Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σχίνος: 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καεί ήδη

- Advertisement -

Δεύτερη έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας.

Ενημέρωσε πως αυτήν την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Ολυμπος», 12 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα που κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, καθώς και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής, ως συντονιστικό.

Ταυτόχρονα, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Τα βασικά σημεία της ενημέρωσης ήταν:

  • Παραμένουν σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της χώρας
  • Δόθηκε μάχη για να προστατευτούν κατοικίες
  • Επιχειρήσαμε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά προς τα νότια και την περιοχή των Μεγάρων. Οι άνεμοι ήταν εντάσεως 8 μποφόρ, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις κέρδισαν το στοίχημα.
  • 40.000 στρέμματα δασικής έκτασης κάηκαν. Καταστροφές σε εξοχικές κατοικίες
  • Παραμένουμε σε απόλυτη επιφυλακή, η προσπάθεια είναι τιτάνια
  • Ελπίδες ότι η φωτιά θα οριοθετηθεί μέσα στην ημέρα
  • Την πρώτη ημέρα μέσα σε 4,5 ώρες η φωτιά περπάτησε 10 χλμ.

Σχετικά με τη λειτουργία του 112 ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε:

«Το 112 είναι η έσχατη λύση. Ακούω μια κριτική τις τελευταίες ημέρες. Είναι το τελευταίο εργαλείο που έχουμε για την απομάκρυνση των πολιτών.

Στις περιπτώσεις που είδαμε ότι ζητήματα υπερτοπικά θα έβαζαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, τότε ενεργοποιήθηκε».

Σε ερώτηση για την έρευνα που είναι σε εξέλιξη για τα αίτια της πυρκαγιάς, ο ίδιος ανέφερε: «Προχωράει η ανακριτική διαδικασία. Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) με έμπειρα στελέχη, μετέβη μέσα στις τρεις πρώτες ώρες στην περιοχή. Το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς είναι δεδομένο. Το ποιος έχει ή όχι την ευθύνη θα φανεί μέσα από τη διαδικασία της προανάκρισης. Εάν υπήρχε οποιαδήποτε σύλληψη ή προσαγωγή, να είστε σίγουροι ότι θα σας είχαμε ενημερώσει».

 

 

LIVE: Δεύτερη έκτακτη ενημέρωση από τον Ν.Χαρδαλιά για την φωτιά στον Σχίνο

Αυτοψία: Καμμένα καλώδια της ΔΕΗ στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά στον Σχίνο

Γ.Γκιώνης: Τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σχίνο (video)

Ο καπνός, από την φωτιά στον Σχίνο, έχει καλύψει τον ουρανό της Αθήνας (video)

Σχίνος: 20.000 στρέμματα έχουν καεί μέχρι στιγμής

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ακούγοντας όλες αυτές τις τελευταίες ώρες πολλές φωνές, κραυγές αγανακτήσεις αν θέλετε και κυρίως με την Ελληνική νοοτροπία που έχουμε και τον μοναδικό τρόπο σκέψεις θα σας πει και ο Αντρέας δύο τρία πραγματάκια. Οι λογική και οι αριθμοί λένε την αλήθεια όπως γνωρίζετε!! Έχουν πει όλοι οι φωτιές γίνονται για τις άνεμο γεννήτριες! Στην Αυστραλία Καλιφόρνια και Πορτογαλία που υπήρχαν φωτιές άνεμο γεννήτριες υπήρχαν πριν τις φωτιές. Αντε να πούμε ότι μπήκαν για τις γεννήτριες. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι υπάρχει νόμος πάνω σε αυτό, έτσι άκουσα. Άκουσα επίσης ότι καλύτερα να φτιαχνονταν θα χαλαγαν λιγότερα δέντρα από ότι κάψανε. Αυτά λένε οι αριθμοί. Η λογική τι λέει?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog