Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πανικός στην Κίνα: Ουρανοξύστης ταλαντεύεται χωρίς να γίνει σεισμός – Αλλόφρονες έτρεχαν οι πεζοί

- Advertisement -

Ένας ουρανοξύστης περισσότερων άνω των 70 ορόφων εκκενώθηκε στην Κίνα, όταν το κτήριο, ύψους σχεδόν 300 μέτρων, άρχισε να «τρέμει» για άγνωστο, μέχρι στιγμής, λόγο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σκηνές πανικού.

Το εμβληματικό SEG Plaza, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 2000, βρίσκεται στην νότια κινεζική πόλη με πληθυσμό 12 εκατομμυρίων κατοίκων Σεντζέν και μεταξύ άλλων στεγάζει μια τεράστια αγορά ηλεκτρικών προϊόντων και γραφεία.

Το γραφείο διαχείρισης των καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Σεντζέν ανέφερε στο κοινωνικό δίκτυο Weibo ότι θα «εξακριβώσει τα αίτια των κραδασμών» στον ουρανοξύστη, επισημαίνοντας πως «δεν σημειώθηκε καμία σεισμική δόνηση στην περιοχή σήμερα».

Το SEG Plaza άρχισε να ταλαντεύεται γύρω στις 12μιση της Τρίτης, σύμφωνα με τις αρχές. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν αμέσως σκηνές πανικού καθώς πανικόβλητοι πολίτες που έκαναν εκείνη την ώρα ψώνια τους άρχισαν να τρέχουν για να σωθούν. Μέχρι τις 2 το μεσημέρι το κτήριο είχε εκκενωθεί.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται εκατοντάδες πεζοί να τρέχουν μακριά από το κτήριο.

Ο πύργος βρίσκεται σε μια συνοικία στο κέντρο του Σεντζέν, γνωστή κυρίως για τον τεράστιο πεζόδρομό της που είναι γεμάτος με καταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Έπειτα από επιθεώρηση, οι υπεύθυνοι της συνοικίας Φουτιάν ανέφεραν ότι δεν βρήκαν στο έδαφος, περιμετρικά του κτηρίου, «καμία ρωγμή».

«Κανένα κομμάτι τοίχου δεν έχει πέσει ούτε έχει υποστεί ζημιές», σημείωσαν στην επίσημη αναφορά τους.

 

ΤΩΡΑ: Φωτιά στη Μότορ Όιλ

Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων: Νέα «Πράσινη Αποστολή»

Λουτράκι: Ανακοίνωση για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς

Μπαράζ συλλήψεων στην Κορινθία

Τραγωδία στο Λουτράκι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 68χρονος οδηγός του τροχαίου που σκοτώθηκε ο Βασίλης

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog