Τρεις ημερομηνίες ορόσημο για τη σταδιακή άρση του lockdown τον Μάιο – Πότε ανοίγουν σχολεία και οργανωμένες παραλίες

ε τον αριθμό των εμβολιασμένων να αυξάνεται, ολοένα και περισσότεροι κλάδοι λαμβάνουν το «πράσινο φως» για να επαναλειτουργήσουν εντός του Μαΐου. Η εστίαση άνοιξε την περασμένη Δευτέρα, τα σχολεία θα υποδεχτούν ξανά δια ζώσης τους μαθητές στις 10 Μαΐου, ενώ έπεται σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα, μετά την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 και απόφασης της Κυβέρνησης, επανεκκινούν οι εξής δραστηριότητες:

Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

 

imerisia.gr

 

Διώρυγα Κορίνθου: Ψέμματα η περίφραξη στο κανάλι του θανάτου;;

Λουτράκι- ΤΩΡΑ: Μήπως είδατε μια απατεώνισσα; KOINOΠΟΙΗΣΤΕ 

Ο Νίκος Λόης απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό για το καζίνο Λουτρακίου