Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στο «σφυρί» 2 ξενοδοχεία, στο Λουτράκι

- Advertisement -

Από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Τήνο, την Κρήτη και τη Ρόδο εκποιούνται μεγάλες και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες. Μεγάλο ερώτημα η στάση των υποψήφιων επενδυτών. Πέντε είναι οι μονάδες που βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Πελοπόννησο

 

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους πλειστηριασμούς, καθώς από 14 Μαΐου λήγει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

Και παρότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αφήνουν στην άκρη την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και από 1η του επόμενου μήνα, υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα αρχίσει να «χτυπά» για χιλιάδες επαγγελματικούς χώρους. Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα μάλιστα, που αγγελίες πώλησης έχουν βάλει περισσότερες από 300 ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια.

Από τις 14 Μαΐου (σ.σ. την ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός), οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων φθάνουν τους 28, από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.

Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα τουριστικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά, ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει αρκετά μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί πριν από την πανδημία κι επομένως δεν κανείς δεν ξέρει εάν σήμερα θα κριθούν ελκυστικές ή όχι.

Πέντε μονάδες στην Πελοπόννησο περίπου 20 εκ.€

Πρόκειται για δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε Ναύπλιο και Καλαμάτα ενώ  ένα μικρότερα ξενοδοχείο βγαίνει σε πλειστηριασμό στη Σπάρτη και δύο στο Λουτράκι….

 

ΤΩΡΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Προφυλακίστηκε o 45χρονος για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του

Περιστατικό άνευ προηγουμένου: Της χορήγησαν κατά λάθος 6 δόσεις εμβολίου

ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από το Επιμελητήριο Κορινθίας για τα ΝΕΑ Υγειονομικά Πρωτόκολλα 2021

Εικόνες από το τροχαίο μπροστά από την Motor Oil

Κόρινθος: Στον ανακριτή ο φερόμενος ως βιαστής της ανήλικης κόρης του

- Advertisement -

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το Hotel California και Blue Hotel 🏨 Σας τα λέει ο Αντρικος αφού δεν τα λέει το μπλογκ !!😂😂Δευτερα σημερις και έχω κέφια δεν ξέρω γιατί 😉Σοβαρά τώρα !Αν κλείνουν ξενοδοχεία μικρά η μεγάλα αυτο δεν είναι καλό σημάδι !!Αυτο σημαίνει ότι ο κλαδος αυτός τον ξενοδοχειακών και τουριστικών συγχρόνως τομέα έχει υποστεί και λόγο της κρίσης πριν και μετά τον κορονοιο μεγάλη σημεία !!Μην το συζητήσουμε παρά πέρα γιατί έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν σε τέτοια άρθρα !Ευχη να είναι τα τελευταία που θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο και να ανοίξουν νέα και τα παλιά να ανακαινίθουν !!Αντρικος

  2. Η Καλαμάτα παρότι θεωρητικα παντα βρίσκεται σε τροχια τουριστικής ανελιξης, άνθησης και ανακαμψης διαθέτει μέχρις στιγμης ΔΥΟ μόλις μεγαλα ξενοδοχειακα συγκροτήματα, εννοω δηλαδή, τουριστικα καταλυματα των 100 plus δωματίων. Αγαπητοί φίλοι, γνωρίζετε μήπως ποια είναι αυτή η μεγάλη ξενοδοχειακή μοναδα που εκποιηται στην πόλη της Καλαματας? Ευχαριστω, Τ.Ζ.

  3. Να ειναι αραγε τα ιδια που ειχαν βγει και περσι τετοιο καιρο;Νομιζω το ενα ηταν ο Μητζιθρας.Σε καθε περιπτωτη,ετσι γινεται με τις επιχειρησεις,πολλες φορες αλλαζουν χερια.Τα τελευταια (αρκετα θα λεγα) χρονια με την εικονα που παρουσιαζει η πολη ισως και να υπηρχαν πολλα ξενοδοχεια αναλογικα με τον κοσμο που διαλεγε την πολη για τις διακοπες του.Τωρα ομως με την ελευση του πραστιακου και με την αναπλαση του παραλιακου μετωπου ,αν καταφερουν και λυσουν και το θεμα με τους καταρρακτες (που ειναι…οπως ειναι),σε συνδυασμο με καλη διαφημιση, ωραιες εκδηλωσεις (μεσα στην πολη) και αλλα τετοια μικρα μεν σημαντικα δε πραγματακια,πιστευω οτι θα ξαναρθει κοσμος, θα δουλεψουν περισσοτεραο τα ξενοδοχεια,οποτε ισως να ειναι και καλη ευκαιρια τωρα για επενδυση..

  4. Εσύ τί ζόρι τραβάς? Να μην αναπτυχθεί το Λουτράκι επειδή δεν βολεύει εσένα προσωπικά? Τράβα βρες μια δουλειά της προκοπής να κάνεις να μην βρωμίσουν τα χνώτα σου από την αφαγία και άσε το Λουτράκι να βελτιωθεί τουριστικά.

  5. Ανέκδοτα1)Προαστιακός= καλή ποιότητα τουριστών2)Ανάπτυξη στο Λουτράκι3)Ανάπλαση παραλιακού4) Γενικά συνεννόηση όλων για το καλό της πόλης Μακάρι να γίνουν όλα αυτά και ας είμαι εγώ ο κακός σχολιαστής και αυτός που τα βλέπει όλα μαύρα

    • Τι θα πει “καλη ποιοτητα τουριστων”; Μηπως εννοεις κοροιδα που θα μπορεις να τα πιανεις κοτσους και προσφερεις σκαρτα προιοντα και κακες υπηρεσιες με χοντρες χρεωσεις;Μηπως να κανεις τις “ομορφιες” να χρεωνεις την μπυρα 3ευρω πανω απο τα σκαλακια τις παραλιας και 5ευρω κατω απο τα σκαλακια τις παραλιας οπως εκαναν καποια μαγαζια το καλοκαιρι που μας περασε;Τα λεφτα ειναι λεφτα ειτε στα ακουμπαει καποιος της μεσαιας ταξης ειτε καποιος πιο ευκαταστατος..Τετοιες νοοτροπιες + οι δημαρχοι απο το 2006 και μετα εκαναν την πολη τα χαλια που ειναι σημερα..

  6. 19:30 Προαστιακός= καλή ποιότητα τουριστών Ανάπτυξη στο Λουτράκι Ανάπλαση παραλιακού σιγα την καλη ποιοτητα τουριστων που θσ ερχονται με τον προαστιακο χαχαχααααααααααααα εδω γελανε ποια αναπτυξη που ολα τα ξεπουλανε στους ξενους η αναπλαση της παραλιας ειναι μια αναπλαση εκτρωμα που δεν ταιριαει στην πολη να ξοδευτουν υπερογκα ποσα για κατι που δεν ταιριαζει δηλαδη παρε το Κολοσαιο και βαλτο στην πλατεια στην Περαχωρα ταιριαζει δεν νομιζω τετοια ειναι και η αναπλαση της παραλιας δεν ταιριαζει

  7. Όταν λες να αναπτυχθεί το Λουτράκι τι εννοείς;Δεν βλέπουμε να έχει γίνει κάτιΤόσα χρόνια τα ίδια και χειροτερα.Παντού βρωμιά η υποδομή φέρνει ανάπτυξηΑλλά εσύ μάλλον δεν ξέρεις .Είσαι βολεμενοςΠακέτο πάνε αυτά στην εξαθλίωση όπως εσυ

  8. Για να έχεις καλούς πελάτες – επισκέπτες πρέπει να προσφέρεις καλό και έντιμο προϊόν . Αυτό προσπαθώ να πω γι αυτό ξεκίνησα με τη λέξη ανέκδοτο . Δυστυχώς από τα σχόλια που ακολούθησαν επιβεβαιώνεται ότι σ αυτή τη πόλη είμαστε ανέκδοτο

  9. Εδω συμφωνώ απολυτως με τον φιλο τον Max. Αγαπητε μου δεν γνωρίζεις πως ζούμε στην χώρα της εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, καθως και της ΑΡΠΑΓΑΣ!? Και για να το προεκτεινω λιγάκι ακόμα περισσοτερο αυτό που λεω, θα πω οτι δυστυχως έχουμε στην Ελλαδιτσα ενα κόστος ζωής αντίστοιχο με εκεινο των Βρυξελλών, του Λουξεμβούργου, της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανιας, της Ολλανδιας και των Σκανδιναβικών κρατων και απο την αλλη, εισοδηματα και μισθους, αντιστοιχως, που ισουνται με αυτά των Βαλκανι κων χωρων και γενικα του πρωην “Ανατολικου μπλοκ” οπως της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Αλβανίας, της Ουγγαριας, της Πολωνιας, της Τσεχιας, των Σκοπίων, κ.λπ… Τ.Ζ.

  10. Το μόνο που βλέπω είναι ένα μόνιμο κατηγορώ και καμία προσπάθεια για να αλλάξουμε αυτό που περιγράφετε . Ζούμε σε μια χώρα που όλοι οι άλλοι είναι λάθος και εμείς σωστοί , σε μια χώρα που έχει όλα τα φόντα να είναι στη κορυφή αλλά δεν την αφήνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της . Και για να μην έχουμε παρεξηγήσεις δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog