασμού…

«Παρά την άψογη οργάνωσή τους, δεν είμαστε ακόμα στα ποσοστά που θα θέλαμε, ιδίως μεταξύ των πλέον ευπαθών. Κι όμως, η ασφάλεια και η αποτελεσματική δράση των εμβολίων αποδεικνύονται κάθε μέρα. Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί.

Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό.

Από την Μεγάλη Εβδομάδα, μάλιστα, ξεκινά και μία νέα γραμμή εμβολιασμού για συμπολίτες μας άνω των 30 ετών, με ταχύτατη διαδικασία. Στόχος είναι να απλωθεί ακόμη πιο γρήγορα στη χώρα το τείχος της ανοσίας στη χώρα. Ενώ ήδη τριπλασιάζεται σε όλη την επικράτεια και η διανομή των self-test.

Όλα αυτά μας φέρνουν ακόμη πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι μεγαλύτερης ελευθερίας και ευημερίας. Ας πιστέψουμε, λοιπόν, στους εαυτούς μας. Κι ας το υποδεχτούμε ασφαλείς, ενωμένοι και αισιόδοξοι».

 

ΕΟΔΥ: Τα κρούσματα σήμερα 21 Απριλίου. Ο χάρτης της διασποράς

Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα 3 Μαΐου επαναλειτουργεί η εστίαση, στις 10 Μαΐου τα σχολεία, στις 15 Μαΐου ο τουρισμός και οι μετακινήσεις εκτός νομού

Με το σώβρακο ο Πιέτρης στο δημοτικό συμβούλιο!! Ζητάει και τα ρέστα από τα ΜΜΕ

Lockdown: Στις 18:00 το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Λουτράκι: Πρόσκληση σε τακτική, δια περιφοράς, συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής